reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2017

Dziewczeta, pytanie. Czy kogos tez budzi bol brzucha? Cos w stylu mega mocnych skurczy, ktore przechodza po 3-4 minutach? Ja mam tak od tygodnia.. W ciagu dnia tez, ale w nocy jest hardcore. Po prostu sie zastanawiam, czy pisac do gin czy to normalne?

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja też nie mówię, tylko rodzice jedni i drudzy wiedzą, ale to dlatego, że jakbym musiała iść tfu tfu do szpitala to będą musieli zająć się córeczka.
Dziewczyny, ja robię te zastrzyki mężowi bo ma złamaną nogę. Macie jakieś wskazówki żeby robić to lepiej?

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczeta, pytanie. Czy kogos tez budzi bol brzucha? Cos w stylu mega mocnych skurczy, ktore przechodza po 3-4 minutach? Ja mam tak od tygodnia.. W ciagu dnia tez, ale w nocy jest hardcore. Po prostu sie zastanawiam, czy pisac do gin czy to normalne?

Ja uważam że jak cię coś niepokoi to idź do gina bo później będziesz miała do siebie pretensje że mogłaś a nie poszłaś.
Ja dzisiaj dzień przywitałam wymiotami tzn można to tak nazwać bo nie miałam czym wymiotować rano więc tylko trochę kwasu żołądkowego.
Ja mam tak że jak się przeciągam rano to czuje ukłucie w jajniku. Ale później przechodzi. Ja mam ginekologa za tydzień. Strasznie dłuży mi się ten czas. Mam nadzieje że będzie wszystko ok i usłyszę serduszko

Janka, najlepiej skonsultować to z lekarzem. Może poprostu zleci no spe, albo magnez, albo zaprosi na wizytę.

Jestem po wizycie. Maleństwo rośnie. Kazał mi się oszczędzać i przyjść za dwa tygodnie bo jednak to jest bardzo wczesna ciaza. Jego zdaniem 5tydz i 4 dzien i serduszka jeszcze nie widac. Ale od ostatniego usg jest wieksze i mam się nie martwić [emoji5]

Sent from my LG-D280 using Forum BabyBoom mobile app

Dziewczyny biore ten nieszczesny duomox.Ktora brala wie jaki jest wielki i jaki niedobry.Mam jeszcze 3 tabletki na jutro.Czy moge z nich juz zrezygnowac?Z 20 tabletek wzielam 15(dwie jeszcze dzisiaj)w sumie 17.Ale juz tych 3 nie dam rady.Po nich mam mdlosci caly dzien.Zoładek boli i nadal nfekcja na dole sie po tym antybiotyku utrzymuje.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny biore ten nieszczesny duomox.Ktora brala wie jaki jest wielki i jaki niedobry.Mam jeszcze 3 tabletki na jutro.Czy moge z nich juz zrezygnowac?Z 20 tabletek wzielam 15(dwie jeszcze dzisiaj)w sumie 17.Ale juz tych 3 nie dam rady.Po nich mam mdlosci caly dzien.Zoładek boli i nadal nfekcja na dole sie po tym antybiotyku utrzymuje.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom
Jagi, nie można przerywać antybiotyku, bo infekcja może wrócić ze zdwojoną siłą. Skoro lekarz przepisał tyle tabletek- tyle trzeba wziąć. Brałaś tyle to dasz radę też te 3. :-)

Gosam- to super :) będzie dobrze :)

A ja mam jakieś załamanie, wczoraj płakałam mężowi, że może to błąd z tym trzecim dzieckiem, że nie damy rady, że będzie nam trudno, że teraz mamy mało czasu dla córek, że potem jak wrócę do pracy to będzie jakiś meksyk....na mówię Wam, jakaś załamka...ryczałam z godzinę, aż oczy mi spuchły. Poryczałam i mi przeszło...Te hormony.

Rano byłam na pobraniu krwi, jak ja nie lubię na czczo jeździć na pobranie...

Ogarnęłam mieszkanie, idę na drzemkę. Do zrobienia jeszcze obiad (nie wiem co)....

Jagi tak jak piszą dziewczyny, antybiotyk musisz do końca brać

reklama
3 tabletki dasz radę. :-) Ale wiem o duomox jest okropny ja go nie mogę prac ogólnie antybiotyków tego typu bo mam zawsze mdłości i wymioty. Zawsze jak mi antybiotyk chcą dać to mówię, że aby nie ten i tego podobne bo nie przyswajam. Jednak ty chyba większego wyboru nie miałaś. Może jedz jogurt naturalny pewnie ci zajechał żołądek lekko.
Ja mam aktualnie dylemat.....bardzo mi ie dobrze, a jestem w pracy czy iść przywitać się z muszą czy przeczekać. Może samo przejdzie....

Do góry