reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2017

Olo czyli super masz :) w nowy rok wchodzisz juz z najwazniejszym badaniem za soba :)

Klaudia i Nikodem lepiej chorowac mimo wszystko w drugim trymestrze, niz w pierwszym :)

No l4 ciezki temat, jak sie czlowiek dobrze nie zorganizuje to melepeta sie robi [emoji14]
choc teraz nie wyobrazam sobie pracowac, kiedy w dzien w dzien mam problemy ze snem w nocy, a nad ranem odsypiam. Dzis bezsennie 3-5:30[emoji21]

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom
Ojjjj to współczuję tej bezsenności :/ U mnie na szczęście tego problemu nie ma. Za to jakie ja mam sny!! Jakbym film oglądała ;) Ze spaniem było gorzej w pierwszym trymestrze. W sensie mogłabym spać całą dobę i jeszcze byłoby mi mało. Teraz wystarcza 7h i mogę funkcjonować jak człowiek (chociaż oczywiście poranne wstawanie do pracy jest męczarnią, ale tak było też przed ciążą - jestem okrutnym śpiochem ;)).

A śpicie na rogalu?

reklama
Ja od początku października już jestem na L4 z powodu plamienia. Na początku sie cieszyłam, teraz przez to wieczne zmęczenie w sumie tez, ale nie ukrywam, ze to ciagle siedzenie w domu jest "męczące" :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Dlatego ja nie chcę iść na l4, mimo że mi czasem ciężko chodzic do pracy to myślę że w domu bym zwariowala [emoji39]

Ja ostatnio pojechałam do pracy na kilka godzin na spotkanie z emerytowanymi pracownikami i byłam potem bardzo zmęczona, mimo że prawie nic nie robiłam tylko siedziałam, jadłam ;) i pomogłam posprzątać po spotkaniu. Dlatego cieszę się, że mam ten wybór, że jednak nie muszę pracować. Na początku w domciu było ciężko, ale teraz jestem na tyle zajęta, że nawet czasu brakuje [emoji1]

Ja ostatnio pojechałam do pracy na kilka godzin na spotkanie z emerytowanymi pracownikami i byłam potem bardzo zmęczona, mimo że prawie nic nie robiłam tylko siedziałam, jadłam ;) i pomogłam posprzątać po spotkaniu. Dlatego cieszę się, że mam ten wybór, że jednak nie muszę pracować. Na początku w domciu było ciężko, ale teraz jestem na tyle zajęta, że nawet czasu brakuje [emoji1]

Ja zrobiłam sobie listę rzeczy które ciągle odkladałam na później i to jest mój plan na l4. Leci mi 3 dzień, więc co ja tam wiem, ale na razie się nie nudzę;)

W jednej z książek wyczytałam np. że warto przed porodem zrobić sobie kilka obiadów i zamrozić, żeby po powrocie ze szpitala poszło łatwiej.Ale to już wiosną:)

Napisane na ASUS_Z00ED w aplikacji Forum BabyBoom

A u mnie z obiadami nadal ciężko:(, niby jem mięso, ale już mi nie smakuje jak przed ciaza, najbardziej cierpi mąż, zjem trochę i mam dość, teraz wolę bardziej coś z nabiału, jak nigdy nie piłam mleka tylko do kawy to teraz nadrabiam, a jak jest u was wszystko już możecie jesc, dziewczyny jeszcze jedno pytanie jak u was jest z cera, bo ja nigdy nie miałam takiej suchej i brzydkiejak,

Koniczyna - ja mam cerę okropną, sucha, z wykwitami :D Nigdy nie miałam problemów z cerą, żadnych. Teraz chodzę jak mały brzydal :D

A u mnie z obiadami nadal ciężko:(, niby jem mięso, ale już mi nie smakuje jak przed ciaza, najbardziej cierpi mąż, zjem trochę i mam dość, teraz wolę bardziej coś z nabiału, jak nigdy nie piłam mleka tylko do kawy to teraz nadrabiam, a jak jest u was wszystko już możecie jesc, dziewczyny jeszcze jedno pytanie jak u was jest z cera, bo ja nigdy nie miałam takiej suchej i brzydkiejak,

A u mnie właśnie cera wygląda świetnie. Zero jakichś wykwitów, pryszczy itp. :)

@Olo32 Ja śpię na rogalu. Niby jest ok ale i tak ostatnio budzę się i śpię prosto zamiast na lewym boku. :/ tez mam problemy ze snem, a to sikać się chce, a to za gorąco, a tu kot a głowę wchodzi....
co do centy, @Blondie, ja od początku ciąży mam dosłownie "nowa" cerę. Zawsze miałam kłopoty skórne tak teraz mogę odetchnąć z ulga. :)

reklama
Do góry