Racja, zatoki same nie przejdą, poproś o antybiotyk nie ma się co męczyć. Ja chyba za długo czekałam i nie skończyło się na jednym antybiotyki a dwóch różnych (łącznie 14 dni) i to w pierwszym trymestrze. Więc teraz zdecydowanie doradzam branie. Mi pomogły też inhalacje, najpierw robiłam takie zwykłe parówki a potem kupiłam za 100 zł specjalny inhalator i robiłam inhalacje z roztworu soli fizjologicznej, mega ulga.Współczuję ból zatok jest okropny. Wiem, ze lepiej bez antybiotyku, ale ból zatok sam nie przejdzie szkoda Twojego cierpienia.
Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom
reklama
A u mnie wszystko w porządku, miałam znowu lekkie plamienia ale lekarz powiedział, że nie ma pojęcia skąd one się biorą chyba z powietrza, w szpitalu twierdzili to samo więc się nie przejmuje. Dostałam luteinę do końca drugiego trymestru bardziej profilaktycznie i nakaz ścięcia paznokci (one są teraz głównym podejrzanym )
Miałam przez to plamienie dodatkowe badania i się cieszę bo podejrzałam maluszka Rośnie jak na drożdżach, chłop chyba będzie wielki jak jego tata bo w 18 tc waży 290 gram gdzie norma to 150-180 Wszystkie wyniki wskazują, że jest starszy o tydzień mimo, że na początku ciąży lekarz mówił, że ciąża młodsza o kilka dni niż z terminu ost. miesiączki.
Co do świąt to trochę lipa w tym roku bo moi rodzice wyjeżdżają i chyba spędzimy po raz pierwszy całe święta u teściów (aż się boję). Ale przyszłe święta będą już wesołe
A szkołę rodzenia już wybrałam, w Poznaniu jest kilka darmowych szkół, wybrałam tą, która oferuje najwięcej różnych, darmowych zajęć a i opinie ma dobre. Mają podobno nawet symulator bóli porodowych dla tatusiów, ciekawe czy mąż da się namówić
Miałam przez to plamienie dodatkowe badania i się cieszę bo podejrzałam maluszka Rośnie jak na drożdżach, chłop chyba będzie wielki jak jego tata bo w 18 tc waży 290 gram gdzie norma to 150-180 Wszystkie wyniki wskazują, że jest starszy o tydzień mimo, że na początku ciąży lekarz mówił, że ciąża młodsza o kilka dni niż z terminu ost. miesiączki.
Co do świąt to trochę lipa w tym roku bo moi rodzice wyjeżdżają i chyba spędzimy po raz pierwszy całe święta u teściów (aż się boję). Ale przyszłe święta będą już wesołe
A szkołę rodzenia już wybrałam, w Poznaniu jest kilka darmowych szkół, wybrałam tą, która oferuje najwięcej różnych, darmowych zajęć a i opinie ma dobre. Mają podobno nawet symulator bóli porodowych dla tatusiów, ciekawe czy mąż da się namówić
beatajak13
Fanka BB :)
St17 mogę Cię prosić o namiary tej szkoły rodzenia?A u mnie wszystko w porządku, miałam znowu lekkie plamienia ale lekarz powiedział, że nie ma pojęcia skąd one się biorą chyba z powietrza, w szpitalu twierdzili to samo więc się nie przejmuje. Dostałam luteinę do końca drugiego trymestru bardziej profilaktycznie i nakaz ścięcia paznokci (one są teraz głównym podejrzanym )
Miałam przez to plamienie dodatkowe badania i się cieszę bo podejrzałam maluszka Rośnie jak na drożdżach, chłop chyba będzie wielki jak jego tata bo w 18 tc waży 290 gram gdzie norma to 150-180 [emoji14] Wszystkie wyniki wskazują, że jest starszy o tydzień mimo, że na początku ciąży lekarz mówił, że ciąża młodsza o kilka dni niż z terminu ost. miesiączki.
