reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2017

Ja przytylam ok.3 kg brzuszka już nie ukryje,w pierwszej ciąży miałam taki dopiero w połowie 6 miesiąca. Co do ruchow dzidziusia nie czuję jakoś wyraznie jednak często mam takie twarde uwypuklenie z prawej lub lewej strony więc to dzidziuś się chyba rozpycha ;) w ciazy z córką ruchy poczułam dopiero po 22 tygodniu a teraz jest podobno synuś ;)
Dziewczyny chodzicie jeszcze do pracy czy już l4?

reklama
Ja przytylam ok.3 kg brzuszka już nie ukryje,w pierwszej ciąży miałam taki dopiero w połowie 6 miesiąca. Co do ruchow dzidziusia nie czuję jakoś wyraznie jednak często mam takie twarde uwypuklenie z prawej lub lewej strony więc to dzidziuś się chyba rozpycha ;) w ciazy z córką ruchy poczułam dopiero po 22 tygodniu a teraz jest podobno synuś ;)
Dziewczyny chodzicie jeszcze do pracy czy już l4?

L4 prawie od samego początku (choć zanim zaszłam w ciążę, byłam przekonana, że będę normalnie pracować kilka miesięcy). Najpierw z powodu fatalnego samopoczucia i wymiotów, teraz bardziej z powodów prywatnych. I nie żałuję :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

L4 od początku. Powód podstawowy: typ ciąży (1k, 2o). Do tego fatalne samopoczucie (wymiotuję do teraz), no i szkodliwe warunki pracy.

ja w przyszlym tygodniu zwijam manatki :)
z jednej strony dobrze mi psychicznie w pracy, odzylam zdecydowanie, siedzac na l4 mialam wrazenie, ze szukam zlych objawow ciazy i generalnie, ze doszukuje sie dziury w calym [emoji14]
natomiast w robocie do srody chodzi mi sie w miareee, chociaz codziennie od razu po powrocie zalegam w lozku do wieczora i nie mam na nic sily. czwartek i piatek to na czworaka do roboty i zdychanie wieczorami... takze taka egzystencja nie ma sensu. poza tym pracuje w przemysle, takze syf i chemia, nie ma co sie truc :)

ja sobie co niedziele robie wazenie na czczo, zobacze jak teraz bedzie, bo i ile ostatnio wychodziko na to, ze jestem doslownie pol kg na plusie tak teraz mam wrazenie, ze rosne w oczach [emoji14]

milego dziinka :)

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Hej

Ja na l4 od 8tc bo zaczęłam plamic.

Ja mam nadal 7 na minusie i stoi waga w miejscu, brzuszek już troszkę mam, ale schudły mi nogi, tyłek i ramiona

Napisane na LG-D280 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja mam 3 kg na plusie a wydaje mi jakbym przytyla z 10 [emoji23] ja też jestem na l4 od 8 tygodnia powód plamienia. Bardzo chcialam pracować ale niestety stres mnie chyba wykończył :(

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

Ja na L4 od początku ze względu na charakter pracy, pracuje w przedszkolu.

A na plusie mam już prawie 5 ;p

reklama
No właśnie ja tez mam l4 od 4tc ze względu na wcześniejsze utracone ciaze i na prace jednak tez pewnie dlatego ze chodzę prywatnie do lekarza a nie wydaje mi się żeby moja Pani Ginekolog
Z przychodni dawała tak szybko l4.

Kupilyscie już coś dla dzieci? Na kiedy planujecie skompletować wyprawkę ?

Do góry