reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2017

mnie o dziwo jeszcze wygodnie , ale ja spie w dziwnej pozycji na brzuchu z noga podciagnieta jedna do gory przez to brzucha nie gniote no i to moja ulubiona pozycja do spania .... ale poduche planuje kupic bo poki zuza u nas ma noclegownie to nie moge nogi zarzucac na meza , a pozniej bedzie mi pewnie tak najwygodniej.

Napisane na G620S-L01 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Mnie okropnie bolą zebra, mimo ze wszyscy mówią ze to za wcześnie na ból żeber [emoji52] ogolnie mnie ciagle boli brzuch jak stoję, mam wrażenie jakby mi wszystkie wnętrzności rozpieralo od środka. Najlepiej sie czuję siedząc lub leżąc. Wtedy mnie nic nie boli. Nawet z psem po pracy nie mam siły wyjść...

Strasznie mi się ten czas dłuzy, już chciałabym bliżej marca albo choć lutego :-) ostatnio zaczęłam się zastanawiać nad porodem. Pierwszy nie był zbyt udany choć szybko poszło to bobas źle się wstawił w kanal rodny i miał krwiaka podkostookonowego, naszczescie bez urazu wewnątrz czaszkowego, miał usg w 3 dobie przez ciemiaczko. Teraz tyle się słyszy w mediach o urazach i kaplikacjach podczas porodu. Nie wiem czy to wina położnej czy lekarz na usg nie widzi pewnych rzeczy ale aż strach się bać. Obiło Wam się o uszy prywatny porod tj w prywatnym szpitalu. Mieszkam blisko Wrocławia i tam właśnie jest Medfemina koszt podstawowy 6 tys.

Strasznie mi się ten czas dłuzy, już chciałabym bliżej marca albo choć lutego :-) ostatnio zaczęłam się zastanawiać nad porodem. Pierwszy nie był zbyt udany choć szybko poszło to bobas źle się wstawił w kanal rodny i miał krwiaka podkostookonowego, naszczescie bez urazu wewnątrz czaszkowego, miał usg w 3 dobie przez ciemiaczko. Teraz tyle się słyszy w mediach o urazach i kaplikacjach podczas porodu. Nie wiem czy to wina położnej czy lekarz na usg nie widzi pewnych rzeczy ale aż strach się bać. Obiło Wam się o uszy prywatny porod tj w prywatnym szpitalu. Mieszkam blisko Wrocławia i tam właśnie jest Medfemina koszt podstawowy 6 tys.
U nas też są prywatne porody ale lekarze mówią że te szpitale nie mają specjalistów oraz sprzętu do ratowania życia i ciężkich przypadków i jak się coś dzieje to przewozą do specjalistycznego szpitala a liczy się czas.A przebiegu żadnego porodu nie da się przewidzieć.
Ja bym nie zaryzykowala..
Jeśli się martwisz wybierz o III stopniu referencyjnosci to jest najwyższy stopień.

Ja nie mam żadnej poduszki, tez śpię jak Magda z podciągnięta nogą. Na razie mi tak dobrze. W pierwszej ciąży moze kolo 7 mca zaczely mnie biodra bolec od spania na boku. W hm w Kielcach wybór spodni moim zdaniem bardzo duży. Na resztę nie patrzę. W lidlu kupilam sobie kiedyś męską koszule, która w 8mcu obejmowała brzuch :D mam duzo elastycznych ciuchów, swetry, tuniki, jakos przetrwam.

reklama
To ja w pierwszej ciąży dwa lata temu w gatcie kupiłam super 100 den. Jak się nie mylę, to 26zł kosztowały i super brzuch obejmowały.

Do góry