reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2017

Moj gin akurat przyjmuje w przychodni obsługiwanej przez luxmed, tylko dlatego się zdecydowałam. Przyjmuje też państwowo w przychodni przyszpitalnej, ale na archaicznym 25letnim sprzęcie. I nie umówisz się na godzinę, tylko kto pierwszy ten lepszy. Najpierw musisz czekac, zeby być w miarę na początku kolejki, a potem jeszcze aż przyjdzie twoja kolej. Ziarnko do ziarnka i wolę iść prywatnie, póki jestem w stanie za to płacić.

Ladyli, masakra 5000! Ja liczyłam ile od 12 chyba tygodnia miałam wizyt i badań i wyszło mi koło 1800zł, bez połówkowego 200zł, bo to i tak u innego lekarza. Brałam uwagę tylko to co teraz mi luxmed da w pakiecie, to za luxmed zapłaciłam 1568zł. Na rok od początku listopada, więc na pewno zaliczę jeszcze wizyte kontrolną po połogu, zapewne jeszcze dermatolog, więc każda 100zł i tym sposobem trochę zaoszczędzę.

reklama
Zdrówka Dadzi[emoji9]
Wiem jak się czujesz bo ja to przechodziłam niedawno:(
Krople do nos z wodą morską używam cały czas by nie dopuścić do zatkania nosa.
Kiedy masz wizytę u ginekolog?
no wiem, woda morka cały czas w ruchu bo cierpię na ciążowe zatkanie nosa :p
A do gina na wizytę idę 5 grudnia, usg połówkowe 13 grudnia

U nas dziś straszny dzień, wieje , pada nie chce się z domu wychodzić. Teraz zasypia wiec mam czas odpocząć bo dzisiaj oblecialam całą chate ze sprzątaniem.

Jutro wizyta u lekarza. Podglądam moje maleństwo , mam nadzieje ze wszystko dobrze. No i moze mi powie płeć. Ostatnio śniło mi sie że na wizycie lekarz powiedział że będzie chłopiec, ale to chyba tylko dlatego bo tak bardzo bym chciała chlopca.

Co do wątku zamkniętego ja nic nie dostałam . Moze cos jeszcze przyjdzie a moze to dlatego ze mam Aniolek napisane przez "l" a nie przez "ł"

Było przez l. trzeba czekać, ja też czekam. Czy ktoś jeszcze nie ma dostępu?

Jesteśmy po wizycie w poradni PPP. Następna 20 stycznia, nie zły termin co?

Zdrówka Dadzi[emoji9]
Wiem jak się czujesz bo ja to przechodziłam niedawno:(
Krople do nos z wodą morską używam cały czas by nie dopuścić do zatkania nosa.
Kiedy masz wizytę u ginekolog?
no wiem, woda morka cały czas w ruchu bo cierpię na ciążowe zatkanie nosa :p
A do gina na wizytę idę 5 grudnia, usg połówkowe 13 grudnia

U nas dziś straszny dzień, wieje , pada nie chce się z domu wychodzić. Teraz zasypia wiec mam czas odpocząć bo dzisiaj oblecialam całą chate ze sprzątaniem.

Jutro wizyta u lekarza. Podglądam moje maleństwo , mam nadzieje ze wszystko dobrze. No i moze mi powie płeć. Ostatnio śniło mi sie że na wizycie lekarz powiedział że będzie chłopiec, ale to chyba tylko dlatego bo tak bardzo bym chciała chlopca.

Co do wątku zamkniętego ja nic nie dostałam . Moze cos jeszcze przyjdzie a moze to dlatego ze mam Aniolek napisane przez "l" a nie przez "ł"

Było przez l. trzeba czekać, ja też czekam. Czy ktoś jeszcze nie ma dostępu?

Jesteśmy po wizycie w poradni PPP. Następna 20 stycznia, nie zły termin co?

Zrobiłam dziś te pulpety w sosie marchewkowym.... pyszności. Kocham takie domowe jedzenie. Ja robię też czasami coś podobnego tylko sos koperkowy. Oba przepisy na stałe zostają u nas w menu.

Napisane na G620S-L01 w aplikacji Forum BabyBoom

Też dziś byłam na badaniach, kolejka że o matko. Wysiedzialam swoje , zapłaciłem 42 zł za morfologię, mocz i hiv i wróciłam do domu.

Dziewczyny w 13 tyg mam pytanie: czujecie już ruchy? Bo ja mam wrażenie że czasem coś poczuje, ale z drugiej strony jak nie czuję nic cały dzień to się martwię, a bywa tak że nic nie czuje

Ja też właśnie wybieram się po mięsko, marchewy mam i dziś pulpety :D Zawsze pozarażam nimi towarzystwo :D

Jeszcze córce smakują, zresztą sama lepila kuleczki to wkład własny sprawił że smakują jej podwójnie. Ale się objadlam ojeju.... teraz przydała by się drzemka ale trzeba ogarnąć kuchnie po naszym gotowaniu [emoji23]

Dziewczyny co to moze być? Jak podnoszę się i napinają się mięśnie brzucha to czasami wyskakuje mi gula w okolicy pępka. Nie boli to tylko jest bardzo nieprzyjemne i trwa kilka sekund ze nie mogę zobaczyć jak to wygląda. Dziwne to bardzo. Jak by dziecko wystawiło nogę lub łokcia takie uczucie. Oczywiście w końcówce ciąży

magda to może być przepuklina albo mięsień, mam to samo. Lekarka kazała się tym nie martwić.

Pulpety są pyszne:) a w pt muszę zrobić kotlety rybne, wstyd się przyznać, ale nigdy nie robiłam.

Ja nic nie wydaje na lekarza, badania itd. Mąż płaci składkę w pracy na medicover, ok 120 zł mc i latamy tam wszyscy, mamy wszystko. Nawet Pappe miałam za free. Więc jak ktoś ma możliwość wykupienia to polecam. Medicover chyba lepszy od Lux Medu, koleżanka ma w Lux i narzeka.

reklama
Dziewczyny co to moze być? Jak podnoszę się i napinają się mięśnie brzucha to czasami wyskakuje mi gula w okolicy pępka. Nie boli to tylko jest bardzo nieprzyjemne i trwa kilka sekund ze nie mogę zobaczyć jak to wygląda. Dziwne to bardzo. Jak by dziecko wystawiło nogę lub łokcia takie uczucie. Oczywiście w końcówce ciąży

Ja bym pomyslala raczej o przepuklinie.....

Do góry