reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2017

Ja mam wizyty co miesiąc.
W sumie to dopiero jedną miałam.. I drugą nagłą, nie u swojego gina.
Usg 4 na całą ciążę mają być. (Prywatnie)

Dziś na 17 mam genetyczne.
Stresuję się już.
I smutno mi, że jeśli wszystko będzie ok, to następne usg dopiero w styczniu będzie.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja mam wizyty co miesiąc.
W sumie to dopiero jedną miałam.. I drugą nagłą, nie u swojego gina.
Usg 4 na całą ciążę mają być. (Prywatnie)

Dziś na 17 mam genetyczne.
Stresuję się już.
I smutno mi, że jeśli wszystko będzie ok, to następne usg dopiero w styczniu będzie.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Nie stresuj się . Będzie wszystko dobrze :) ciesz się, poogladasz Maleństwo :) :)
Ps. Wiem, tylko łatwo się mówi. Ja w czwartek mam Normalną wizytę i stresowalam sie juz przez cały weekend :D

U mnie ten z NFZ też ma u siebie wyniki, a w karcie ciąży mam tylko powpisywane, ale i tak kseruje, bo tak jak mowisz, niewiadomo kiedy się przydadzą, a ja jeszcze co 2 tygodnie jeżdżę do rodziców, a to jakieś 2h drogi, więc wolę wzzystko miec przy sobie.
Ja dostaję wyniki dopiero od lekarza. Laboratorium przesyła prosto do niego. Wpisuje w karte, a oryginały mam mieć z kartą ciąży.

Napisane na LG-D280 w aplikacji Forum BabyBoom

A czemu wyniki ma u siebie?Mi kazal karte ciazy i wyniki razem trzymac bo nigdy nie wiadomo kiedy sie przydadza np.IP etc
W karcie ciazy mam wpisane wyniki ale mam orginaly.
Mi robil hormony tarczycy chyba w 10 tc

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom
W karcie ciąży mam wpisane tylko grupe krwi i jakieś 3 przeciwciała.
I za każdym razem mi wpisuje wage, ciśnienie i hemoglobine jezeli chodzi o mnie.

Reszta oznaczen od dzieciatka.

Co do F&F dla dzieci to ja uwielbiam :) Jakos super, trwale i porzadne. Cena tez ;) Zawyzone jak dla mnie rozm. Moja 3letnia cora np aktualnoe chodzi w bodziakach 18-24 mce
A moja dwulatka ma body 6-12 miesięcy z Lidla dziś na sobie. Ale nosi je już od roku. Jakoś rośnie razem z nią. Ekonomicznie :-)
Rakumi, ty masz jakiś pakiet ze masz takie ograniczenia co do liczby usg czy lekarz ma taką filozofię?

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

To super ja ostatnio bylam 3 tygodnie temu :( chetnie bym podejrzala jak juz wyglada a Twoj dzidzius jakie mial wymiary ostatnio? :) Pytam bo mamy ten sam tydzien :)
A w czwartek mam genetyczne i za tydzien normalna wizyta :)
chyba o ile dobrze pamiętam miał 4,23cm, serduszko bilo 153 bpm , było widać siusiaka :D lekarz sam był zaskoczony ze taki maly dzidziuś i już tak widać ladnie ale dodał też ze ze względu na to że tak jest wcześnie to nie chce potwierdzać na 100 % i więcej powie na nast. wizycie, no ale ja czuje ze będzie syn :p

Ja wizyty mam co miesiac i co miesiac usg , w pierwszej ciąży tez tak mialam a teraz wizyta dopiero 16 . Nie moge sie doczekać.

U mnie ten z NFZ też ma u siebie wyniki, a w karcie ciąży mam tylko powpisywane, ale i tak kseruje, bo tak jak mowisz, niewiadomo kiedy się przydadzą, a ja jeszcze co 2 tygodnie jeżdżę do rodziców, a to jakieś 2h drogi, więc wolę wzzystko miec przy sobie.
Mi tez kazal wozic w dalsze trasy etc.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja wizytę mam co 2-3 tyg i za każdym razem lekarka podpatruje malucha czy wszystko ok :) właśnie dzisiaj idę na kontrolę i trochę się stresuje przez to zapalenie ucha. Noc była straszna :(

Wyniki sobie skanuje a oryginały mi oddaje. Ciekawe czy mi powie co będzie, to już 14t1d więc chyba już powinna widzieć :)

reklama
Do góry