reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2017

u mnie , gdzie chodze prywatnie mam wizyty co 3 tyg. Co 3 tyg robie też badania i co 3 tyg robi mi usg i bada na fotelu. Zrobil mi też już cytologie. Teraz wypada mi wizyta co dwa tyg bo w 13 tyg chce mi zrobić usg genetyczne a w 11 tyg miałam normalną wizyte. No ale jakoś nie narzekam, ja wole więcej, częściej...i być spokojna.

reklama
W karcie ciąży mam wpisane tylko grupe krwi i jakieś 3 przeciwciała.
I za każdym razem mi wpisuje wage, ciśnienie i hemoglobine jezeli chodzi o mnie.

Reszta oznaczen od dzieciatka.

A morfologia?Mocz?hiv,hcv,hbs,tsh,wr,taxoplazmoza,rozyczka,glukoza na czczo?Ja mam to wpisane i pare innych.
Nie mozesz go poprosic aby Ci to uzupelnil w karcie ciazy?

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

A morfologia?Mocz?hiv,hcv,hbs,tsh,wr,taxoplazmoza,rozyczka,glukoza na czczo?Ja mam to wpisane i pare innych.
Nie mozesz go poprosic aby Ci to uzupelnil w karcie ciazy?

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Nawet nie wiem jakie mialam robione. toxo jedynie jestem pewna ze mialam ale nie mam wpisane w karte.
Dzis ide po 15 do niego to wypytam, o ile w ogóle mnie przyjmie

u mnie , gdzie chodze prywatnie mam wizyty co 3 tyg. Co 3 tyg robie też badania i co 3 tyg robi mi usg i bada na fotelu. Zrobil mi też już cytologie. Teraz wypada mi wizyta co dwa tyg bo w 13 tyg chce mi zrobić usg genetyczne a w 11 tyg miałam normalną wizyte. No ale jakoś nie narzekam, ja wole więcej, częściej...i być spokojna.
Mnie na fotelu + cytologia badał tylko w 5 tygodniu. I do tej pory nie mial wyników z cytologii. Muszę wypisać na kartce wszystkie rzeczy, o ktore chcę go zapytać, bo w gabinecoe zawsze dostaje zaćmienia i wiem tylko tyle, ile sam mi powie. A pozniej chodzę taka skołowana.

Ja mam teraz zrobić morfologie i mocz. Ostatnio miałam za dużo leukocytów w moczu i mowil, ze jak teraz też wyjdzie za wiele, to trzeba będzie robić posiew z moczu.

chyba o ile dobrze pamiętam miał 4,23cm, serduszko bilo 153 bpm , było widać siusiaka :D lekarz sam był zaskoczony ze taki maly dzidziuś i już tak widać ladnie ale dodał też ze ze względu na to że tak jest wcześnie to nie chce potwierdzać na 100 % i więcej powie na nast. wizycie, no ale ja czuje ze będzie syn :p

To super !!! Tez bym juz chciala cos wiedziec :)

1478518082-mkfwow.jpeg

Dziewczyny wstawiam Wam zdjęcie odpowiedzi od moderatorki w sprawie grupy zamkniętej.
Czy sa jakieś osoby chętne, aby zostać tymi moderatorkami? Ja szczerze niechętnie, bo nie zaglądam tu tak często jak niektóre z Was i po prostu - nie przepadam za takimi rzeczami :).

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

1478518082-mkfwow.jpeg

Dziewczyny wstawiam Wam zdjęcie odpowiedzi od moderatorki w sprawie grupy zamkniętej.
Czy sa jakieś osoby chętne, aby zostać tymi moderatorkami? Ja szczerze niechętnie, bo nie zaglądam tu tak często jak niektóre z Was i po prostu - nie przepadam za takimi rzeczami :).

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Czyli albo założymy same, albo założy nam je ta kolezanka? Czyli na jedno wychodzi? Szkoda, że nie można po prostu zrobic zamknietego z istniejącego juz wątku.

Ja wizyty u swojej ginekolog mam równo co miesiąc, oprócz tego miałam już dwa usg u specjalisty od usg. Na każdej wizycie moja lekarka i tak zagląda do dziecka ;) zobaczyć co robi haha. Dzisiaj byłam, kolejna wizyta 5 grudnia a usg połówkowe 13 grudnia. Widziałam bobasa, lekarka chciała podpatrzeć płeć ale dziecko spało i miało nas w nosie :) Miało kciuk w buzi i tyle. Pappa ok, żelazo do bani :p ale bez tragedii, mam brać leki i mam zacząć brać wit D3.

reklama
To super !!! Tez bym juz chciala cos wiedziec :)
No fajnie jest jak się już wie , trochę tylko głupio się przyznać ale zawiedziona jestem że chłopak. Mam córkę i chciałam drugą , po prostu wiem już co i jak i wszystko mam dziewczęce itd. No ale trochę już jest lepiej, bo pare dni temu miałam z tego powodu doła.
W ogóle to normalne że mam obawy że nie będę kochać tak samo drugiego dziecka jak pierwsze? Jakieś takie lęki mnie przechodzą... bo córke kocham najbardziej na świecie i nie wiem czy będę umiała tak kochać oboje czy córkę będę kochała bardziej... ehh..

Do góry