reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2017

Kto z was juz jest na L4?

Napisane na GT-I9060I w aplikacji Forum BabyBoom
Ja jestem na L4 od czasu potwierdzenia ciąży. Jak pisałam powodem są wcześniejsze poronienia. Lekarz za wszelką cenę chce utrzymać tę ciążę. Chodze do 3 lekarzy (kazdy ma swoje zalety).W poniedziałek widziałam serduszko (7tc).

Mam umówić usg prenatalne i PAPPE, ale najlepiej bym tego nie robiła, bo jestem świadoma, że przy moich lekach wynik może wyjść zaklamany a na amino nigdy w życiu się nie zgodzę. Mojego męża siostra straciła przez te badania zdrowego synka w 24 tc. Wiele na ten temat czytałam i zastanawiam się czy nie odmówić też tej całej Pappy, tym bardziej, że wynik jej nigdy nie wpłynie na moja decyzję.

reklama
Ja jestem po dwóch poronieniach i nawet nie myślę o zwolnieniu.
Ja w ogóle nie wiem czy bede robic genetyczne. Ostatnio usg genetyczne mi nie wyszło bo dziecko za bardzi sie krecilo i zaslanialo. Poszlam na pappa i nie zdążyłam odebrac wyniku bo poronilam ale i tak nie poszlabym na amnio.

Napisane na GT-I9060I w aplikacji Forum BabyBoom

Ja jestem na L4 od czasu potwierdzenia ciąży. Jak pisałam powodem są wcześniejsze poronienia. Lekarz za wszelką cenę chce utrzymać tę ciążę. Chodze do 3 lekarzy (kazdy ma swoje zalety).W poniedziałek widziałam serduszko (7tc).

Mam umówić usg prenatalne i PAPPE, ale najlepiej bym tego nie robiła, bo jestem świadoma, że przy moich lekach wynik może wyjść zaklamany a na amino nigdy w życiu się nie zgodzę. Mojego męża siostra straciła przez te badania zdrowego synka w 24 tc. Wiele na ten temat czytałam i zastanawiam się czy nie odmówić też tej całej Pappy, tym bardziej, że wynik jej nigdy nie wpłynie na moja decyzję.
Jesli chodzisz do 3 lekarzy to jak u Ciebie z terminami?chodzisz co tydzien do innego?

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja papp-y tez nie zrobie.Wiele kobiet wylalo lez nie potrzebnie bo to tylko wyliczenia a dzieci urodzily sie zdrowe.

Jesli chodzisz do 3 lekarzy to jak u Ciebie z terminami?chodzisz co tydzien do innego?

Mam jednego lekarza na NFZ (ciężko się dopchać), żeby robić badania na NFZ. Jednego lekarza, który przyjmie zawsze o każdej porze w nagłych przypadkach i wypisze receptę na ryczałt, profesor, która leczy mnie pod kątem poronień nawykowych (wizyta bez Usg i badania). W poprzednich ciazach miałam jednego lekarza od początku i to nie było mądre.

Jak wygladaly twoje plamienia?

Najpierw taki śluz zabarwiony krwią i nie dużo, i bardziej brązowy niż czerwony. Kolejne dni to już bardziej krew.Ostatni dzień to już krew i skrzepy, to już był koniec, w domu zanim ruszyliśmy do szpitala to lało się już ze mnie :( Już wiedziałam, że to koniec...ale rozkleiłam się jak lekarz na usg zobaczył że już nic się nie da zrobić, miałam zabieg, ryczałam jak bóbr.....

Ja tez pracuje ale ciagle mysle.. Zeby bylo wszystko w porzadku, kiedy bedzie slychac serduszko itp. A pracuje w przedszkolu a Ty?

Ja też w przedszkolu i już na L4

No to ja wlasnie chce zapisac sie do gina ok 27-28.09 wlasnie:) zeby juz serduszko ewentualnie uslyszec i uciec z przedszkola bo przy dzieciach to wiesz jak to potem bywa z chorobami..

No właśnie, ja już jedną infekcje złapałam, dlatego jestem już na L4. Zresztą praca z dziećmi w ciąży jest ciężka. Przedszkole to nie miejsce dla ciężarnej kobiety ;)

Mam jednego lekarza na NFZ (ciężko się dopchać), żeby robić badania na NFZ. Jednego lekarza, który przyjmie zawsze o każdej porze w nagłych przypadkach i wypisze receptę na ryczałt, profesor, która leczy mnie pod kątem poronień nawykowych (wizyta bez Usg i badania). W poprzednich ciazach miałam jednego lekarza od początku i to nie było mądre.
3 razy pod rzad poronilas?
W ktorych tc?
Ja prenatalne owszem zrobie.

reklama
Witajcie Dziewczyny! Dawno nic nie pisałam, ale jakoś nie miałam czasu no i weny:)
Co do l4 to ja bym chciała iść po 12 tygodniu. Pracuję w sklepie spożywczym i wieczorami boli mnie brzuch jak nanosze się skrzynek z piwami. A chciałabym też dać czas szefowej aby zdążyła znaleźć zastępstwo.
Jutro mam wizytę i zastanawiam się co zobaczę na USG. liczę na serduszko:)

Do góry