reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2017

Ja juz po 1szej wizycie:). Dzidzius jest na swoim miejscu:) wiekszy niz powinien byc hehe.. O 4 dni wiekszy.. Termin z usg mam na 17.05 a z OM na 21.05. Juz jestem na L4 i od dzisiaj siedze w domku:)

reklama
Ja dzisiaj za taxoplazmoze igg i igm +ft4 zaplacilam 80 zl.
Reszte badan zalatwilam sobie od lekarza rodzinnego(mocz z opadem,morfologia,kreatynina,tsh)

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja też tak zrobię. Pójdę do rodzinnego. Co może to mi wypisze na NFZ - przynajmniej mam taką nadzieję. HIV zamierzam zrobić w punkcie konsultacyjnym. Zobaczymy czy się uda.

Byłam u tego okulisty. Całe szczęście nic strasznego się ze mną nie dzieje ale związane jest to z naczyniami żylnymi w oczach. Mam kontrolować często ciśnienie, zrobić kilka dodatkowych badań. Podobno w ciąży zmienia się bardzo dużo w przepływie krwi i z tym jest to związane. Ale należy to obserwować i się nie martwić.

Ja pierwszy poród miałam koszmarny i teraz chcę od razu cc.

Jestem wąska w miednicy, a syn miał 4,5 kg.
Przez 18 h lali we mnie oksytocynę (wywoływanie 2 tyg po terminie).
Ostatnie 3 h już ze znieczuleniem, bo nie zgodziłam się na kontynuację oksytocyny bez znieczulenia.
Po 18 h nadal nie było żadnego rozwarcia. Główka nie weszła w kanał.
Do dziś dokładnie pamiętam ból i pamiętam chamskie zachowanie dwójki lekarzy.. Choć szpital wybrałam dobry.. Tak mi się wydawało.
Nie chcę tego powtarzać.
Nigdy już nie chcę próbować rodzic sn. [emoji17]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Melduję się po wizycie. Dzidziuś trochę młodszy bo ma 5tygodni 6dni a z om 6tygodni 2dni. Jest ciałko żółte i zarodek. Serduszka jeszcze nie ma ale gin powiedział że jeszcze za wcześnie. Mam przyjść za 2 tygodnie

Napisane na HUAWEI SCL-L01 w aplikacji Forum BabyBoom

Jeśli chodzi o farbowanie to ja w poprzedniej ciąży farbowałam, Nie są to takie farby jak kiedyś, tak mi powiedziała fryzjerka , często na bazie naturalnych składników i nie takie żrące jak dawniej.
Paznokcie hybrydowe można spokojnie spiłowywać więc acetonu nie ma.

Jeśli chodzi o badania to z tego co pamiętam za cały zestaw grupa krwi, toksoplazmoza wszelaka, hiv, itp zapłaciłam ok 250 zł ( 4 lata temu).

Jeśli zeszło na tematy porodowe. Ja z racji spadającego tętna miałam wywoływany w 37 tyg. Podano mi oksytocynę i skurcze miałam od 13. Niestety rozwarcie zbyt wolno postępowało, tętno spadało coraz częściej i powstawała martwica łożyska ( jakoś tak) i dopiero o godzinie 12 w nocy wzięli mnie na cc.
Naprawdę namęczyłam się strasznie bo bo bardzo wolno to szło miałam 7 cm rozwarcia ból tragiczny z kręgosłupa. Dla mnie to było wybawienie. Nie chce przeżywać tego ponownie, stresu o dziecko. Mam nadzieję że będę miała cc. Nie było łatwo po operacji jednak w miarę szybko doszłam do siebie. Odpukać bez komplikacji.

Odczyn coombsa, czyli sprawdzanie czy nie pojawiły sie p/ciała w reakcji na inne rh dziecka sprawdza się u kobiet z rh (-) ujemnym w każdym semestrze i spokojnie, są terapie w razie niekorzystnych wyni kow

reklama
Odczyn coombsa, czyli sprawdzanie czy nie pojawiły sie p/ciała w reakcji na inne rh dziecka sprawdza się u kobiet z rh (-) ujemnym w każdym semestrze i spokojnie, są terapie w razie niekorzystnych wyni kow

Ja mam minus mąż +. Syn w pierwszej ciąży miał + dostałam zastrzyk. Muszę przypomnieć ginowi pewnie kolejne badania

Do góry