reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Majowe mamy 2017

Oglądam zdjecia USG i nigdziie nie mam podanego wymiaru CRL. :( jest za to obwód główki, brzuszka, długość kości udowej i podana masa 114g, +/- 17g. Coś jakkby za dużo. Mówił, że z usg 15 tydzień. Z OM 14w3d
Musi być gdzieś wpisane....to by było dziwne jak by nie było.
A to, że powiedział 15 tydzień to ok, zaczęłaś 15 tc :) jesteś w trzecim dniu 15 tygodnia;)

Doszła moja poducha, pierwsza noc zaliczona. Spało mi się bardzo wygodnie, miło i ciepło, poduszeczka mnie otuliła. Tylko m. nie miał dostępu bo się zabarykadowałam hahaha.

Byłam wczoraj na spotkaniu z koleżankami z pracy. Dobrze, że jedna z nich też w ciąży. Po raz pierwszy zazdrościłam picia alko. Miałam taką ochotę na grzane wino...Musiałam zadowolić się zieloną herbatą, ale za to zjadłam miskę frytek ;) Była bardzo sympatycznie. Dziś obiad z koleżankami (rodzina w odstawce a co ;)) a wieczorem randka z mężem. To ja rozumiem, żyć nie umierać haha ;)

Co do ruchów to ja też czuje takie mały smyranko w dole brzucha, nikomu też za bardzo nie mówię, czekam na konkrety. Teraz mam łożysko z tyłu więc będę czuła intensywniej jak ostatnio.

reklama
Musi być gdzieś wpisane....to by było dziwne jak by nie było.
A to, że powiedział 15 tydzień to ok, zaczęłaś 15 tc :) jesteś w trzecim dniu 15 tygodnia;)

Doszła moja poducha, pierwsza noc zaliczona. Spało mi się bardzo wygodnie, miło i ciepło, poduszeczka mnie otuliła. Tylko m. nie miał dostępu bo się zabarykadowałam hahaha.

Byłam wczoraj na spotkaniu z koleżankami z pracy. Dobrze, że jedna z nich też w ciąży. Po raz pierwszy zazdrościłam picia alko. Miałam taką ochotę na grzane wino...Musiałam zadowolić się zieloną herbatą, ale za to zjadłam miskę frytek ;) Była bardzo sympatycznie. Dziś obiad z koleżankami (rodzina w odstawce a co ;)) a wieczorem randka z mężem. To ja rozumiem, żyć nie umierać haha ;)

Co do ruchów to ja też czuje takie mały smyranko w dole brzucha, nikomu też za bardzo nie mówię, czekam na konkrety. Teraz mam łożysko z tyłu więc będę czuła intensywniej jak ostatnio.
A ja blondyna mówiłam, że jestem w 12 tygodniu jak mialam 12 i 5dni. Nie ogarniam tego. A co do zdjęć, nie ma długości Bobaska. Trudno. Za miesiąc idę znow, to juz mu powiem, zeby mi zmierzył dokładnie :)

A ja dziś miałam usg genetyczne. Wczoraj chciałam się umówić na 17.11, ale okazało się ze lekarz będzie na wyjeździe i zaproponował wizytę dziś. Dzidzis ma niecałe 6 cm. Przeziernosc karkowa 1,4, kość nosowa widoczna , raczki i nóżki też. Dzieciątko się wiercilo. Serce 146 uderzeń na minutę. Jestem zadowolona, jutro nagra mi filmik z badania. Byłam tylko ja więc miał dla mnie dużo czasu. Samo usg trwało pół godziny [emoji5]

zi13s65gv88cj2nn.png

Ale tu cisza dzisiaj :( pochwałę się co dzisiaj robiłam na obiadek: pierś z gęsi w jabłkach i śliwkach, podana z ziemniaczkami, buraczkami i żurawiną. A na deser rogal marcinski :) pycha. Zobacz załącznik 782323

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom
A u mnie leżą dwiie piersi z gęsi w zamrażarce i nie mam pomysłu, co z nich zrobic. :) wygląda pysznie

reklama
Do góry