reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2017

reklama
A ktory to tydzien u Ciebie?
Tez mnie dziwnie boli :(
11 tydzien. Wzięłam prysznic, poruszałam się trochę i jest lepiej nic nie czuję już. Na szczęście jutro o 13.30 mam wizytę.
Tylko martwi mnie przeziębienie. Od wczoraj kaaszel, katar, gardlo i kichanie. U mnie zawsze wiatrbw oczy i kanapka masłem do podłogi :(

Dokładnie, ja genetyczne mam dopiero 15 listopada! A tutaj już prawie wszystkie po, albo lada chwila bedą miały :). I już tak zazdroszczę, ze dziewczyny sa w II trymestrze, mi to jeszcze daleko :(

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Chyba jeszcze kilka dziewczyn jest na podobnym etapie. A na kiedy masz termin porodu? Ja na 24 maja.

Ja mam termin porodu na 21.05.. A genetyczne na 03.11.. I troche sie boje, ze za wczesnie bedzie. Wiec jest nas kilka, co jeszcze troche beda sie cieszyc urokami I trym B-)

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom

Przed samym porodem nie sprawdzają nic na usg?
Ułożenia, szacowanej wagi dziecka?
Niby ułożenie można "wymacać", ale jakoś mnie to nie przekonuje.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Przed porodem nic nie sprawdzają. Dotykowo sprawdzają ułożenie dziecka i to wszystko, nie ma żadnego usg.
Mierzą brzuch w ciąży i jeśli coś im się nie podoba-duże dziecko to sprawdzają.
Ja w poprzedniej ciąży miałam super położoną i więcej usg przez tarczycę. W tej jeszcze swojej położnej nie widziałam na oczy, zobaczę za mc. Na pierwszy spotkaniu byłam w szpitalu, bo moja położna nie miała czasu :(.

Mam pytanie do starszych majoweczek. Dziewczyny czy pamiętacie może od samego początku prawie dołączyła do nas " butterfly1331" miała ciążę z in vitro. Pamiętam, że pisała o 2 zarodkach potwierdzonych beta i czekała na wizytę u lekarza. Czy, któraś z was pamięta co się stało? Tak sobie dziś o niej przypomniałam a nie mogę sobie przypomnieć, co się wydarzyło lub nie wchodziłem w tym czasie na forum.

Ja mam termin porodu na 21.05.. A genetyczne na 03.11.. I troche sie boje, ze za wczesnie bedzie. Wiec jest nas kilka, co jeszcze troche beda sie cieszyc urokami I trym B-)

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom
Ten pierwszy trymest mnie wykończy chyba[emoji53] ciągle mi niedobrze. Czasami jakiś lepszy dzień się trafi. Czekam już na II trym. jak na zbawienie ehhh...
W pierwszej ciąży czułam się o wiele lepiej i nie spodziewałam się nawet takiego samopoczucia. Żeby chociaż z tego była dziewczynka [emoji6] to mi wynagrodzi, oczywiście najważniejsze żeby było zdrowe dzieciątko. Mam już synka, a tak bym chciała czesac warkocze i stroić w spódniczki [emoji5]

reklama
Mam pytanie do starszych majoweczek. Dziewczyny czy pamiętacie może od samego początku prawie dołączyła do nas " butterfly1331" miała ciążę z in vitro. Pamiętam, że pisała o 2 zarodkach potwierdzonych beta i czekała na wizytę u lekarza. Czy, któraś z was pamięta co się stało? Tak sobie dziś o niej przypomniałam a nie mogę sobie przypomnieć, co się wydarzyło lub nie wchodziłem w tym czasie na forum.
Chyba bardziej udziela sie na in vitro bo kiedys widzialam jej posty i u niej bylo ok ale nie wiem jak teraz

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry