reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Majowe mamy 2017

Dobrze,dobrze wezme jak mowicie:))
Zle mi w domu,zawsze aktywna,wszedzie mnie bylo pełno.Kino,kolezanki,zakupy,zajecia z mloda.Jak nie bylam w ciazy to mowilam odrazu ide na L4 i poszlam ale...Przez to dwa razy wiecej mysle o zlych rzeczach,maluje sie o 12 bo po co wczesniej.Mega porzadkow jak lubie(okna,garderoby etc)nie moge i sie troche boje.Zakupy mnie jakos nie ciesza,na zajecia w wiekoszosci maz jezdzi z mala.Kolezanki nie wiedza o ciazy bo jeszcze nie chce a wygladam blada jak zombi to odrazu sie zorientuja.Wiec łaze po tym domu.Obiad,lekkie porzadki i czekam az mloda wroci z szkoly i dopiero potem sie cos dzieje.Nawet do fryzjera mi sie nie chce isc a bym musiala...Wogole czytalam ze niektore dziewczyny mialy kontrole z zus-u.Musze zwrocic uwage czy mam lezace czy chodzace.Bo jak lezace to kapa.Jak przyjda a nie ma to jedynie paragon z apteki ratuje ze sie wyszlo..Nie wiem na sobie ale tak czytałam.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
3 tabletki dasz radę. :-) Ale wiem o duomox jest okropny ja go nie mogę prac ogólnie antybiotyków tego typu bo mam zawsze mdłości i wymioty. Zawsze jak mi antybiotyk chcą dać to mówię, że aby nie ten i tego podobne bo nie przyswajam. Jednak ty chyba większego wyboru nie miałaś. Może jedz jogurt naturalny pewnie ci zajechał żołądek lekko.
Ja mam aktualnie dylemat.....bardzo mi ie dobrze, a jestem w pracy czy iść przywitać się z muszą czy przeczekać. Może samo przejdzie....
Jak wiedza w pracy to idz ulzy Ci.Chyba ze nie wiedza a nie chcesz zeby wiedzieli to moze pare wdechow na swiezym powietrzu dobrze Ci zrobi!

Jakbym wiedziala ze tej duomox tak wyglada to bym poprosila o cos innego a ze zapomnialam ze to takie duze gnioty to wykupiłam.

Jak wiedza w pracy to idz ulzy Ci.Chyba ze nie wiedza a nie chcesz zeby wiedzieli to moze pare wdechow na swiezym powietrzu dobrze Ci zrobi!

Jakbym wiedziala ze tej duomox tak wyglada to bym poprosila o cos innego a ze zapomnialam ze to takie duze gnioty to wykupiłam.

No właśnie nie wiedzą dlatego się zastanawiam, może poczekam jeszcze, czegoś się napiję.
Z informacją czekam aż się upewnię czy będzie wszystko ok i zobaczę serduszko

Cześć ;) niesmiało się przywitam.
Emilia, 28 lat, pierwszy Syn ma już 6,5 roku
9 miesięcy starań...w piątek robiłam test- dwie krechy, od razu polecialam na bete no i byla na poziomie 67, chyba troszkę malutka... dlatego nie jestem pewna czy to 5 tydzien czy może wcześniej ;) we wtorek idę do lekarza- się okaże.
Termin mi wypada na 27 maja

Pozdrawiam i cieszę się, że znalazlam to forum. W pierwszej ciąży bylam na forum na grono.net i z dziewczynami stamtąd do tej pory mamy kontakt- realny już od dawna. Super sprawa! :)

A co do mężów i teściowych. Mój mąż to odmieniec patrząc na waszych. Moja teściowa typ kobiety "wiem wszystko najlepiej , jestem najmądrzejsza, zawsze mam racje, wszyscy mają mnie słuchać" a mój mąż..... no cóż . Jak z nią rozmawia przez telefon to muszę go bić po rękach by przestał na nią krzyczeć. A jak jedziemy do teściów w odwiedziny , to przeważnie po 2 godzinach mówię do męża "albo przestaniesz się drzeć , albo ja biorę Justynę i wychodzę bo mam dość". W przypadku mojego męża jest tak, że to on uważa , że jest najmądrzejszy i się kłóci i z ojcem i z matką. Z ojcem o polityke a z matką o wszystko inne. Jeszcze nigdy nie widziałam , by tak dorosłe dziecko z rodzicami się kłóciło, no ale oni go tak wychowali, niestety . Myślałam , że go pod tym względem zmienię, albo przytemperuję, ale mój mąż ma zbyt silny i wybuchowy charakter by się udało, a ja chyba już machnęłam na to ręką po jakichś 10 latach . Teraz jedynie mi zależy , by mi córa nie wyniosła z domu, że osób starszych , dziadków , czy rodziców się nie szanuje i można na nich się drzeć i ich wyzywać , no bo tatuś tak robi w stosunku do dziadków. Więc tutaj to chyba bardziej zależy mi na wychowaniu córki , bo męża już się nie da.

EDIT: dodam jeszcze , że mam mega mdłości. Jeszcze ani razu nie zwymiotowałam , ale mdłości mam nieraz takie jakbym była pijana i miała właśnie przywitać się z toaletą. A nasilają się , gdy poczuję głód. Wtedy muszę wstać nawet o 3:00 - 4:00 w nocy i wepchać do paszczy kawałek suchego chleba. Wtedy na pół godziny przechodzi a później znów wraca , najpierw delikatnie a po 2 godzinach znów mega mdłości. I tak cały dzień
.

Co do teściowych to mają jest za granicą i bardzo rzadko ją widuje, może raz do roku. Poza tym nie ma w sumie nic do gadania w życiu mojego męża ponieważ nawet go nie wychowywała tylko babcia a kontakt mamy sporadyczny telefoniczny. Ale jest osobą dość męczącą która również wszystko wie najlepiej.

A ja wogóle nie mam jakość szczególnie apetytu wzmożonego. Sama nie wiem. Czasami coś za mną chodzi ale sama nie wiem co bym zjadła.

Ja mam za tydzien i tez sie zastanawiam czy na przyszly wtorek powinnam miec wszystko przygotowane do szpitala...Moje obumieraly na przelomie 7/8 tc wiec sie boje.Dzisiaj zaczynam 9tc0d.

Ide wykupic kolejne zastrzyki w brzuch.Ostatnio mam same siniaki po nich.

Jagi jakie ty zastrzyki bierzesz? Clexane? Dlaczego je bierzesz? Ja mam również przepisane te zastrzyki ale przez ortopedę ponieważ mam nogę w ortezie i zapobiegawczo aby nie dostała zakrzepu.
Ja się denerwuje wizytą i tym czy bedzie serduszko biło ale mam dopiero 7.10. a to cała wieczność jeszcze.

Dziewczyny uwazacie ze calkowite ograniczenie slodyczy i slodkich owocow jak winogron moze wystarczyc aby nie przytyc za wiele wciazy?Musze sobie cos postanowic wciazy by w maju nie plakac ze wygladam jak wieloryb.

.

Jestem zdziwiona sama sobą ale nie mam nawet ochoty na słodycze. A cukru normalnego nie używam od dawna tylko miód, syrop z agawy, ewentualnie trzcinowy do ciast itp a herbaty i kawy nie słodzę.

Ja mam 36 lat i tez sie boje wszystkiego ze wzgledu na wiek.Mam nadzieje ze nie bede na porodowce postrzegana ze takiej starej dzieciaka sie zachcialo:-/Chociaz mam kolezanki ktore urodzily w wieku 38 lat.
Mam nadzieje ze za chwile odstawi mi te zastrzyki chociaz.

Jagi jestem rok starsza i to będzie moje pierwsze dziecko a moje zajście w ciąże można nazwać cudem więc nie myśl tak negatywnie o swoim wieku [emoji12]

Jagi a puszczasz fałd skóry po zrobieniu zastrzyku? I wkuwasz iglę pionowo? Ja doszłam do takiej wprawy, że nawet miejsca nakłuć są niewidoczne.
Kochana, ja mam ogromną nadzieję, że nam te leki pomogą.
Na którego Ty masz termin?

Mnie zastrzyki robi mama lub mąż, sama jakoś nie mogę, ręka mi się trzesię.

Imienniczko moja a ty z jakiego powodu bierzesz Clexane?

Dziewczyny a pijecie normalną kawę? Mówię o kawie z domowego expressu słabej nie jakieś siekierze.
I mam jeszcze pytanie można brać dodatkowo magnez? Nie mam go wśród witamin które biorę z kwasem foliowym.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

.

Co do teściowych to mają jest za granicą i bardzo rzadko ją widuje, może raz do roku. Poza tym nie ma w sumie nic do gadania w życiu mojego męża ponieważ nawet go nie wychowywała tylko babcia a kontakt mamy sporadyczny telefoniczny. Ale jest osobą dość męczącą która również wszystko wie najlepiej.

A ja wogóle nie mam jakość szczególnie apetytu wzmożonego. Sama nie wiem. Czasami coś za mną chodzi ale sama nie wiem co bym zjadła.

Jagi jakie ty zastrzyki bierzesz? Clexane? Dlaczego je bierzesz? Ja mam również przepisane te zastrzyki ale przez ortopedę ponieważ mam nogę w ortezie i zapobiegawczo aby nie dostała zakrzepu.
Ja się denerwuje wizytą i tym czy bedzie serduszko biło ale mam dopiero 7.10. a to cała wieczność jeszcze.

.

Jestem zdziwiona sama sobą ale nie mam nawet ochoty na słodycze. A cukru normalnego nie używam od dawna tylko miód, syrop z agawy, ewentualnie trzcinowy do ciast itp a herbaty i kawy nie słodzę.

Jagi jestem rok starsza i to będzie moje pierwsze dziecko a moje zajście w ciąże można nazwać cudem więc nie myśl tak negatywnie o swoim wieku [emoji12]

Dziewczyny a pijecie normalną kawę? Mówię o kawie z domowego expressu słabej nie jakieś siekierze.
I mam jeszcze pytanie można brać dodatkowo magnez? Nie mam go wśród witamin które biorę z kwasem foliowym.

Ja biore frexiparine z acardem.
Mam wszystkie mutacje wykluczone oraz zakrzepice rowniez.Ale 2 obumarle ciaze i 1 biochemiczna wiec lekarz powiedzial ze nie zaszkodzi a warto sprobowac.Jak narazie jest ok.Ale nie wiem czy to zasluga lekow czy poprosty wtedy trafilam na genetyke.Ale tego sie juz nie dowiem.Chociaz oboje z mezem kariotypy badalismy i sa ok.

.

.

Ja nie pije kawy wogole bo mnie odrzucilo:(A pilam do 4 w ciagu dnia!
Balam sie ze bedzie mnie bolec glowa ale dobrze to znosze.

reklama
Do góry