reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2017

Ja bym drugi raz też kupiła [emoji4] nie żałuję zakupu, jest tani a z bezdotykowych myślę że nie ma takich bardzo dokladnych. jak chce sprawdzić dokladniej- wtedy używam rteciowego

m3sxdqk392w47ehv.png
Robię tak samo :)

hchygox116m52hb2.png

wnidk6nlehnhe9z6.png

reklama
Hej!córkę rodziłam z mężem... drugą też zamierzam:) i już nie chodzi o sam fakt pomocy czy wsparcia, ale o patrzenie na ręce położnym i lekarzowi. Co innego podejście niezrównoważonej kobiety w bólach porodowych, a co innego męża z szeroko otwartymi oczami ;)

Duże macie dzieciaczki :D, gratuluję udanych wizyt. moja w środę ważyła 380 g - porównywalnie do siostry w jej wieku płodowym. :)

Co do infekcji, moja koleżanka miała prawie bez przerwy w ciąży... i poza tym, że po tym są zielone wody to wszystko ok (tak było w jej przypadku).
Dokładnie! Mąż na sali trzeźwo patrzy na to co się dzieje dookoła. Nie oszukujmy się leżąc w bólach nie myślisz czy coś jest dobrze robione czy źle. Też jestem zdania, ze jego obecność jest niezbędna. Mój mąż stał przy głowie, masował, rozmawiał ze mną i kontrolował sytuację :)

hchygox116m52hb2.png

wnidk6nlehnhe9z6.png

Dziewczyny może macie rację z tym porodem, jakby coś się działo to zawsze jest druga osoba, a nie wiadomo na jakiego lekarza się trafi, ja dziś po wizycie szyjka długa i zamknięta, a mój synek to grubasek 665 gr a to dopiero 22 tydz i 5 dni, lekarz stwierdził że brzuszek też mam duży jak na 25 tydz, też wybiorę się po ten termometr mam nadzieję że jeszcze będzie

Witam☺ wczoraj pozno wrocilam i chyba przez stres przez caly dzien taka bylam wypalona ze tylko kampiel i spac.

A wiec tak wszystko z moim dzieciaczkim i ciaza wporzadku wszystko w normie waga 450g ale u mnie dopiero 21t2d. Przeczucie mnie nie mylilo bedzie chlopak ☺

Nie za bardzo chcialo wspolpracowac bo pleckami do badania skulone bylo ale tak smiesznie jak nigdy raczka stukalo w glowice do badania ze badac sie nie dalo chyba nie bardzo chcialo byc podgladane ☺

W nagrode kupilam juz piersze body z kaczorem donaldem ☺

Wiec kamien z serca spadl ☺
Super, że wszystko dobrze i też duży chłopak w brzuszku Twoim :)

Tak jak piszecie dobrze jak będzie druga osoba przy nas i będzie patrzeć na ręce lekarza. Tymbardziej, że często niewiele kobieta pamięta z porodu. Dobrze jak ktoś to inny widzi i nam opowie jak wszystko wyglądało :) Myślę, że mój Kamil nie będzie umiał do końca się zachować (chociaż kto wie :) ) ale ważne, żeby chociaż był. Sama jego obecność będzie dla mnie wsparciem. :)

Dziewczyny poczytajcie sobie na bb poród na wesoło można się posikać ☺

Co do kupowania ciuszków to powiedzie na jaki wzrost kupujecie? Teraz wszystkie ciuszki swiateczne wyprzedaja a nasze malenstwa na swieta to ok poł roku będą miały to wogóle nie wiadomo jaki rozmiar .

Mnie dziś jeszcze cirżki dzień czeka bo my o ciąży nikomu nie mówiliśmy jeszcze ja tylko rodzicom i siostrze mąż nikomu i dziś chce teściom powiedzieć. Pewnie wyda Wam się to dziwne ale w pierwszej ciąży mąż powiedział a moja teściowa przez 2 dni siedziała na tel wszystkich obdzwaniała chodz mąż prosił żeby nikomu nie mówiła i po tych 2 dniach poroniłam i temu mam stresa żeby jej mówić.

Kto teraz następny ma wizytę?

Asia to musisz mieć mały brzuszek, bo u mnie już nie da się nic ukryć mam taki balonik ☺mąż się śmieje że mam brzuch większy od niego a on do szczupłych nie nalezy

Nie mały tylko ja jestem puszysta więc i przed ciąża miałam brzuch ☺ ale to fakt że jeszcze w dzinsy sprzed ciazy wchodzei starałam się im nie pokazywać ☺

No Twoj synek to mały grubasek fajnie ☺ a jakie imię wybraliście?

Moj mąż ponad 4i pol kg sie urodził mam nadzieje że syn nie pójdzie w jego ślady weź takiego kloca urodz haha ☺

Dziewczyny poczytajcie sobie na bb poród na wesoło można się posikać ☺

Co do kupowania ciuszków to powiedzie na jaki wzrost kupujecie? Teraz wszystkie ciuszki swiateczne wyprzedaja a nasze malenstwa na swieta to ok poł roku będą miały to wogóle nie wiadomo jaki rozmiar .

Mnie dziś jeszcze cirżki dzień czeka bo my o ciąży nikomu nie mówiliśmy jeszcze ja tylko rodzicom i siostrze mąż nikomu i dziś chce teściom powiedzieć. Pewnie wyda Wam się to dziwne ale w pierwszej ciąży mąż powiedział a moja teściowa przez 2 dni siedziała na tel wszystkich obdzwaniała chodz mąż prosił żeby nikomu nie mówiła i po tych 2 dniach poroniłam i temu mam stresa żeby jej mówić.

Kto teraz następny ma wizytę?
Ja na wyprzedaży kupuje te większe, 68 przeważnie. Te mniejsze kupuje w odzieży używanej, mam już tego mnóstwo, jeszcze będę kupować u koleżanek to co im już nie potrzebne :) a ten termometr też chcę kupić, chyba dzisiaj pojadę go poszukać :)

reklama
Na razie zostajemy przy Wiktorze, ale czas pokaże bo już kilka razy zmieniliśmy:), mój tata jak się urodził to ważył ponad 4 kg, koleżanka mi opowiadała, że ona jak urodziła córkę to ważyła ok 5 kg i była hitem na oddziale,
ja myślę że te mniejsze ubranka będę kupować przez allegro, ale nie chce dużo bo dziecko szybko rośnie i zastanawiam się czy kupować na 56 czy wieksze

Do góry