sandyy
buahahahah symulator boli porodowych dla panow ;P? to chyba od razu jakies sole cucace powinni dla nich przewidziec
moze w pozniejszym okresie wzrost zwolni [emoji14] ja na prenatalnych dowiedzialam sie, ze mlode tydzien starsze, wiec tez spodziewam sie duzej wagi [emoji14]
dobrze, ze piszecie o szkole rodzenia, chyba tez zaczne sie rozgladac za tematem, pierwsza ciaza to nie mam pojecia co z czym sie je [emoji14]
Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom
moze w pozniejszym okresie wzrost zwolni [emoji14] ja na prenatalnych dowiedzialam sie, ze mlode tydzien starsze, wiec tez spodziewam sie duzej wagi [emoji14]
dobrze, ze piszecie o szkole rodzenia, chyba tez zaczne sie rozgladac za tematem, pierwsza ciaza to nie mam pojecia co z czym sie je [emoji14]
Cześć dziewczyny. Byłam wczoraj u laryngologa i mam antybiotyk. Nareszcie Mam nadzieję, że teraz będzie tylko lepiej.
Przyszedł detektor tętna. Moje pierwsze wrażenie było marne bo nic nie mogłam znaleźć. Myślałam, że przyłożę i już a to się trzeba trochę naszukać, albo wiedzieć gdzie szukać
Dopiero wieczorem na spokojnie się położyłam i mąż znalazł tętno. Fajnie było posłuchać że wszystko OK.
Przyszedł detektor tętna. Moje pierwsze wrażenie było marne bo nic nie mogłam znaleźć. Myślałam, że przyłożę i już a to się trzeba trochę naszukać, albo wiedzieć gdzie szukać
Dopiero wieczorem na spokojnie się położyłam i mąż znalazł tętno. Fajnie było posłuchać że wszystko OK.
Ja zapisałam się do bezpłatnej szkoły rodzenia Bambino. Napisałam do nich na facebook'u jak wyglądają zapisy Pani mi dość szybko odpisała poprosiła o numer telefonu to położna zadzwoni. Po kilku dniach dostałam od nich telefon, położna wszystko opowiedziała i powiedziała, że jak skończę 20 tydzień to się ze mną skontaktują i umówią się ze mną na spotkanie Mają pakiet zajęć, które refunduje NFZ i jeśli się w nich wszystkich uczestniczy to możesz potem korzystać z zajęć dodatkowych (np. warsztaty chustonoszenia, masaże czy pierwsza pomoc dla dziecka), opłacanych już przez nich. Więc finalnie dużo darmowych zajęć. Myślałam jeszcze o Alma Mater bo ma dobre opinie ale słyszałam, że są bardzo komercyjnie nastawieni tzn. darmowe są te zajęcia z tematami, których możesz się dowiedzieć z internetu np. co zapakować w torbę do szpitala a za te ciekawe musisz dodatkowo płacić.St17 mogę Cię prosić o namiary tej szkoły rodzenia?
Właśnie też bym chciała to zobaczyć, najpierw pewnie mój mąż podszedłby na kozaku "co to dla mnie jest" a potem na samym początku by zwątpił Ale jak nie uda się go namówić na symulator bóli porodowych to chociaż ponosi sobie na zajęciach pas z takim ciężarem jak brzuszek - niech zobaczy jakie to "lekkie"buahahahah symulator boli porodowych dla panow ;P? to chyba od razu jakies sole cucace powinni dla nich przewidziec
reklama
sandyy
pewnie, niech poprobuje
mi tesciowa tez ostatnio mowila, ze podobno nalezy sie polozna wczesniej jakos. ale w sumie nie wiem, jak to jest... czy tylko wtedy przysluguje, gdy nie ma dostepnej szkoly rodzenia?
mi tesciowa tez ostatnio mowila, ze podobno nalezy sie polozna wczesniej jakos. ale w sumie nie wiem, jak to jest... czy tylko wtedy przysluguje, gdy nie ma dostepnej szkoly rodzenia?