reklama
beatajak13
Fanka BB :)
A u nas jest albo pierwsze albo drugie. Dwa na raz to za dużo.Link do: DIETA w CIĄŻY: dlaczego ciężarne nie powinny jeść TUŃCZYKA?
no pewnie, że sama zupa to mało. Ja zjadam zupę i zaraz jestem głodna. Mojej córce też to nie wystarcza, zawsze pyta o drugie danie. Jak jest samo drugie i to z mięsem to na luzie się najada. Na jutro szykuje gulasz i kasze gryczaną i zupę jarzynową.
Ja lubię gotować i nawet rodzina mówi, ze jest lepiej niż w restauracji a córcia non stop powtarza, ze mam iść do masterchef'a [emoji23][emoji23][emoji23]
Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom
beatajak13
Od kawałka nic się nie stanieMoże nie wolno, ale nie miałam o tym pojęcia i zjadłam.
Blondie
Z puszkę tuńczyka przez dwa dni wciągnęłam, ale nie panikuje. Z resztą, łososie były uważane za zdrowe ryby, a okazuje się, że to szajs jakich malo. To, co sklepowe w dzisiejszych czasach rzadko jest dobre
beatajak13
Dokładnie wszędzie sama chemia. Nawet woda jest nafeszerowana...
vivid
Gdzie sie nie spojrzy to syf. Niestety nie kazdy może wyhodować swoje warzywa i miec swoja krowę, swinie, kurę i ryby, a z tego przetwory
Czasem trzeba brać co dają i mysle, ze moje uwielbienie do frytkow (podczas smazenia których tez jakies rakotwórcze zwiazki powstają) jest równie zle co tuńczyk raz na jakis czas
Czasem trzeba brać co dają i mysle, ze moje uwielbienie do frytkow (podczas smazenia których tez jakies rakotwórcze zwiazki powstają) jest równie zle co tuńczyk raz na jakis czas
beatajak13
Najważniejsze zeby wszystko z umiarem jeść. Frytki, mc donald, pizza, kebab... w ciazy smakują jak milion dolarów niestety
zfieszak
Ja się nauczyłam gotować na studiach, bo tak po prostu było.i jest taniej. Gotowe obiady to jednak spory wydatek, jeśli miałyby być regularne. Odkąd mam własną kuchnię czyli mija rok, gotuję w sumie 2 dania - choć mój mąż zapiera się że mięso by mu starczyło ale zupa rozgrzewa i jest zdrowa, ot co!
Napisane na ASUS_Z00ED w aplikacji Forum BabyBoom
Napisane na ASUS_Z00ED w aplikacji Forum BabyBoom
reklama
ZdechłaKura
Błagam, wrzuć ten przepis na wątek o jedzeniu! :-)Siekam drobniutko czosnek i jedną małą cebulę, rzucam na oliwę z oliwek i duszę na wolnym ogniu. Później dwie puszki tuńczyka (najlepiej mi smakuje z rio mare, ale w pl strasznoe drogie) odsączam z oleju (koniecznie w oleju, bo w sosie własnym smakuje okropnie) i wrzucam do cebuli i czosnku. Jak juz się tuńczyk przysmaży daję pomidory krojone w puszce, ew. Dodaję w sezonie świeżych pomidorów bez skórki. Gotuję na wolnym ogniu, az wyparuje woda i sos zgestnieje, daje sól, pieprz, peperoncino (ciut), bazylie i oregano. I to wszystko. Pozniej makaron, sos na maakaaron, do tego parmezan odkąd zaczęłam robić z tuńczykiem to mąż nie chcce słyszeć o spaghetti z mięsem