reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2017

Nie kojarzę tego lekarza. Chodziłam wtedy byłam Hryniewieckiego, a teraz do Wikieła też oboje tam pracują. A na kiedy masz termin? Ja 24.05. Chyba sprzęt ważniejszy, ale jeśli chodzi o opiekę to w Nowej Soli wtedy super zadowolona byłam.

reklama
Dziewczyny czy odczuwacie jakis bol w pachwinach?

Mnie od rana jedna tak ciagnie pulsuje odpuszcza i za chwile znow to samo troche mnie to martwi bo to tylko z jednej strony i wtedy brzuch mnie z tej samej strony pobolewa.

Ja miałam tak samo, wydaje mi się że to z powodu powiększającej się macicy. Z początku myślałam że to od pęcherza bo w nocy aż spać nie mogłam ale w ciągu dnia przeszło i wszystko wróciło do normy. :)

Napisane na E2105 w aplikacji Forum BabyBoom

Nie kojarzę tego lekarza. Chodziłam wtedy byłam Hryniewieckiego, a teraz do Wikieła też oboje tam pracują. A na kiedy masz termin? Ja 24.05. Chyba sprzęt ważniejszy, ale jeśli chodzi o opiekę to w Nowej Soli wtedy super zadowolona byłam.
Termin mam na 22.05. :) mogłybyśmy się spotkać jakbym rodziła w Nowej Soli :) u nas oddział z wyglądu nie jest nowy, opieka też różna z tego co słyszałalam ale jest w razie w oddział intensywnej terapii noworodka. Dlatego też tutaj wolałabym zostać. Do porodu wezmę swoją położna żeby mnie samej nie zostawili :) rodzilas naturalnie? Miałaś wykupiona położna?

Z tego co wiem to może być ból właśnie spowodowany powiększeniem się macicy :) mnie nieraz jak zrobię za szybko ruch zaboli któraś strona brzucha i lekarz mi powiedział że to z tego względu właśnie.

Dzień dobry, my dziś byliśmy na badaniu :)
Alicja waży 518 gramów, jest kompletna i proporcjonalna, narządy w środeczku działają jak należy, paluszki u rączek policzone, ułożona jeszcze głową do góry ale macica już wysoko ponad pępkiem, stąd kopniaki pod żeberko, termin ustalony na 4 maja - CC, następna wizyta 6 lutego i mam zrobić krzywą cukrową, mocz i morfologię. moje 10 kg in plus ocenione na "w porządku", ciśnienie 130/70, zwolnienie i siedzenie w domu :)
Na kłopoty ze snem wyłącznie melisa, a szkoda,chyba, że na zwolnieniu złapię jakiś spokojny tryb życia i sen powróci??
Co do wyprawki - jeszcze nie ruszyłam, ale planuję, oj, planuję, co tez nam potrzebne :D
Może już macie upatrzony wózek, który w miarę składa się na mały pakunek, bo na urlop jakoś chcemy ze Śląska nad Bałtyk dojechać osobówką?? :D
Pozdrawiam serdecznie wszystkie Brzuszki :D

Załączniki

• Ala 22 t5d.jpg
    Ala 22 t5d.jpg
    317 KB · Wyświetleń: 97
Dzień dobry, my dziś byliśmy na badaniu :)
Alicja waży 518 gramów, jest kompletna i proporcjonalna, narządy w środeczku działają jak należy, paluszki u rączek policzone, ułożona jeszcze głową do góry ale macica już wysoko ponad pępkiem, stąd kopniaki pod żeberko, termin ustalony na 4 maja - CC, następna wizyta 6 lutego i mam zrobić krzywą cukrową, mocz i morfologię. moje 10 kg in plus ocenione na "w porządku", ciśnienie 130/70, zwolnienie i siedzenie w domu :)
Na kłopoty ze snem wyłącznie melisa, a szkoda,chyba, że na zwolnieniu złapię jakiś spokojny tryb życia i sen powróci??
Co do wyprawki - jeszcze nie ruszyłam, ale planuję, oj, planuję, co tez nam potrzebne :D
Może już macie upatrzony wózek, który w miarę składa się na mały pakunek, bo na urlop jakoś chcemy ze Śląska nad Bałtyk dojechać osobówką?? :D
Pozdrawiam serdecznie wszystkie Brzuszki :D
Super ze wszystko dobrze z dzidzia. Z jakiego powodu cc już ustalone?

Termin mam na 22.05. :) mogłybyśmy się spotkać jakbym rodziła w Nowej Soli :) u nas oddział z wyglądu nie jest nowy, opieka też różna z tego co słyszałalam ale jest w razie w oddział intensywnej terapii noworodka. Dlatego też tutaj wolałabym zostać. Do porodu wezmę swoją położna żeby mnie samej nie zostawili :) rodzilas naturalnie? Miałaś wykupiona położna?
Miałam cc w 33 tygodniu. Dziecko było ułożone miednicowo i rozpoczął się poród. Także jestem mama dużego zdrowego wczesniaka, który teraz ma 4 lata i bardzo dobre zdrowie [emoji5]

A ja się dziś źle czuje, byłam na krzywej cukrowej, wypiłam, było spoko dopiero później było mi strasznie słabo, robiłam jeszcze krew i wszystko dobrze,

reklama
Do góry