reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2017

Ja juz po 1szej wizycie:). Dzidzius jest na swoim miejscu:) wiekszy niz powinien byc hehe.. O 4 dni wiekszy.. Termin z usg mam na 17.05 a z OM na 21.05. Juz jestem na L4 i od dzisiaj siedze w domku:)

reklama
Ja dzisiaj za taxoplazmoze igg i igm +ft4 zaplacilam 80 zl.
Reszte badan zalatwilam sobie od lekarza rodzinnego(mocz z opadem,morfologia,kreatynina,tsh)

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja też tak zrobię. Pójdę do rodzinnego. Co może to mi wypisze na NFZ - przynajmniej mam taką nadzieję. HIV zamierzam zrobić w punkcie konsultacyjnym. Zobaczymy czy się uda.

Byłam u tego okulisty. Całe szczęście nic strasznego się ze mną nie dzieje ale związane jest to z naczyniami żylnymi w oczach. Mam kontrolować często ciśnienie, zrobić kilka dodatkowych badań. Podobno w ciąży zmienia się bardzo dużo w przepływie krwi i z tym jest to związane. Ale należy to obserwować i się nie martwić.

Ja pierwszy poród miałam koszmarny i teraz chcę od razu cc.

Jestem wąska w miednicy, a syn miał 4,5 kg.
Przez 18 h lali we mnie oksytocynę (wywoływanie 2 tyg po terminie).
Ostatnie 3 h już ze znieczuleniem, bo nie zgodziłam się na kontynuację oksytocyny bez znieczulenia.
Po 18 h nadal nie było żadnego rozwarcia. Główka nie weszła w kanał.
Do dziś dokładnie pamiętam ból i pamiętam chamskie zachowanie dwójki lekarzy.. Choć szpital wybrałam dobry.. Tak mi się wydawało.
Nie chcę tego powtarzać.
Nigdy już nie chcę próbować rodzic sn. [emoji17]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Melduję się po wizycie. Dzidziuś trochę młodszy bo ma 5tygodni 6dni a z om 6tygodni 2dni. Jest ciałko żółte i zarodek. Serduszka jeszcze nie ma ale gin powiedział że jeszcze za wcześnie. Mam przyjść za 2 tygodnie

Napisane na HUAWEI SCL-L01 w aplikacji Forum BabyBoom

Jeśli chodzi o farbowanie to ja w poprzedniej ciąży farbowałam, Nie są to takie farby jak kiedyś, tak mi powiedziała fryzjerka , często na bazie naturalnych składników i nie takie żrące jak dawniej.
Paznokcie hybrydowe można spokojnie spiłowywać więc acetonu nie ma.

Jeśli chodzi o badania to z tego co pamiętam za cały zestaw grupa krwi, toksoplazmoza wszelaka, hiv, itp zapłaciłam ok 250 zł ( 4 lata temu).

Jeśli zeszło na tematy porodowe. Ja z racji spadającego tętna miałam wywoływany w 37 tyg. Podano mi oksytocynę i skurcze miałam od 13. Niestety rozwarcie zbyt wolno postępowało, tętno spadało coraz częściej i powstawała martwica łożyska ( jakoś tak) i dopiero o godzinie 12 w nocy wzięli mnie na cc.
Naprawdę namęczyłam się strasznie bo bo bardzo wolno to szło miałam 7 cm rozwarcia ból tragiczny z kręgosłupa. Dla mnie to było wybawienie. Nie chce przeżywać tego ponownie, stresu o dziecko. Mam nadzieję że będę miała cc. Nie było łatwo po operacji jednak w miarę szybko doszłam do siebie. Odpukać bez komplikacji.

Odczyn coombsa, czyli sprawdzanie czy nie pojawiły sie p/ciała w reakcji na inne rh dziecka sprawdza się u kobiet z rh (-) ujemnym w każdym semestrze i spokojnie, są terapie w razie niekorzystnych wyni kow

reklama
Odczyn coombsa, czyli sprawdzanie czy nie pojawiły sie p/ciała w reakcji na inne rh dziecka sprawdza się u kobiet z rh (-) ujemnym w każdym semestrze i spokojnie, są terapie w razie niekorzystnych wyni kow

Ja mam minus mąż +. Syn w pierwszej ciąży miał + dostałam zastrzyk. Muszę przypomnieć ginowi pewnie kolejne badania

Do góry