reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2017

A my z uwagi na to, że się przeprowadzamy jak mała będzie miała niewiele ponad 6 miesięcy, nie kupujemy póki co dużego łóżka tylko coś na wzór kosza mojżesza - zmieści się idealnie w naszej małej sypialni, nie będziemy musieli robić rewolucji, przemeblowań itp, a Marysia (najprawdopodobniej ;)) będzie spała blisko nas w przytulnym koszyku :) I póki co to tyle z planów zakupowych, reszta się wyklaruje bliżej terminu porodu ;)

reklama
Mówisz o usg polowkowym? Chyba prenatalne w ciąży jest tylko jedno około 12 tyg. Później tylko ważne usg właśnie polowkowe gdzie lekarz mierzy dokładnie wszystkie narządy i chyba około 30 tyg. Wynik masz jak na normalnej wizycie. Ja przynajmniej nie wiem nic o innych badaniach.

Dziewczyny czy odczuwacie jakis bol w pachwinach?

Mnie od rana jedna tak ciagnie pulsuje odpuszcza i za chwile znow to samo troche mnie to martwi bo to tylko z jednej strony i wtedy brzuch mnie z tej samej strony pobolewa.
Podobno to normalne... mi az tak bardzo to nie dokucza ale czytałam że może to być dość silny ból... [emoji20]

Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Dzień dobry, my dziś byliśmy na badaniu :)
Alicja waży 518 gramów, jest kompletna i proporcjonalna, narządy w środeczku działają jak należy, paluszki u rączek policzone, ułożona jeszcze głową do góry ale macica już wysoko ponad pępkiem, stąd kopniaki pod żeberko, termin ustalony na 4 maja - CC, następna wizyta 6 lutego i mam zrobić krzywą cukrową, mocz i morfologię. moje 10 kg in plus ocenione na "w porządku", ciśnienie 130/70, zwolnienie i siedzenie w domu :)
Na kłopoty ze snem wyłącznie melisa, a szkoda,chyba, że na zwolnieniu złapię jakiś spokojny tryb życia i sen powróci??
Co do wyprawki - jeszcze nie ruszyłam, ale planuję, oj, planuję, co tez nam potrzebne :D
Może już macie upatrzony wózek, który w miarę składa się na mały pakunek, bo na urlop jakoś chcemy ze Śląska nad Bałtyk dojechać osobówką?? :D
Pozdrawiam serdecznie wszystkie Brzuszki :D
Wow śliczne zdjęcie [emoji7] super że wszytko dobrze mamy podobny termin - ja 5 maj [emoji3] Odpoczywaj kochana a na problemy ze snem pomagają mi długie spacery... minimum 3 km dziennie

Ja mam wizytę w środę, już przebieram nogami z niecierpliwością. Też zastanawiam się czy już nie pójść na zwolnienie- czy lekarz może wypisać zwolnienie np od poniedziałku czy musi od tego dnia kiedy u niego będę, orientujecie się?
Co do bólu w pachwinach- ja cierpię, dodatkowo zaczyna mnie boleć już spojenie łonowe. W poprzedniej ciąży też bolało, nie mogłam się z boku na bok w nocy przekręcić bez jęków i stęków.
Lekarz może wypisać zwolnienie z datą wstecz... kiedyś rodzinna mi tak wpisała jak miałam zapalenie pęcherza na początku ciąży...

Mnie jedno biodro jak poloze sie na plecach to nogi ani zgiac ani rozprostowac i tu caly bok boli.

A co do badan u nas nawet na cenniku pisze prenatalne 2 miedzy 20-24 tyg to wiec nie wiem bo takie dokladne normalne to mi moja P dr robila a tu wysyla do tego co tylko prenatalnymi sie zajmuje wiem ze wtedy wszyskie komory serca badaja wady genetyczne serca i rowniez tak jak mowicie mierza kazdy narzad.

Co do zwolnien to wypisuja dzien do tylu i dzien do przodu w prawie chyba jest wiecej dni ale nie chca inaczej pisac bo tam tez zalezne jak weekend wychodzi itd

reklama
Do góry