reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2017

Nie kojarzę tego lekarza. Chodziłam wtedy byłam Hryniewieckiego, a teraz do Wikieła też oboje tam pracują. A na kiedy masz termin? Ja 24.05. Chyba sprzęt ważniejszy, ale jeśli chodzi o opiekę to w Nowej Soli wtedy super zadowolona byłam.

reklama
Dziewczyny czy odczuwacie jakis bol w pachwinach?

Mnie od rana jedna tak ciagnie pulsuje odpuszcza i za chwile znow to samo troche mnie to martwi bo to tylko z jednej strony i wtedy brzuch mnie z tej samej strony pobolewa.

Ja miałam tak samo, wydaje mi się że to z powodu powiększającej się macicy. Z początku myślałam że to od pęcherza bo w nocy aż spać nie mogłam ale w ciągu dnia przeszło i wszystko wróciło do normy. :)

Napisane na E2105 w aplikacji Forum BabyBoom

Nie kojarzę tego lekarza. Chodziłam wtedy byłam Hryniewieckiego, a teraz do Wikieła też oboje tam pracują. A na kiedy masz termin? Ja 24.05. Chyba sprzęt ważniejszy, ale jeśli chodzi o opiekę to w Nowej Soli wtedy super zadowolona byłam.
Termin mam na 22.05. :) mogłybyśmy się spotkać jakbym rodziła w Nowej Soli :) u nas oddział z wyglądu nie jest nowy, opieka też różna z tego co słyszałalam ale jest w razie w oddział intensywnej terapii noworodka. Dlatego też tutaj wolałabym zostać. Do porodu wezmę swoją położna żeby mnie samej nie zostawili :) rodzilas naturalnie? Miałaś wykupiona położna?

Z tego co wiem to może być ból właśnie spowodowany powiększeniem się macicy :) mnie nieraz jak zrobię za szybko ruch zaboli któraś strona brzucha i lekarz mi powiedział że to z tego względu właśnie.

Dzień dobry, my dziś byliśmy na badaniu :)
Alicja waży 518 gramów, jest kompletna i proporcjonalna, narządy w środeczku działają jak należy, paluszki u rączek policzone, ułożona jeszcze głową do góry ale macica już wysoko ponad pępkiem, stąd kopniaki pod żeberko, termin ustalony na 4 maja - CC, następna wizyta 6 lutego i mam zrobić krzywą cukrową, mocz i morfologię. moje 10 kg in plus ocenione na "w porządku", ciśnienie 130/70, zwolnienie i siedzenie w domu :)
Na kłopoty ze snem wyłącznie melisa, a szkoda,chyba, że na zwolnieniu złapię jakiś spokojny tryb życia i sen powróci??
Co do wyprawki - jeszcze nie ruszyłam, ale planuję, oj, planuję, co tez nam potrzebne :D
Może już macie upatrzony wózek, który w miarę składa się na mały pakunek, bo na urlop jakoś chcemy ze Śląska nad Bałtyk dojechać osobówką?? :D
Pozdrawiam serdecznie wszystkie Brzuszki :D

Załączniki

• Ala 22 t5d.jpg
    Ala 22 t5d.jpg
    317 KB · Wyświetleń: 99
Dzień dobry, my dziś byliśmy na badaniu :)
Alicja waży 518 gramów, jest kompletna i proporcjonalna, narządy w środeczku działają jak należy, paluszki u rączek policzone, ułożona jeszcze głową do góry ale macica już wysoko ponad pępkiem, stąd kopniaki pod żeberko, termin ustalony na 4 maja - CC, następna wizyta 6 lutego i mam zrobić krzywą cukrową, mocz i morfologię. moje 10 kg in plus ocenione na "w porządku", ciśnienie 130/70, zwolnienie i siedzenie w domu :)
Na kłopoty ze snem wyłącznie melisa, a szkoda,chyba, że na zwolnieniu złapię jakiś spokojny tryb życia i sen powróci??
Co do wyprawki - jeszcze nie ruszyłam, ale planuję, oj, planuję, co tez nam potrzebne :D
Może już macie upatrzony wózek, który w miarę składa się na mały pakunek, bo na urlop jakoś chcemy ze Śląska nad Bałtyk dojechać osobówką?? :D
Pozdrawiam serdecznie wszystkie Brzuszki :D
Super ze wszystko dobrze z dzidzia. Z jakiego powodu cc już ustalone?

Termin mam na 22.05. :) mogłybyśmy się spotkać jakbym rodziła w Nowej Soli :) u nas oddział z wyglądu nie jest nowy, opieka też różna z tego co słyszałalam ale jest w razie w oddział intensywnej terapii noworodka. Dlatego też tutaj wolałabym zostać. Do porodu wezmę swoją położna żeby mnie samej nie zostawili :) rodzilas naturalnie? Miałaś wykupiona położna?
Miałam cc w 33 tygodniu. Dziecko było ułożone miednicowo i rozpoczął się poród. Także jestem mama dużego zdrowego wczesniaka, który teraz ma 4 lata i bardzo dobre zdrowie [emoji5]

A ja się dziś źle czuje, byłam na krzywej cukrowej, wypiłam, było spoko dopiero później było mi strasznie słabo, robiłam jeszcze krew i wszystko dobrze,

reklama
Do góry