reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2017

Dziewczyny, wydziergałam takie butki i jest to pierwsza dzidziusiowa rzecz w moim domu :)
1478195828-3rtitv.jpeg

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
No to faktycznie nie ciekawie- ja wiem, że opiekunka kasa, ale może chociaż jakiś żłobek na 3-4 godzinki? Bo tak to oszaleć można. Albo pogadaj poważnie z mężem, kurde, tak nie może być! Przecież zwariujesz zaraz dziewczyno, a jak urodzi się drugie to kompletnie oszalejesz. Walczyć z nerwami owszem można, ale na nic walka jak nie będzie miała chodź chwili dla siebie.

Zastanawiam się nad żłobkiem. Ale w grę wchodzi prywatny, bo do państwowego nie ma szans się dostać. A prywatne drogie. [emoji20]

Jak już powiem rodzicom o ciąży, to chyba poproszę mamę, żeby do nas w jeden dzień w tygodniu przyjeżdżała (ma dobre połączenie pksem). Na drugi dzień w tygodniu, w co drugi tydzień, jakby moja siostra mogła... To już by była mega pomoc. Muszę z nimi porozmawiać poważnie, ale to po genetycznym (przyszły tydzień), bo wcześniej nie powiem rodzicom o ciąży (siostra wie).

Śliczne buciki :)

Byłam odebrać wyniki hiv i tak mnie to zmęczyło, że chyba pójdę spać

Rukmini to by było dobre rozwiązanie, no i porozmawiaj z mężem niech też sie wykaże

Rukmini, a czy jesteś w stanie strzygac pieski przez te 4 godziny dziennie zwiększyć dochody o 800 zł/ mc? Tyle mniej więcej kosztuje żłobek prywatny na pół etatu w naszym wspaniałym zdzierczym mieście. Powiem ci, że żebym miała zarabiać tylko na żłobek i nic poza tym to bym się na to zdecydowała. Dla zdrowia psychicznego. Swojego i dziecka.

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

Rukmini moim marzeniem bylo zostanie groomerem [emoji7] zazdroszczę. Chcialabym pracować ze zwierzętami, lubie ludzi ale nie lubie z nimi pracować [emoji52]

Sol zdolniacha z ciebie!

Rukmini, a czy jesteś w stanie strzygac pieski przez te 4 godziny dziennie zwiększyć dochody o 800 zł/ mc? Tyle mniej więcej kosztuje żłobek prywatny na pół etatu w naszym wspaniałym zdzierczym mieście. Powiem ci, że żebym miała zarabiać tylko na żłobek i nic poza tym to bym się na to zdecydowała. Dla zdrowia psychicznego. Swojego i dziecka.

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

Szczerze?
W tej chwili ledwo wychodzę na zero, po odliczeniu ZUS i US. Po prostu nie mam siły pracować i ograniczyłam się tylko do swoich stałych klientów (w dodatku zima to nie sezon w moim zawodzie).
Przed pierwszym porodem pracowałam prawie do końca. Dojeżdżałam też do lecznicy, gdzie miałam naprawdę dużo pracy. Niestety musiałam z tego zrezygnować, a gdy już miałam znów wracać, okazało się, że jestem w kolejnej ciąży.
Myślę, żeby iść na zwolnienie już niedługo, bo to jednak męcząca fizycznie praca.. A ja się boję po poprzednim poronieniu i po tym krwawieniu w weekend. Już bym nie miała odwagi pracować tak intensywnie, jak w pierwszej ciąży.
Po macierzyńskim pewnie zawieszę działalność na rok i wrócę do niej, jak młodsze dziecko będzie miało 2 lata. Wtedy dzieci do przedszkola /żłobka.
Taki jest wstępny plan, a co z tego wyjdzie..Nie wiem.

reklama
Do góry