reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2017

Hej dziewczyny. Ja to jakas od wczoraj zestresowana maly tak slabo mi sie rusza od rana leze i nasluchuje i moze ze 3 razy tylko stuknal kurcze nie chcem panikowac bo niby cos tam sie rusza ale praktycznie nie kopie. Kurcze i nie wiem czy to normalne czy jechac na Ip.
Jak masz być spokojniejsza to jedz na IP. Miałam obok siebie na sali też dziewczynę która miała wątpliwości, polezala 2 dni, codziennie ze 3 razy KTG, wyszła spokojniejsza bo wszystko ok :)

Napisane na E2105 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Hej dziewczyny. Ja to jakas od wczoraj zestresowana maly tak slabo mi sie rusza od rana leze i nasluchuje i moze ze 3 razy tylko stuknal kurcze nie chcem panikowac bo niby cos tam sie rusza ale praktycznie nie kopie. Kurcze i nie wiem czy to normalne czy jechac na Ip.
Asia ja też mam takie dni, że mała mało co się rusza... nieraz tylko leciutko kopnie. Gin mi powtarzała, że to normalne bo jeszcze mięśnie nie są na tyle silne i kiedy kopie tam gdzie mamy łożysko możemy wcale nie odczuwać ruchów. Ważne, że cokolwiek czujesz ale jak masz być spokojniejsza to jedź sprawdzić :)

Ja jestem po badaniu. Mój plan powrotu do pracy runął. Szyjke mam długa zamknięta ale dzieciak główkuje , więc luteina rano i wieczorem, magnez i nospa i raczej leżeć. Mały waży między 1200 a 1400. Reszta w normie.

Klaudia - "główkuje" czyli jest ułożony główką do dołu? Bo moja mała od początku tak była ułożona. Co prawda nie wiem, kiedy kolejne usg, żeby sprawdzić ułożenie..
Oszczędzaj się w takim razie i nie ma co kozaczyć z wracaniem do pracy. Książki, seriale, może kolorowanki (ja jak leżałam ostatnio, to się wkręciłam w kolorowanie).

Klaudia - "główkuje" czyli jest ułożony główką do dołu? Bo moja mała od początku tak była ułożona. Co prawda nie wiem, kiedy kolejne usg, żeby sprawdzić ułożenie..
Oszczędzaj się w takim razie i nie ma co kozaczyć z wracaniem do pracy. Książki, seriale, może kolorowanki (ja jak leżałam ostatnio, to się wkręciłam w kolorowanie).
Też mam kolorowanki! :) tak jest głową na dole, ale dość nisko. Gin stwierdziła, że mogę mieć przez to różne przeboje.

Fajny pożeracz czasu połączony z odstresowywaczem :D
Kurde to lipa z tym ułożeniem. A jest szansa, żeby się jakoś młody przemieścił?
Z tym trzeba uważać. Wiesz, nasze dzieciaki mają na tym etapie dużo miejsca więc mogą sobie pływać w różne strony :) ale ostrożnie nie przemeczac się, bez stresu ( u mnie akurat niemożliwe :p)

Z tym trzeba uważać. Wiesz, nasze dzieciaki mają na tym etapie dużo miejsca więc mogą sobie pływać w różne strony :) ale ostrożnie nie przemeczac się, bez stresu ( u mnie akurat niemożliwe :p)

Ech no tak. Wiem, ze latwo pisac, ale probuj sie nie stresowac ile tylko sie da. [emoji8]

Napisane na ONE E1003 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ale Klaudia to coś złego, że jest główką do dołu?? Moja Klaudia też tak długo była ułożona... a co u neurologa? No to teraz bez wyrzutów sumienia odpoczywaj i nie myśl o pracy :p

Do góry