reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2017

Zakładka forum ( pierwsza). Fora ciążowe - przyszłe mamy --- majowe mamy. Tam są wszystkie nasze wątki.

A co do małego brzuszka to jeśli masz kobiecą figurę, silne mięśnie brzucha i to twoja pierwsza ciąża to na konkrety możesz poczekać nawet jeszcze miesiąc - dwa. Małym przyrostem wagi też się nie przejmuj, niektóre szczęściary tak mają. Lekarz na pewno ci powie jeśli uzna że nie tyjesz odpowiednio. To zależy z jaką waga startowalas.

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dostalam książeczke do ciśnieniomierza wiec bede zapisywac?

A wiesz jaki mialas puls przed ciaza? Ja mialam dość niski zawsze. Ok 60 na minute. Teraz mam ciagle ok 85-90 spoczynkowy, podczas powolnego spaceru dochodzi mi do 120. Ale to normalne w ciazy [emoji4]

Ja zawsze mialam wysokie tetno, bralam nawet tabletki na zwolnienie akcji serca. Ale nic to nie dawalo :)

Zakładka forum ( pierwsza). Fora ciążowe - przyszłe mamy --- majowe mamy. Tam są wszystkie nasze wątki.

A co do małego brzuszka to jeśli masz kobiecą figurę, silne mięśnie brzucha i to twoja pierwsza ciąża to na konkrety możesz poczekać nawet jeszcze miesiąc - dwa. Małym przyrostem wagi też się nie przejmuj, niektóre szczęściary tak mają. Lekarz na pewno ci powie jeśli uzna że nie tyjesz odpowiednio. To zależy z jaką waga startowalas.

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom
To moja w sumie 3 ciąża. Pierwsza skonczyla sie poronieniem. W drugiej z synusiem przytylam 15,5kg (z czego 11kg zostawilam na porodowce) brzuch mialam ogromny ale moze przez to ze synus mial 4210g. Teraz w 3 ciazy startuje z waga 56kg przy 168cm. Myslalam ze po tamtej ciazy (5lat temu) miesnie brzucha beda w gorszej kondycji ale widocznie skubane nizle sie trzymaja

Moje mięśnie i jestem w szoku w takim razie nie trzymają nie dobrze, skoro tak mnie wywaliło. Dziwię się ponieważ raczej jestem aktywną kobietą, brzuch zawsze miałam płaski i raczej umięśniony, brzuszki mi nie obce. Przytyć też przytyłam już sporo (tak myślę, lekarz nie komentuje na razie). Niestety ale mam smaka na słodycze. Staram się ruszać w ciągu dnia, a to potańczę, a to posprzątam ;) na spacer skoczę...Zobaczymy co z tego będzie ;) Ale mam też takie dni jak dziś np, że połowę przesiedziałam na kanapie :p

Ja zawsze mialam wysokie tetno, bralam nawet tabletki na zwolnienie akcji serca. Ale nic to nie dawalo :)
A probowalas uprawiać jakis sport? U osób uprawiajacych sport tetno jest niższe dlatego zaleca sie cardio kilka razy w tygodniu. Aktualnie sport może nie jest dla ciebie najlepszym rozwiązaniem [emoji39] ale regularne szybsze spacery na przyklad [emoji4]

Moje mięśnie i jestem w szoku w takim razie nie trzymają nie dobrze, skoro tak mnie wywaliło. Dziwię się ponieważ raczej jestem aktywną kobietą, brzuch zawsze miałam płaski i raczej umięśniony, brzuszki mi nie obce. Przytyć też przytyłam już sporo (tak myślę, lekarz nie komentuje na razie). Niestety ale mam smaka na słodycze. Staram się ruszać w ciągu dnia, a to potańczę, a to posprzątam ;) na spacer skoczę...Zobaczymy co z tego będzie ;) Ale mam też takie dni jak dziś np, że połowę przesiedziałam na kanapie :p
Ja też mam duży brzuszek i juz 4 kg na plusie. Moze widocznie taka moja uroda, ze będę wyglądać w ciąży jak orka :) nie jem jaakos megaa duzo, nawet mniej niż do tej pory. . .

A probowalas uprawiać jakis sport? U osób uprawiajacych sport tetno jest niższe dlatego zaleca sie cardio kilka razy w tygodniu. Aktualnie sport może nie jest dla ciebie najlepszym rozwiązaniem [emoji39] ale regularne szybsze spacery na przyklad [emoji4]

Spacery tak, sport w ostatnim czasie zszedł na boczny tor u mnie. Jakoś nie mialam czasu, bo pracowałam po 12h i kazdego dnia po pracy kladlam się od razu spac. Ale wcześniej jak leczyłam się u kardiologa chodzilam na treningi z siatkówki 4-5 razy w tygodniu, a tętno zawsze za wysokie. :)

Tak na bezczela zapytam ile Ci przybylo?

reklama
Ja też tyje jak szalona 16tc i już plus ok 4 kg a startuje z niemałą waga :/ i tez nie jem dużo. Słodyczy prawie wcale bo mnie mdli po nich i zbiera na wymioty. Mam wrażenie, że woda mi się zatrzymuje w organizmie..a pije codziennie ponad 3l .. Masakra :(

Do góry