reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2017

Zaraz nadrobię moja druga beta:

HCG
58994,4
mUI/ml
Ciąża:
0,2-1 tydzień: 5-50
1-2 tydzień: 50-500
2-3 tydzień: 100-5000
3-4 tydzień: 500-10000
4-5 tydzień: 1000-50000
5-6 tydzień: 10000-100000
6-8 tydzień: 15000-200000
2-3 miesiąc: 10000-100000

W normach się mieszczę wiec chyba w porządku obecnie 6t4d

reklama
Zaraz nadrobię moja druga beta:

HCG
58994,4
mUI/ml
Ciąża:
0,2-1 tydzień: 5-50
1-2 tydzień: 50-500
2-3 tydzień: 100-5000
3-4 tydzień: 500-10000
4-5 tydzień: 1000-50000
5-6 tydzień: 10000-100000
6-8 tydzień: 15000-200000
2-3 miesiąc: 10000-100000

W normach się mieszczę wiec chyba w porządku obecnie 6t4d
Pinky ale normy!! Wg nich wynika ze jestem mocno w dupie z wynikiem 595 w 5 tyg.

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom

ale żeście się naprodukowały! matko :) kilka stron do nadrobienia...
Kurde z tymi plamieniami, ja bym od razu jechała do lekarza, jak jutro będziesz w pl to leć, tu nie ma żartów.
Ja drugą ciążę, którą poroniłam też zaczęło się od plamień, i to jeszcze wtedy byłam w pracy! myślałam, że umrę jak zobaczyłam te plamienie na papierze....od razu zadzwoniłam do męża i pojechaliśmy to lekarza, zrobił usg, wszystko ok, przepisał dufaston, następnego dnia coraz bardziej plamiłam, pojechałam na IP, kazali brać duhaston 3x, następnego dnia krwotok i po balu...:(
Dlatego teraz boje się zobaczyć jakąkolwiek kropkę na papierze....a lepiej o tym nie myśleć...

Jagi- nie czytaj bzdur w necie! mi też się to zdarza, potem chodzę przybita.

Jestem w Niemczech tu mnie zbagatelizuja.. U nich ciąża jest dopiero od 8-9tc. Odpoczywam i się nie forsuje. Czasami pobolewa mnie brzuch jak na @. Ale nie boli przez cały czas i gdzieś mam w głowie cień nadziei.. ale staram się nie nakręcić na zbyt pozytywne myślenie, żeby później się to na mnie nie odbiło.. Dzień, dwa jeszcze wytrzymam może w czwartek uda mi się pójść do jakiegoś lekarza żeby mnie zbadał.. może nie jest jeszcze stracona ciąża.. ale pierwsza była bez przygód.. I stąd mało we mnie optymizmu.. widocznie tak ma być ehm.. może łatwiej by mi tu było gdybym dobrze mówiła po niemiecku.. A w de jestem dopiero od lutego z przerwami.. I czuję się dość wyobcowana.. W Polsce już dawno bym poleciała na oddział jak by zbagatelizowali szukalabym innej pomocy.. A tu ciężko być samej.. Czekam na kurs językowy..
Nie koniecznie cie zbagatelizuja, poszukaj dobrego lekarza i jedz. Mnie przyjeli w 5 tyg w niemczech , mimo ze nie mieli terminow wcisneli mnie w grafik

ale żeście się naprodukowały! matko :) kilka stron do nadrobienia...
Kurde z tymi plamieniami, ja bym od razu jechała do lekarza, jak jutro będziesz w pl to leć, tu nie ma żartów.
Ja drugą ciążę, którą poroniłam też zaczęło się od plamień, i to jeszcze wtedy byłam w pracy! myślałam, że umrę jak zobaczyłam te plamienie na papierze....od razu zadzwoniłam do męża i pojechaliśmy to lekarza, zrobił usg, wszystko ok, przepisał dufaston, następnego dnia coraz bardziej plamiłam, pojechałam na IP, kazali brać duhaston 3x, następnego dnia krwotok i po balu...:(
Dlatego teraz boje się zobaczyć jakąkolwiek kropkę na papierze....a lepiej o tym nie myśleć...

Jagi- nie czytaj bzdur w necie! mi też się to zdarza, potem chodzę przybita.
Jak wygladaly twoje plamienia?
To Luxmed , podejrzewam że w innych normach zera są obcięte po 2
tydzień temu w sobootę miałam 10393,3 był 5t1d

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Witam przyszłe mamusie ;) czy mogę się dołączyć? Ostatnia @ 07.08. Termin obliczony na 16 maja.Test robiony tydzień z hakiem temu, wyszedł pozytywny ale slabiutka kreseczka. Trzy dni temu robiony znów, kreska wyrazniejsza ;) wizyta umówiona na 20 września, uważacie że to za wcześnie? Pozdrawiam

Hej Anik, tez ;-) to sa my dwie ;-) ja tez dowiedzialam sie szybko.. W sumie to 24dc. Wizyte mam dopiero 21.09.. I ciagle mysle o tym, co zastane. A Ty jak tam?

Ja tez dowiedzialam sie w 24dc dokladnie ale to byla bladziusienka kreska, dopiero w 27-28dc wyszla wyrazna kreska. Czyli widze ze mamy podobnie.. :) ja jeszcze nie zdazylam sie zapisac ale ja myslalam ze pojde do gina w ost tyg wrzesnia. Myslalam ze przyszly tydzien to za wczesnie.. Myslisz ze serduszko juz bedzie?

reklama
Ja tez dowiedzialam sie w 24dc dokladnie ale to byla bladziusienka kreska, dopiero w 27-28dc wyszla wyrazna kreska. Czyli widze ze mamy podobnie.. :) ja jeszcze nie zdazylam sie zapisac ale ja myslalam ze pojde do gina w ost tyg wrzesnia. Myslalam ze przyszly tydzien to za wczesnie.. Myslisz ze serduszko juz bedzie?
Mysle, ze jeszcze nie :-) Ale ja mam problemy z tarczyca i poprzednia ciaze stracilam dosc szybko wiec moja gin chce podejrzec pecherzyk chociaz :-) na serce licze na wizycie 28.09. Obysmy obie dowiozly dzieciny w terminie B-)

Do góry