reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Majowe mamy 2017

A jak niski mialas? Bo ja też mam poniżej normy Ale nie dużo jeden czy dwa za mało. Podobno w ciąży może być niższy, bo zwiększa się objętość krwi. Mój lekarz nie miał zastrzeżeń.

Raptem 1,4% poniżej normy. Dziś dostałam skierowanie na krzywą cukrową i badanie poziomu żelaza, bo hemoglobina też mi spadła, ale jest nadal w normie. Trzeba sprawdzić :)

reklama
Raptem 1,4% poniżej normy. Dziś dostałam skierowanie na krzywą cukrową i badanie poziomu żelaza, bo hemoglobina też mi spadła, ale jest nadal w normie. Trzeba sprawdzić :)
W ciąży sukcesywnie spada hemoglobina. Mi już z 14.1 spadła na 12.5. Ale jest jeszcze w normie więc nic mi gin nie mówił. I białe krwinki zawsze mam około 12.3-12.6. Do 15 w ciąży to też podobno norma.

oar86vgcmu3bqqjm.png

W ciąży sukcesywnie spada hemoglobina. Mi już z 14.1 spadła na 12.5. Ale jest jeszcze w normie więc nic mi gin nie mówił. I białe krwinki zawsze mam około 12.3-12.6. Do 15 w ciąży to też podobno norma.

Mi hemoglobina spadła z 14,4 do 12,4, więc nadal jest w normie, no ale jednak spadek spory. Białe krwinki mam na poziomie 7,14G/l. Zgodnie z normami referencyjnymi ich poziom powinien wahać się między 3,5 a 10,0, więc może piszesz o czymś innym?

Mi hemoglobina spadła z 14,4 do 12,4, więc nadal jest w normie, no ale jednak spadek spory. Białe krwinki mam na poziomie 7,14G/l. Zgodnie z normami referencyjnymi ich poziom powinien wahać się między 3,5 a 10,0, więc może piszesz o czymś innym?
Pisze o białych krwinkach. Normy jakie podają nam na wynikach nie są dla kobiet w ciazy tylko dla pozostałych. Ja mam zawsze podwyższone i też wg lekarza jest dobrze.

oar86vgcmu3bqqjm.png

Pisze o białych krwinkach. Normy jakie podają nam na wynikach nie są dla kobiet w ciazy tylko dla pozostałych. Ja mam zawsze podwyższone i też wg lekarza jest dobrze.

To fakt, że normy referencyjne są dla "normalnych ludzi" ;)
To ja w takim razie mam dosyć niski ten poziom WBC, ale lekarka nie zwracała na to uwagi..

Ostatnia edycja:
Dziewczyny a czy jecie sery plesniowe? Bo wiem że w ciąży nie powinno się ich raczej spożywać ale czy to prawda? Pytam bo ja bardzo lubię :) a odstawilam całkiem a mam taką ochotę :)
Jeśli są z mleka pasteryzowanego to można jeść :) Tylko takie z mleka niepoddanego obróbce wysoką temperaturą są potencjalnie niebezpieczne dla nas :)

A w Polsce w większości są z pasteryzowanego. Ja tez uwielbiam sery plesniowe :) ale pomimo tego, ze z pasteryzowanego to i tak ich teraz nie jem. Jakoś nie mogę się przełamać.

hchygox116m52hb2.png

wnidk6nlehnhe9z6.png

A w Polsce w większości są z pasteryzowanego. Ja tez uwielbiam sery plesniowe :) ale pomimo tego, ze z pasteryzowanego to i tak ich teraz nie jem. Jakoś nie mogę się przełamać.
Ja mam podobnie. Co prawda najbardziej lubię takie prawdziwe francuskie śmierdziele (np. Le Rustique), które mąż każe mi trzymać na balkonie, żeby nie zasmrodzić lodówki ;) One niestety są z niepasteryzowanego mleka, więc dupa zbita, jeść nie można. Ale jakoś nie przeżywam tego specjalnie, no chyba, że przechodzę koło nich w sklepie ;)

reklama
Do góry