reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2017

U mnie ruchy są raczej delikatne... zazwyczaj wieczorami się w ciągu dnia kilka ruchów się zdarzy... łożysko mam na przedniej ścianie wiec ruchy są raczej mniej wyczuwalne... siary jeszcze nie miałam. A od którego tygodnia można się jej spodziewać?

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Forum BabyBoom mobile app

reklama
U mnie z tymi ruchami tez podobnie. Czasami mocno, czasami wcale nie czuje.... jak długo nic się nie dzieje to jem coś słodkiego, kładę się i czekam na reakcje. Z ta siara to różnie. Mi chyba od 16 tc leciał przezroczysty płyn, siara później była.

Napisane na iPad w aplikacji Link do: Tapatalk

Ojej ile czytania <3
Ja u siebie siary nie zaobserwowałam jeszcze..
Jeśli chodzi o ruchy, to czuję dosyć intensywnie, szczególnie po jedzeniu i jak się położę na plecach.

Gdzieś czytałam (u Mamy Ginekolog bodajże), że jak dziecko już jest duże to można liczyć ruchy i jak się nie rusza określoną liczbę razy to warto udać się do lekarza. Tu macie link do tego wpisu:
Link do: MamyPlan: Tańczący brzuch – czyli cała prawda o ruchach dziecka

U mnie leci, leci, po naciśnięciu już ze dwa miesiące coś się produkuje, mam nadzieję, że to dobrze prognozuje, bo po poprzednim cc pokarm był leniwy a w trzeciej dobie nawał... Teraz będę mądrzejsza ;)

Która to mi radziła 3 km spacer, hę?? :D Zrobiłam dziś takowy, mniemam podziała nasennie, bo też się wybudzam bez powodu żadnego w nocy i strasznie to irytujące... Bo ani potańczyć, ani odkurzyć, bo rodzina śpi, łazienki nie umyję bom nie PPD, a ileż można jeść w nocy :D
Serdeczności!

Ojej ile czytania <3
Ja u siebie siary nie zaobserwowałam jeszcze..
Jeśli chodzi o ruchy, to czuję dosyć intensywnie, szczególnie po jedzeniu i jak się położę na plecach.

Gdzieś czytałam (u Mamy Ginekolog bodajże), że jak dziecko już jest duże to można liczyć ruchy i jak się nie rusza określoną liczbę razy to warto udać się do lekarza. Tu macie link do tego wpisu:
Link do: MamyPlan: Tańczący brzuch – czyli cała prawda o ruchach dziecka
Też właśnie wcześniej to czytałam. :) ja tam teraz też analizuję ruchy małego, to też liczę do 10, właściwie to tyle mam do roboty, że obserwuje jego ruchy. Na szczęście jest ich przeważnie więcej niż 10. :p

Jak się mamusie rozpisały :) ja mam duże piersi, co wiem, że o niczym nie świadczy że będzie pokarm i do tej pory nic mi nie leci niestety. Mam nadzieję, że w końcu zacznie. Co do ruchów to dzisiaj mała tak kopala że i tata pierwszy raz poczuł :) ale tak jak piszecie raz jest spokojniej raz mocniej.
Co do płci wszyscy twierdzili że będzie chłopiec, dosłownie wszyscy a jest dziewczynka także wielka radość i zaskoczenie bo chcieliśmy dziewczynke a już sama sobie wmowilam, że to niemożliwe.
Klaudia trzymam kciuki oby łożysko wróciło na swoje miejsce!
Co do spania to w ciąży budzę się w nocy i przewracam z boku na bok, późno zasypiam i szybko wstaje. Całkiem na odwrót jak było przed, kiedy mogłam spać po 12-14 godz dziennie. Troszkę mi to przeszkadza ale wszyscy się śmieją, że mała przygotowuje mnie do nocnego wstawania :)

U mnie leci, leci, po naciśnięciu już ze dwa miesiące coś się produkuje, mam nadzieję, że to dobrze prognozuje, bo po poprzednim cc pokarm był leniwy a w trzeciej dobie nawał... Teraz będę mądrzejsza ;)

Która to mi radziła 3 km spacer, hę?? :D Zrobiłam dziś takowy, mniemam podziała nasennie, bo też się wybudzam bez powodu żadnego w nocy i strasznie to irytujące... Bo ani potańczyć, ani odkurzyć, bo rodzina śpi, łazienki nie umyję bom nie PPD, a ileż można jeść w nocy :D
Serdeczności!
Ups to chyba ja pisałam o tych spacerach [emoji6] ale mi faktycznie pomagają... może spróbuj wychodzić wieczorami i jak zadziałają na Ciebie nasennie to akurat będzie pora spać

Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Propo tago całego spania dziewczyny Wam też śnią sie jakieś dziwaczne rzeczy które przed ciążą nigdy Wam się nie śniły?

Ja chyba przez te sny taka cały czas zmęczona a one takie realistyczne są ze szok ☺

Do góry