reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2017

Ja ostatnio za luteine dopochwowa za 60 tabletek zapłaciłam 7 zł, ale dlatego że recepta była ze szpitala, normalnie od mojej gin,do której chodzę prywatne to opakowanie kosztuje 100 zł :-o masakra, ale zdziersrwo

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Kultura jazdy to coś co prawie nie istnieje . A w Polsce szczególnie. W niektórych krajach zbliżasz się do pasów i już ktoś się zatrzymuje. W Polsce pasy są niestety dla kierowców a nie dla pieszych. Pieszy przechodząc ma szybko uciekać rozglądając się na wszystkie strony :( smutne ale prawdziwe :(. Jeżdżę autem i w Polsce i w Anglii i różnica jest ogromna. W Anglii możesz przejść na czerwonym świetle nawet przed policją pod warunkiem, że zachowalas ostrożność. Nie istnieje coś takiego jak mandat za pasy. Każdy stara się uważać. Kary za potrącenie pieszego są tak wysokie, że strach. A odszkodowania z polis to ogromne sumy więc każdy uważa :). Wszedzie są wypadki w każdym kraju, tylko w Polsce naprawdę jest z tym duży problem.

Dziewczyny czy ma już któraś z Was poduszkę do spania i czy się sprawdza? Lepiej się z nią śpi? Chcę kupić i nie woem czy lepsze są te krotsze czy te mega dlugie? Na alledrogo jest tego pełno i w sumie różnią się od siebie. :(
Ja mam poduszkę uniwersalną. Pod koniec ciąży służyła mi do spania a później do karmienia . W kształcie litery C . Można zmieniać i prac poszewki . Na razie z nią nie śpię , bo nie czuję jeszcze takiej potrzeby . Ale polecam. Myślę , że ta duża jak księżyc nie bardzo nadaje się do karmienia .

Dziewczyny czy ma już któraś z Was poduszkę do spania i czy się sprawdza? Lepiej się z nią śpi? Chcę kupić i nie woem czy lepsze są te krotsze czy te mega dlugie? Na alledrogo jest tego pełno i w sumie różnią się od siebie. :(
Ja kupiłam tydzień temu i jestem zachwycona :) Ja mam tą dłuższą w kształcie litery C. Jedną stronę (1/4 poduszki) ma miękką pod głowę, reszta jest wypełniona mikroperłą. Śpi się super wygodnie, po kilku dniach przestały mnie boleć plecy a klasyczna poduszka poszła w kąt. Kupiłam ją za 120 zł ale nie żałuję, zupełnie inny komfort snu. A potem można ją też wykorzystać dla dzieciaczka do karmienia i jako zabezpieczenie, żeby z łóżka nie zleciał. Wrzucam jeszcze raz zdjęcie :)
Cebuszka Duo zyrafa 800.jpg;jsessionid=E905018863EFD2A95059C3A30AB868F9.jpg

To faktycznie nie da rady :(
Zapytam jeszcze czy można tak z dnia na dzień odstawić luteine?
Ja odstawiałam bardzo stopniowo - tj. najpierw brałam 2, potem przez kilka dni 1,5, potem przez tydzień po 1 a potem znowu kilka dni 0,5.

Załączniki

• Cebuszka Duo zyrafa 800.jpg;jsessionid=E905018863EFD2A95059C3A30AB868F9.jpg
    Cebuszka Duo zyrafa 800.jpg;jsessionid=E905018863EFD2A95059C3A30AB868F9.jpg
    103 KB · Wyświetleń: 376
Ostatnia edycja:
Czy któraś z Was dziewczyny pracuje tak że dostajecie co miesiąc pensję plus premię, czyli wypłaty są nieraz bardzo różne? Jak wylicza się wtedy ciążowe L4? W pracy wciskają mi, że na podstawie 3 ostatnich miesięcy a nie roku, co jest dla mnie krzywdzące, bo mamy słabe miesiące jesienią i zimą.Wiecie coś na ten temat?

Napisane na ASUS_Z00ED w aplikacji Forum BabyBoom

Ja caly czas duphaston bez znizki mimo ze na recepte.
A ty ile placisz za opakowanie?

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Teraz zapłaciłam 42zł za jedno opakowanie. Poprzednie dwa opakowania mąż kupował więc nie wiem ile zapłacił dokładnie za duphaston . Ale wtedy kupował 2 opakowania duphastonu i dwa opakowania Luteiny i zapłacił 72 zł. Luteina jest ryczałtowa i za dwa opakowania płaciłam niecałe 13 zł więc wychodzi, że za opakowanie duphastonu zapłacił wtedy ok
30zł. Więc albo wtedy była jakaś zniżka albo cena zależy od apteki.

Ja ostatnio za luteine dopochwowa za 60 tabletek zapłaciłam 7 zł, ale dlatego że recepta była ze szpitala, normalnie od mojej gin,do której chodzę prywatne to opakowanie kosztuje 100 zł :-o masakra, ale zdziersrwo

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja też chodzę prywatnie i daje mi receptę ze zniżką. Szkoda, że Tobie tak nie daje bo to dużo kasy jest :(

Teraz zapłaciłam 42zł za jedno opakowanie. Poprzednie dwa opakowania mąż kupował więc nie wiem ile zapłacił dokładnie za duphaston . Ale wtedy kupował 2 opakowania duphastonu i dwa opakowania Luteiny i zapłacił 72 zł. Luteina jest ryczałtowa i za dwa opakowania płaciłam niecałe 13 zł więc wychodzi, że za opakowanie duphastonu zapłacił wtedy ok
30zł. Więc albo wtedy była jakaś zniżka albo cena zależy od apteki.
Ja za luteinę w poznaniu płaciłam jakieś 4 zł ze zniżką.

Kultura jazdy to coś co prawie nie istnieje . A w Polsce szczególnie. W niektórych krajach zbliżasz się do pasów i już ktoś się zatrzymuje. W Polsce pasy są niestety dla kierowców a nie dla pieszych. Pieszy przechodząc ma szybko uciekać rozglądając się na wszystkie strony :( smutne ale prawdziwe :(. Jeżdżę autem i w Polsce i w Anglii i różnica jest ogromna. W Anglii możesz przejść na czerwonym świetle nawet przed policją pod warunkiem, że zachowalas ostrożność. Nie istnieje coś takiego jak mandat za pasy. Każdy stara się uważać. Kary za potrącenie pieszego są tak wysokie, że strach. A odszkodowania z polis to ogromne sumy więc każdy uważa :). Wszedzie są wypadki w każdym kraju, tylko w Polsce naprawdę jest z tym duży problem.
W Grecji, w Atenach jest masakra, trzeba tak uważać na ulicy aby nikt Cie nie przejechał, że ło. Światła są ale nikt na nie nie patrzy, kierowcy jadą jak chcą. Po kilku dniach a Atenach już wiedziałam jak chodzić, początek był masakryczny.

Czy któraś z Was dziewczyny pracuje tak że dostajecie co miesiąc pensję plus premię, czyli wypłaty są nieraz bardzo różne? Jak wylicza się wtedy ciążowe L4? W pracy wciskają mi, że na podstawie 3 ostatnich miesięcy a nie roku, co jest dla mnie krzywdzące, bo mamy słabe miesiące jesienią i zimą.Wiecie coś na ten temat?

Napisane na ASUS_Z00ED w aplikacji Forum BabyBoom
Wylicza się średnią z 3 ost miesięcy z tego co wiem.

reklama
Do góry