reklama
Ja tez mam liste i nie bede szalala.Wszystko jest w sklepach i mozna dokupić[emoji4]To samo z kosmetykami dla malenstwa i siebie.Ja spisywałam jak Tymek był mały to co mnie wkurzało i co okazało się bublami w naszej wyprawce. Mam nadzieje ze teraz beda mądrzejsza i nie bedzie rozczarowań
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Jesli trzeba bedzie emolient to meza wysle do apteki a nie z gory smarowac dziecko jesli tego nie potrzebuje.
Apteke mam 3 min od domu
Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom
Polecam bodziaki Carters. Są świetnej jakości i dość wąskie. Można kupić większy rozmiar i jest tylko trochę długi, ale dziecko się nie topi w nim.
Ja kupowałam na allegro.
Ja kupowałam na allegro.
dadzi
Moderatorka
wózek mamy jane epic. Marzył mi się inny, ale dostaniemy ten od brata mojego, nie ma sensu wydawać kasy na nowy, ten jest ok, też mi się podoba. Dostaniemy też w komplecie fotelik maxi cosi. Więc najdroższe wydatki mam z głowy.
Kosmetyków to i ja wcześniej nie kupuje. Przy Martynce kupiłam i musiałam wymienić bo mała źle na nie reagowała. Nie żyjemy na końcu świata, sklepy są Pewnie na początku będę kąpała w emolium. Nic już więcej nie trzeba.
Ja kosmetyków na początku nie planuję używać.
Syna przez pół roku kąpałam tylko w wodzie z dodatkiem mojego mleka. Czasem jeszcze olej kokosowy lub masło shea, na suche miejsca na skórze.
Do pupy niczego nie potrzebowałam, bo przy wielorazowych pieluchach nie trzeba.
Miałam też żel do ciała hipp. Ale na początku rzadko używałam. Potem już często (do dziś to jedyny kosmetyk do mycia mojego synka. Ja też się nim myję).
Syna przez pół roku kąpałam tylko w wodzie z dodatkiem mojego mleka. Czasem jeszcze olej kokosowy lub masło shea, na suche miejsca na skórze.
Do pupy niczego nie potrzebowałam, bo przy wielorazowych pieluchach nie trzeba.
Miałam też żel do ciała hipp. Ale na początku rzadko używałam. Potem już często (do dziś to jedyny kosmetyk do mycia mojego synka. Ja też się nim myję).
Emolium nie jest dobre dla zdrowego dziecka. To praktycznie sama parafina. Nic fajnego.
Kwietniówki już mają część ubranek, akcesoriów np. łóżeczka, wózki zakupione, więc wydaje mi się, że my też możemy powoli się zbierać z kupowaniem. Chyba, że ktoś planuje wszystko na raz [emoji2]
Napisane na HUAWEI TIT-L01 w aplikacji Forum BabyBoom
reklama
Ja mam połówkowe 15.12 [emoji4]Jagi ja mam połówkowe 13.12 ) a Ty w moje imieniny
U mnie przy Martynce ubranka 56 się nie przydały, mała urodziła się mając 60 cm i 3900
Moi chłopcy też mieli po 62 i 60 cm, więc bardziej skłaniam się ku rozmiarom 62+
Napisane na HUAWEI TIT-L01 w aplikacji Forum BabyBoom