reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2017

Gosam, niby każde dziecko moze byc troche większe, wiec tez bym chciala cesarkę. Fakt, pierwsze dni tragedia, chodzisz pokulona, o ile chodzisz, bo mnie aż zakwasy w plecach się robiły ze spięcia mięśni. Potem z dnia na dzien lepiej. Nie zauważysz kiedy przejdzie. Sama nawet nie jestem w stanie powiedzieć, kiedy czułam sie juz względnie. 2-3tyg? Nie wspominam tego jako czegos strasznego. Pewnie nie mniejszy dyskomfort niz przy szyciu krocza, choc nie mogę się wypowiadać w tym temacie

reklama
Asiucha_L bo to chodzi o czynnik rh. Jeśli masz + nie masz konfliktu a jeśli- a twój facet + to wtedy jest konflikt

Napisane na LG-D280 w aplikacji Forum BabyBoom

No tak ja mam minus, facet ma plus powiedziałam o tym ginowi a on że nie mam konfliktu i temat się skończył. Więc sama nie wiem. Może pominął dalszą dyskusję bo to pierwsze dziecko.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Asiucha, żeby nie pisac w komentarzach, musisz pisać poza znacznikami komentarza. Kazdy cytat zaczyna sie od [ QUOTE ] i konczy na [/ QUOTE ] i poza tymi znacznikami pisząc, będzie widac jak zwykly post, a wewnątrz znaczników jako cytat. Napisalam specjalnie ze spacjami w nawiasach, żeby nie traktowalo jak cytat

Przepraszam wiem jak cytować ale tym razem coś poszło nie tak [emoji848]

Tak, jeśli nie będę miała cc. Miałam strasznie trudny drugi poród. Mały był duży. Ponad cztery kilo ważył a ja dosyć wąską w biodrach jestem. Nie mogłam sobie dac rady. Z bólu straciłam przytomność i małego wypychali ze mnie bo już na cc było za późno. Miałam złamane zebro po wszystkim o pękniętą szyjke. Dlugo dojść do siebie nie mogłam. A w usg godzine przed porodem mały miał ważyć koło 3kg

Myslalam ze drugi jest latwiejszy...
Ja pierwszy mialam bardzo szybki.
Ale moze to glupie ale ja nie umiem przeć.Wiem ze to fizjologia ale ja mialam z tym problema.Zamiast przec to sie zapieralam:-/

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Myslalam ze drugi jest latwiejszy...
Ja pierwszy mialam bardzo szybki.
Ale moze to glupie ale ja nie umiem przeć.Wiem ze to fizjologia ale ja mialam z tym problema.Zamiast przec to sie zapieralam:-/

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom
Mój pierwszy poród był długi ale jakoś nie bolało aż tak bardzo. Druga faza kiedy bolało mocniej trwala 4 minuty. Po dwóch godzinach byłam na chodzie. Z młodym cały poród trwał 4 godziny. Drugiej fazy nie pamiętam

Vivid ja po małym trzy miesiące dochodziłam do siebie

Asiucha nie wiem czy to ma znaczenie czy pierwsze czy kolejne. Popytaj jeszcze. Lekarz też człowiek może się pomylić. Ja ostatnio młodemu robiłam badania na gliste ludzką. Poszlam z wynikiem lekarka mowi, że jest i trzeba się przeleczyc. Dała młodemu leki a nam skierowania na badania. Przyjechałam do domu patrze w necie mają się leczyć wszyscy razem. No to znowu do przychodni. Inna lekarka i mówi, że jest przecinek i wynik jest negatywny, a poprzednia lekarka przecinek przetoczyła [emoji37]

No tak ja mam minus, facet ma plus powiedziałam o tym ginowi a on że nie mam konfliktu i temat się skończył. Więc sama nie wiem. Może pominął dalszą dyskusję bo to pierwsze dziecko.

Kurcze. Jaa też mam minus, facet ma plus.. Ale po ostatnim poronieniu, 1 lipca dostałam zastrzyk. Chybaa nie muszę się martwić?

Ja pierwszy poród miałam masakryczny- zamartwica okokoporpdowa i młody wyciagany proznociagiem- później Gozabrali do inkubatora i pozwoliło zobaczyć dopiero po 5h. Wiem, ze te komplikacje były spowodowane znieczuleniem- nie czułam tak skurczy i nie wiedziałam jak przec. Teraz chce bez zzo.

Pazury robiłam tydzień temu- żel.. Ale wątpię żeby to miało aż taki wpływ. Włosy też mam już odrosty i jak tylko lekarz pozwoli to zrobię. Rzęsy też przelduzam- ale podobno klej nie jest szkodliwy. Nie dajmy się zwariować ;)

Swoją drogą mam tak duża przerwę w ciazacb, ze kompletnie nie pamiętam badań ani całego przebiegu ciąży. Muszę na nowo się we wszystko wdrożyć

reklama
Do góry