reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Majowe mamy 2017

Tak, ja mam mutację MTHFR. Biorę też kwas foliowy metylowany, bo zwykły u mnie się nie wchłania i Glucopage na IO, ale pod koniec 1 trymestru jak się uda będziemy odstawiać razem z Duphastonem.

A co to jest mutacja MTHFR jeśli mogę zapytać?

Jestem po wizycie. Maleństwo rośnie. Kazał mi się oszczędzać i przyjść za dwa tygodnie bo jednak to jest bardzo wczesna ciaza. Jego zdaniem 5tydz i 4 dzien i serduszka jeszcze nie widac. Ale od ostatniego usg jest wieksze i mam się nie martwić [emoji5]

Sent from my LG-D280 using Forum BabyBoom mobile app

Super że wszystko wporządku.

Dziewczyny biore ten nieszczesny duomox.Ktora brala wie jaki jest wielki i jaki niedobry.Mam jeszcze 3 tabletki na jutro.Czy moge z nich juz zrezygnowac?Z 20 tabletek wzielam 15(dwie jeszcze dzisiaj)w sumie 17.Ale juz tych 3 nie dam rady.Po nich mam mdlosci caly dzien.Zoładek boli i nadal nfekcja na dole sie po tym antybiotyku utrzymuje.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Jagi bierz coś osłonowego na żołądek.
Ja również jestem bardzo aktywna i zawsze wszędzie mnie pełno a teraz jeszcze zanim dowiedziałam się że jestem w ciąży to uszkodziłam kolano i mam nogę w ortezie i leżę, dopiero o jakiś 3 dni zaczęłam więcej chodzić ale dla mnie takie leżenie to masakra [emoji34]
Co do kontroli ZUS to jeszcze nie słyszałam aby ZUS przyszedł do domu. ZUS z reguły wzywa do siebie na tzw komisję. Miałam coś takiego kiedyś i trwało to chyba z 4 minuty a ostatnio mąż miał ze względu na chorobę i też nie było to nic stresującego.

Cześć ;) niesmiało się przywitam.
Emilia, 28 lat, pierwszy Syn ma już 6,5 roku
9 miesięcy starań...w piątek robiłam test- dwie krechy, od razu polecialam na bete no i byla na poziomie 67, chyba troszkę malutka... dlatego nie jestem pewna czy to 5 tydzien czy może wcześniej ;) we wtorek idę do lekarza- się okaże.
Termin mi wypada na 27 maja

Pozdrawiam i cieszę się, że znalazlam to forum. W pierwszej ciąży bylam na forum na grono.net i z dziewczynami stamtąd do tej pory mamy kontakt- realny już od dawna. Super sprawa! :)

Witaj Emilko
Fajny masz termin bo to moje urodziny [emoji5]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja jakies dwa miesiace temu odstawiłam calkowicie cukier i kawe- pilam tylko inke a teraz taaaaak mi się chce i słodyczy i mocnej kawy :D masakra ;)

Ja również jestem bardzo aktywna i zawsze wszędzie mnie pełno a teraz jeszcze zanim dowiedziałam się że jestem w ciąży to uszkodziłam kolano i mam nogę w ortezie i leżę, dopiero o jakiś 3 dni zaczęłam więcej chodzić ale dla mnie takie leżenie to masakra [emoji34]
Co do kontroli ZUS to jeszcze nie słyszałam aby ZUS przyszedł do domu. ZUS z reguły wzywa do siebie na tzw komisję. Miałam coś takiego kiedyś i trwało to chyba z 4 minuty a ostatnio mąż miał ze względu na chorobę i też nie było to nic stresującego.

Witaj Emilko

Link do: Trombofilia. Czym jest i jaki ma wpływ na ciążę? - Badaniaprenatalne.pl
Nie umiem jedym slowem wiec wklejam linka:)
Ja piłam inkę zbożową z mlekiem, ale od czasu mdłości tylko herbatka [emoji37]

Witaj Emilko

Biore narazie jakies priobotyki i duzo jogurtow i kefirow.Odrazu mnie po antybiotyku lapie infekcje pochwy.
Muszę brac cos oslonowego ale sama nie wiem co.

Dzięki poczytałam sobie na ten temat.

Biore narazie jakies priobotyki i duzo jogurtow i kefirow.Odrazu mnie po antybiotyku lapie infekcje pochwy.
Muszę brac cos oslonowego ale sama nie wiem co.

A można stosować np Lactovaginal lub coś podobnego przy infekcji w czasie ciąży.
Ja miałam kiedyś straszną infekcje przy antybiotykach jakie brałam po wyrwaniu zęba, miałam zapalenie okostnej i właśnie między innymi Lactovaginal stosowałam.

Właśnie dziewczyny jak to jest z zębami w ciąży bo odwołałam wizytę i chciałam zapytać ginekologa ponieważ mam 3 zęby do naprawy.

reklama
Ja leczyłam w drugim trymestrze.
Kartę ciąży mam mieć założona na następnej wizycie za dwa tygodnie. Badań mi żadnych nie kazał robić bo mam leżeć. Dopiero na następnej wizycie zdecyduje co dalej

Napisane na LG-D280 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry