reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Majowe mamy 2017

reklama
a ja jestem za częściową refundacją in vitro. Jeden raz. Lepiej na to wydać kasę niż na nie wiadomo co. Ale np refundacja powinna być dla tych co kasy nie mają, Ci co mają to sobie poradzą.

Ja też już chce końca pierwszego trymestru, będę spokojniejsza :) będzie brzuszek i zaraz ruchy dziecka :)

Łukasz pomaga, wie, że ciąże można stracić, bardzo to też przeżył w tedy...
Nawet sam zaproponował, że może sam pojedzie na to wesele jak nie ma siły...ale wiem, że byłoby mu smutno samemu. Mi by było.

Zrobiłam mega pyszną zupę. Zupa krem z pieczonych warzyw i czerwoną soczewicą :))) Polecam :)))
Z pieczonej papryki, pomidorów i marchewki....palce lizać :)

Mój P też mi pomaga, chociaż to początki i trochę mu się zapomina [emoji6] nie robiłam jeszcze takiej zupy. Muszę spróbować. Ja mam ochote na zupę krem z cukini, ale to może jutro bo nikt oprócz mnie jadł nie będzie to reszcie zrobię placki po wegiersku [emoji4]

Napisane na LG-D280 w aplikacji Forum BabyBoom

Przeraża mnie jak ktoś głośno mówi że jest przeciwny pomocy finansowej w takich sprawach jak in vitro. Ja jestem tą szczęściarą która ma dzieci bez żadnych problemów i komplikacji ale mam siostre której nie jest to dane właśnie dowiedziała się że nic poza in vitro nie pomoże jej zajść w ciążę. Nie dość że tyle czasu trwały różnego rodzaju badania tyle czasu się starają szukają przyczyn a tu teraz taka wiadomość do tego koszty. Na pewno powinny być jakieś kryteria typu dla małżeństw, jakaś górna granica wieku i przede wszystkim dla tych których na prawdę nie stać. Pewnie że zostaje adopcja ale to po pierwsze nie takie łatwe a po drugie nie każdy się do adopcji nadaje.
Nam jest łatwo mówić bo oczekujemy maleństw ale te pary które mogą ten cudny okres przeżyć a na drodze stoją pieniądze musi to być straszne [emoji17]
To w końcu nie są wydane pieniądze na widzi mi się później to inwestycja państwa w końcu jest mały przyrost naturalny to czemu nie wspomóc właśnie w ten sposób.

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

Mi wcale nie jest łatwo mówić, a jednak mówię..
A wiem, co to znaczy.
Spędziłam trochę godzin u psychologa i psychiatrów lecząc depresję i inne problemy związane z niepłodnością. Doskonale wiem, co to za rozpacz, co się wtedy czuje.
Mimo że jakimś cudem jednak mam jedno dziecko i czekam na drugie, psychikę mam nadal osoby niepłodnej, tak głęboko wryło mi się w mózg tamto cierpienie.
Ale mimo to wcale nie chce, żeby in vitro było z państwowej kasy.
No chyba że serio jakieś ostre kryteria i tylko dla bardzo biednych. To może...

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
a ja jestem za częściową refundacją in vitro. Jeden raz. Lepiej na to wydać kasę niż na nie wiadomo co. Ale np refundacja powinna być dla tych co kasy nie mają, Ci co mają to sobie poradzą.

Ja też już chce końca pierwszego trymestru, będę spokojniejsza :) będzie brzuszek i zaraz ruchy dziecka :)

Łukasz pomaga, wie, że ciąże można stracić, bardzo to też przeżył w tedy...
Nawet sam zaproponował, że może sam pojedzie na to wesele jak nie ma siły...ale wiem, że byłoby mu smutno samemu. Mi by było.

Zrobiłam mega pyszną zupę. Zupa krem z pieczonych warzyw i czerwoną soczewicą :))) Polecam :)))
Z pieczonej papryki, pomidorów i marchewki....palce lizać :)
Fajnie brzmi ta twoja zupka. Jak ja robiłaś?

Napisane na HUAWEI SCL-L01 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry