reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2017

Super z tym cukrem.Ja tez tak bym chciala.Unikasz cukru wogole czy tylko w napojach?Jak wygladaja przykladowo twoje posilki?

Odstawiłam całkowicie, po 7 miesiącach starań już mnie to tak irytowalo, ze aby odwrócić swoją uwagę wzięłam się za zdrowe odżywianie i ćwiczenia ;)
Na śniadanie jem np mozarelle z pomidorami albo sałatę lodową z papryką, rzodkiewka. Jajka... obiady bez zmian w sumie, nie jadłam też po 18 aleeee odkąd wiem, ze jestem w ciąży to różnie z tym jest :) napoi gazowanych nie pije w ogóle.

A właśnie może któraś z Was pila przed ciążą aloes? Wiem, ze na forach doradzają picie w ciąży i ja teraz odstawiłam ale zamierzam zapytać lekarza czy jednak pozwoli mi pić.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Kurczę, jak to się robi, ze wklejam cytat a później odpowiadam? Bo teraz mi się moja odpowiedź tak jakby w cytat wrzucila... hmmm.... Nie ogarniam ;)

Dziewczyny a czy już na pierwszej wizycie która potwierdziła ciąże miałyście założoną kartę ciąży? Bo ja tak i mam już zlecone badania niektóre jak TSH, toxoplazmoza itp

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Ja nie mam jeszcze karty ciazy a dzisiaj 9tc0d.Ide za tydzien i raczej na pewno wtedy zalozy.Ja tez mam zlecone badania podobne jak ty.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja kartę miałam założoną jak na usg było już serduszko, czyli w 7 tc. Dzisiaj oddałam krew i mocz na badania.

Co do kawy to nie piję, odrzuciło mnie od niej a wcześniej ranek bez kawy to koszmar.

Właśnie a pro po dentysty to też dołączam się do pytania. Też muszę iść ale nie wiem czy teraz czy czekać do II trym.

.

Co do teściowych to mają jest za granicą i bardzo rzadko ją widuje, może raz do roku. Poza tym nie ma w sumie nic do gadania w życiu mojego męża ponieważ nawet go nie wychowywała tylko babcia a kontakt mamy sporadyczny telefoniczny. Ale jest osobą dość męczącą która również wszystko wie najlepiej.

A ja wogóle nie mam jakość szczególnie apetytu wzmożonego. Sama nie wiem. Czasami coś za mną chodzi ale sama nie wiem co bym zjadła.

Jagi jakie ty zastrzyki bierzesz? Clexane? Dlaczego je bierzesz? Ja mam również przepisane te zastrzyki ale przez ortopedę ponieważ mam nogę w ortezie i zapobiegawczo aby nie dostała zakrzepu.
Ja się denerwuje wizytą i tym czy bedzie serduszko biło ale mam dopiero 7.10. a to cała wieczność jeszcze.

.

Jestem zdziwiona sama sobą ale nie mam nawet ochoty na słodycze. A cukru normalnego nie używam od dawna tylko miód, syrop z agawy, ewentualnie trzcinowy do ciast itp a herbaty i kawy nie słodzę.

Jagi jestem rok starsza i to będzie moje pierwsze dziecko a moje zajście w ciąże można nazwać cudem więc nie myśl tak negatywnie o swoim wieku [emoji12]

Mnie zastrzyki robi mama lub mąż, sama jakoś nie mogę, ręka mi się trzesię.

Imienniczko moja a ty z jakiego powodu

Zdiagnozowaną mam mutacja MTHFR. 3 poronienia, w tym 2 ciąże biochemiczne i zatrzymanie serduszka w 9 t 3 d.

Ja leczylam zeby w 3 trymestrze wiem ze przy niepoleczonych może się podnosić crp a to wpływa na przedwczesny poród. Tylko należy poinformować dentyste ze jest się w ciąży. A jeśli chodzi o lactovaginal to na pewno można go stosować w ciąży, lekarz w pierwszej ciąży mi zalecił przy każdym korzystaniu z basenu.

Dzięki poczytałam sobie na ten temat.

A można stosować np Lactovaginal lub coś podobnego przy infekcji w czasie ciąży.
Ja miałam kiedyś straszną infekcje przy antybiotykach jakie brałam po wyrwaniu zęba, miałam zapalenie okostnej i właśnie między innymi Lactovaginal stosowałam.

Właśnie dziewczyny jak to jest z zębami w ciąży bo odwołałam wizytę i chciałam zapytać ginekologa ponieważ mam 3 zęby do naprawy.

Ja własnie jestem w trakcie. Dentystka powiedziała że lepiej do 3 miesięcy nie dawać znieczulenia. I żebym zapytała lekarza najlepiej. Ale z jej wiedzy ciąza nie jest wykluczeniem do leczenia. Później może być jakieś zapalenie okostnej czy inne stany zapalenie które rozchodzą się po organizmie. Lepiej leczyć, jak nie trzeba wyrywać to się powstrzymać do II trymestru z wyrwaniem. Ale najlepiej zapytać oo znieczulenie gina. Własnie mi założyła opatrunek na zęba, ale mnie boooooliii!! Będę musiała pewnie iść jutro żeby mi zobaczyła. Ale uprzedzała że może mnie boleć

Ja kartę miałam założoną jak na usg było już serduszko, czyli w 7 tc. Dzisiaj oddałam krew i mocz na badania.

Co do kawy to nie piję, odrzuciło mnie od niej a wcześniej ranek bez kawy to koszmar.

Właśnie a pro po dentysty to też dołączam się do pytania. Też muszę iść ale nie wiem czy teraz czy czekać do II trym.

Jeśli chodzi o karte ciąży to ja byłam przed ^ tyg i mi nie założył. Kazał czekać 2 tyg i ide w poniedziałek i jak będzie wszystko ok to pewnie wtedy mi założy i da wykaz na wszystkie badania

reklama
Do góry