reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2017

reklama
Asia u mnie tez różnie z ruchami... jeden dzień spokojniejszy a drugi intensywniejszy... sama nie wiem od czego to zależy.
Daj znać koniecznie jak po wizycie na IP...

Klaudia - oszczędzaj się kochana [emoji8][emoji8][emoji8] jaki już duży bobas. A praca nie zając... Który to tydzień u Ciebie?

Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Asia u mnie tez różnie z ruchami... jeden dzień spokojniejszy a drugi intensywniejszy... sama nie wiem od czego to zależy.
Daj znać koniecznie jak po wizycie na IP...

Klaudia - oszczędzaj się kochana [emoji8][emoji8][emoji8] jaki już duży bobas. A praca nie zając... Który to tydzień u Ciebie?

28 t 3 d. :) teoretycznie. Chciałam czymś myśli zająć ale w takim układzie muszę zwolnić tempo. ;)

Napisane na E2105 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja juz w domu ☺ zrobili mi ktg i wszystko ok jak lezalam to cos tam czulam ale zeby to byly kopniaki to nie usg mi nie robili zeby sprawdzic wogole dzis dyzur ma gorszy szpital u nas ale dobre i to wiem ze serduszko bije wiec sie uspokoilam mimo ze nie dowiedzialam sie czemu slabiej kopie itd

28 t 3 d. :) teoretycznie. Chciałam czymś myśli zająć ale w takim układzie muszę zwolnić tempo. ;)

Kochana ja nie narzekam na to że jestem na zwolnieniu [emoji3] mam czas żeby dokładnie wszystko przeczytać i sprawdzić... a że to nasze pierwsze dziecko to jestem zielona w wielu tematach... [emoji51][emoji51][emoji51]

Ja juz w domu [emoji5] zrobili mi ktg i wszystko ok jak lezalam to cos tam czulam ale zeby to byly kopniaki to nie usg mi nie robili zeby sprawdzic wogole dzis dyzur ma gorszy szpital u nas ale dobre i to wiem ze serduszko bije wiec sie uspokoilam mimo ze nie dowiedzialam sie czemu slabiej kopie itd
Super że wszytko Oki... Tylko szkoda że nic nie powiedzieli odnośnie słabszych kopniaczków... moze będzie spokojna niunia [emoji16]

Klaudia w zasadzie taka sytuacja ma swoje plusy - nie musisz się martwić, czy się do porodu Nikodem dobrze ułoży, bo już się ułożył. Synek dba o mamusie i woli żeby sobie odpoczęła, przed jego przyjściem na świat ;)
moja Marysia od połówkowego z głową nisko była... a teraz z niecierpliwością czekam aż jej siostra się przekręci bo cały czas czuję kopniaki na dole, czasem łaskoczą, czasem dostaję w pęcherz i muszę szybko do toalety.. mam nadzieję, że jednak jej się to ułożenie odwidzi.

W sumie moja panna też cały czas główkowo sobie poleguje.
Na połówkowym była tak schowana tą główką w ujściu szyjki, że nie udało się zrobić wszystkich pomiarów (np. nie było widać dokładnie twarzy, a główkę trzeba było oglądać sondą dopochwową ;)).
I żaden z lekarzy, u których byłam, nie sugerował, że może to być problemem. Tym bardziej, że z czasem dziecko i tak układa się w ten sposób.

Tak czy inaczej - ciągle czuję ją bardzo nisko i specjalnie przyjemnym to nie jest. ;)

Klaudia - co u neurologa wyszło?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

W sumie moja panna też cały czas główkowo sobie poleguje.
Na połówkowym była tak schowana tą główką w ujściu szyjki, że nie udało się zrobić wszystkich pomiarów (np. nie było widać dokładnie twarzy, a główkę trzeba było oglądać sondą dopochwową ;)).
I żaden z lekarzy, u których byłam, nie sugerował, że może to być problemem. Tym bardziej, że z czasem dziecko i tak układa się w ten sposób.

Tak czy inaczej - ciągle czuję ją bardzo nisko i specjalnie przyjemnym to nie jest. ;)

Klaudia - co u neurologa wyszło?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Rwa barkowa... Teoretycznie mogłabym iść na rezonans ale wiadomo w ciąży nie bardzo.. Teraz do ortopedy sprawdzamy kręgosłup. Ja już mam dość tych lekarzy, cały katalog usług już przejrzałam :D
Ja przez te glowkowanie czuje właśnie takie nieprzyjemne kopniaki bardzo na dole .. prawda jest taka - mniej stresu, mniej biegania w kółko za czymś co nie warte zachodu, więcej uwagi na sobie, relaks. Złoty środek. ;) może i nie do wykonania w moim przypadku ale staram się. :)

reklama
Rwa barkowa... Teoretycznie mogłabym iść na rezonans ale wiadomo w ciąży nie bardzo.. Teraz do ortopedy sprawdzamy kręgosłup. Ja już mam dość tych lekarzy, cały katalog usług już przejrzałam :D
Ja przez te glowkowanie czuje właśnie takie nieprzyjemne kopniaki bardzo na dole .. prawda jest taka - mniej stresu, mniej biegania w kółko za czymś co nie warte zachodu, więcej uwagi na sobie, relaks. Złoty środek. ;) może i nie do wykonania w moim przypadku ale staram się. :)

Ortopeda pewnie tez za wiele nie sprawdzi bez rezonansu :/
Mary tez mnie dzga glowa czasem w spojenie lonowe i jest to malo przyjemne :/ a Ty sie relaksuj Klaudia, zwolnij i czasem warto za duzo nie myslec ;)

Napisane na ONE E1003 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry