reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2017

Ja gotuje średnio ale Tymek lubi moje zupy [emoji3] dziś robiłam mu "zupkę z ziołami" czyli koperkowa[emoji3] Odkąd poszedł do przedszkola wymyśla nowe nazwy na Dania i muszę patrzeć w jadłospis co jadł żeby się domyśleć o co mu chodziło [emoji3]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
A ja zrobiłam pulpety z przepisu linku na forum. Przy tym stwierdziłam, że też jestem beztalencie [emoji12]. Mam nadzieję, że chociaż będzie dobrze smakować.
Moje kulinarne wypociny najczęściej nie wyglądają dobrze, ale dobrze smakują.
Do master chefa się nie nadaję.

Napisane na HUAWEI TIT-L01 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja jutro je robię. W pierwszej ciąży nic nie umiałam doprawić, w drugiej ciasta mi nie wychodziły. Teraz nie mam chęci gotowac, chociaż to była moja pasja. Lekarstwo na wszystko

Napisane na LG-D280 w aplikacji Forum BabyBoom

Aśka Grubaska - bardzo dobre wyniki :)
Ja wokoło 12tyg mialam 1,5mm przeziernosc, dzidzius 4,7cm, serduszko 160 (u mnie maly bobas bo wypada mi prawie o tydzien mlodszy - a ja mysle ze poprostu teraz dzidzius jest maly ale nadrobi)

Vivid - ja podobnie z badaniami i wizytami do tej pory (oooo dzis zaczelam 15tc) juz mam prawie 1000zł wydane.. Poprzedniej ciazy nawet nie podliczam ;)
Mnie niestety ta ciąża okropnie dużo kosztuje a to dlatego, że jest zagrożona z uwagi na poprzednie poronienia. Ok. 600 zł co miesiąc za wizyty i leki. Jak mały się urodzi będzie chyba taniej przy KP.

Napisane na HUAWEI TIT-L01 w aplikacji Forum BabyBoom

A ja mam obiad z wczoraj. Zostalo mi dużo sosu. Robiłam spaghetti z tunczzykiem. Dzisiaj ugotuje tylko makaron i bedzie. Ja ogolnie nie gotuję chyba najgorzej, bo mąż zawsze mowi, np. W restauracji, ze moje obiady są lepsze i ze jestem najlepszą kucharka na swiecie. Tylko kuźwa jakos nigdy nie mam weny na gotowanie. Moze jakbym miała gotowwe propozycje to inaczej. Zastamawianie się jest najgorsze.

Dziewczyny zazdroszczę wam z tym gotowaniem ja na nic nie mam weny twórczej coś bym zjadła a jak pomyślę to zaraz nie nam ochota,jak byłam na prenatalnych w 12 tyg
to dzidziuś miał 6,2 cm a przeziernosc 1, 5 mm serduszko 160​

Też tylko w sałatce go jem [emoji6] ale u mnie wiem że ani mąż ani córka z makaronem nie zjedzą. Oboje lubią proste obiady. Mąż zupy a córka miesko. I robię raz zupa raz mięso. Pulpety zostały nam na jutro ale ugotuje jutro zupke bo w czwartek mam o 12 30 lekarza i nie wiem o której wrócę.
Teraz co za zupke ugotować? Ja robię pomidorowa,rosol, jarzynowa , buraczkowa, krupnik, zacierkowa i koniec mojego repertuaru. Przydało by się coś nowego

Napisane na G620S-L01 w aplikacji Forum BabyBoom

Też tylko w sałatce go jem [emoji6] ale u mnie wiem że ani mąż ani córka z makaronem nie zjedzą. Oboje lubią proste obiady. Mąż zupy a córka miesko. I robię raz zupa raz mięso. Pulpety zostały nam na jutro ale ugotuje jutro zupke bo w czwartek mam o 12 30 lekarza i nie wiem o której wrócę.
Teraz co za zupke ugotować? Ja robię pomidorowa,rosol, jarzynowa , buraczkowa, krupnik, zacierkowa i koniec mojego repertuaru. Przydało by się coś nowego

Napisane na G620S-L01 w aplikacji Forum BabyBoom
Może ogórkowa, pieczarkowa?

Gratuluję dziewczyny udanych wizyt [emoji9]

U mnie dzisiaj dzień pod znakiem sprzątania kuchni. W sobotę mam gości :) a ze salon z aneksem to musi lśnić.
Jak pojechałam po córkę do szkoły to wstapilysmy do sklepu z odzieżą i kupiłam sobie kurtkę jupiii [emoji3][emoji3][emoji3] taką normalną nie dla ciężarówek tylko większą i rozwojową. Powinna starczyc :)

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

magda to może być przepuklina albo mięsień, mam to samo. Lekarka kazała się tym nie martwić.

Pulpety są pyszne:) a w pt muszę zrobić kotlety rybne, wstyd się przyznać, ale nigdy nie robiłam.

Ja nic nie wydaje na lekarza, badania itd. Mąż płaci składkę w pracy na medicover, ok 120 zł mc i latamy tam wszyscy, mamy wszystko. Nawet Pappe miałam za free. Więc jak ktoś ma możliwość wykupienia to polecam. Medicover chyba lepszy od Lux Medu, koleżanka ma w Lux i narzeka.
Ja mam allianz z pracy i tez mam wizyty i badania za free. Place za to niecałe 18 zl reszte dopłaca firma[emoji4] w pakiecie nie mam tylko prenatalnych i ktg.

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Siekam drobniutko czosnek i jedną małą cebulę, rzucam na oliwę z oliwek i duszę na wolnym ogniu. Później dwie puszki tuńczyka (najlepiej mi smakuje z rio mare, ale w pl strasznoe drogie) odsączam z oleju (koniecznie w oleju, bo w sosie własnym smakuje okropnie) i wrzucam do cebuli i czosnku. Jak juz się tuńczyk przysmaży daję pomidory krojone w puszce, ew. Dodaję w sezonie świeżych pomidorów bez skórki. Gotuję na wolnym ogniu, az wyparuje woda i sos zgestnieje, daje sól, pieprz, peperoncino (ciut), bazylie i oregano. I to wszystko. Pozniej makaron, sos na maakaaron, do tego parmezan :) odkąd zaczęłam robić z tuńczykiem to mąż nie chcce słyszeć o spaghetti z mięsem :)

Do góry