reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Majowe mamy 2017

Dadzi jaki to lakier?

Napisane na LG-D280 w aplikacji Forum BabyBoom
Kude nie wiem, bo to manikiurzystka mi robi :p

Gosam, niby każde dziecko moze byc troche większe, wiec tez bym chciala cesarkę. Fakt, pierwsze dni tragedia, chodzisz pokulona, o ile chodzisz, bo mnie aż zakwasy w plecach się robiły ze spięcia mięśni. Potem z dnia na dzien lepiej. Nie zauważysz kiedy przejdzie. Sama nawet nie jestem w stanie powiedzieć, kiedy czułam sie juz względnie. 2-3tyg? Nie wspominam tego jako czegos strasznego. Pewnie nie mniejszy dyskomfort niz przy szyciu krocza, choc nie mogę się wypowiadać w tym temacie

Po pierwszym porodzie po szyciu krocza wyłam z bólu! to była jakaś masakra, a ni siedzieć, ani stać, wszystko tam kuło i bolało a po drugim było ok, nic mnie nie bolało i bardzo szybko doszłam do siebie, tydzień po porodzie śmigałam na spacery z Martyną, był sierpień i było cieplutko, chyba różnie z tym bywa....Moja II faza pierwszy poród 7 minut, drugi 30 :p A porody średnio 7h, więc nie tak źle.

reklama
Nie mówiłam, kompletnie zapomniałam :(
Teraz będę się stresować do 20 X. Dopiero wtedy mam kolejną wizytę. :(
Spokojnie, przecież zastrzyk przy ew konflikcie podaje się pod koniec ciąży i po porodzie. Wcześniej trzeba tylko kontrolować. Wydaje mi się że możesz poczekać. Masz możliwość zadzwonienia do lekarza?

Napisane na LG-D280 w aplikacji Forum BabyBoom

Mój by mógł byc jak pierwszy do 16.15 śmiałam się o 16.15 na łozko porodowe się płożyłam i juz śmiesznie nie było śmiesznie o 17.55 Dominika się urodziła. Ogólnie poród nie jaki straszny:)

Mój by mógł byc jak pierwszy do 16.15 śmiałam się o 16.15 na łozko porodowe się płożyłam i juz śmiesznie nie było śmiesznie o 17.55 Dominika się urodziła. Ogólnie poród nie jaki straszny:)

20160920_144554.jpg
To są badania na które dostałam skierowanie. Jeśli chodzi o cytomegalie to mi się aktywowała w trzeciej ciąży.
Ja wszystkie cztery poród miałam sn bez znieczulenia przy dwóch pierwszych byłam cięta przy następnych już nie. Wagowo też było różnie pierwszy 3700 drugi 3220 trzeci 3660 a mała 3200. Najlepszy poród czwarty ale może też dlatego że w czasie ciąży poszłam do szkoły rodzenia tak wiem śmiesznie dopiero przy czwartym ale powiem wam że to miało sens bo to co wykładała położna dla tych co były z pierwszym to takie suche wiadomości a ja to mogłam połączyć z praktyką i podczas porodu wiedziałam dużo więcej co się dzieje ze mną i dzieckiem i jak sobie pomóc no i to oddychanie rewelacja wiedziałam kiedy i jak.
Jeśli macie możliwość to ja szczerze polecam szkołę rodzenia.

Załączniki

• 20160920_144554.jpg
    20160920_144554.jpg
    923 KB · Wyświetleń: 68
Nie to, ze chamsko chciałam napisać, tylko kojarzylo mi sie, ze ktos juz mial z tym problem kiedys i chciałam pomoc ;)

Ależ nie że chamsko, spoko fakt że posta walnęłam mega długiego i nie wiem czemu tak wyszło bo potrafię cytować parę osób.
Ja tam obrażalska nie jestem [emoji854]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

O paznokcie pytałam ostatnio gina o powiedział że nic się nie powinno stać ale lepiej wstrzymać się do 2 trym.

Ja badania mam wszystkie płatne a mam ich cała listę.. Masakra.

Pierwsze dziecko też rodziłam bez znieczulenia, nie powiem że było miło bo strasznie się dałam ale szybko zapomniałam. Byłam też nacinana, później czułam taki dyskomfort bo położna nie ściągnela mi szwów, powiedziała że ktoś tak mi tam naplatal ze nie wie co z tym zrobić. Ale i tak chyba nie chciałabym mieć cc

reklama
Zobacz załącznik 775419
To są badania na które dostałam skierowanie. Jeśli chodzi o cytomegalie to mi się aktywowała w trzeciej ciąży.
Ja wszystkie cztery poród miałam sn bez znieczulenia przy dwóch pierwszych byłam cięta przy następnych już nie. Wagowo też było różnie pierwszy 3700 drugi 3220 trzeci 3660 a mała 3200. Najlepszy poród czwarty ale może też dlatego że w czasie ciąży poszłam do szkoły rodzenia tak wiem śmiesznie dopiero przy czwartym ale powiem wam że to miało sens bo to co wykładała położna dla tych co były z pierwszym to takie suche wiadomości a ja to mogłam połączyć z praktyką i podczas porodu wiedziałam dużo więcej co się dzieje ze mną i dzieckiem i jak sobie pomóc no i to oddychanie rewelacja wiedziałam kiedy i jak.
Jeśli macie możliwość to ja szczerze polecam szkołę rodzenia.

Ja idę do szkoły rodzenia, mama pod domem i za darmo. Byłam przed pierwszym porodem, ale to było 10 lat temu i miło to wspominam, przed drugim nie i może dlatego trudniej było mi wypchnąć małą? nie wiem, teraz idę :) a co mam do roboty ;)

Do góry