reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2017

Ja przytyłam jakieś 5kg. Szyjkę badał mi raz w 19 tygodniu, a w 21+3 dni miałam połówkowe.

asia333podlasie - jak piszesz długie i wymagające skupienia wzroku posty, to używaj znaków interpunkcyjnych - przecinków i kropek przynajmniej - bardzo ciężko czyta się posty pisane ciurkiem.

reklama
Mi szyjki dawno nie badał i powiedział że robi jak najmniej badań ginekologicznych. Polowkowe badania miałam w 19 i 3 tygodniu. U nas nie płacimy - jeżeli chodzisz prywatnie wysyła Cię z wymyślonym uzasadnieniem, że masz jakieś genetyczne zagrożenia i robią na NFZ. Jak często robią Wam morfologie?

Jeszcze dodam, że mam 27 lat :) pracuje na ten moment bo mam pracę przy biurku także chcę pracować jak najdłużej. Czy badają Wam cukier podczas każdej wizyty? Bo mi tylko badali na pierwszej i koniec, a wydaje mi się, że powinni robić to częściej. Z góry przepraszam, że zasypuje Was mnóstwem pytań :)

Czesc nowym Majowkom! :)

Ja poki co raz badanie glukozy na czczo. Jutro kolejne badania krwi.

Jesli chodzi o lozysko, to ja mam na przedniej scianie. Z tego co czytalam, to nie oznacza to wlasciwie nic jesli nie ma ryzyka przodowania. Ruchy naszej Małej tez czulam mocno w Swieta, a termin na 20 maja.

Napisane na ONE E1003 w aplikacji Forum BabyBoom

Raz tylko miałam cukier mierzony z krwi. Pytam bo moja siostra miała co wizytę cukier badany z palca.
Olo32 czyli termin mamy prawie na ten sam dzień :)
Dziękuję Wam mamusie za wszystkie odpowiedzi :)

reklama
Witam nowe majowe mamy :)
Ja miałam raz robioną glukoze na czczo. A co wizyta jest badany mocz i morfologia krwi.
Co do tycia to plus 6kg od początku ciąży.

Do góry