reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2017

Pauli_ne ale to jest balsam a nie olejek, tak? Bo ja kupiłam w rossmanie właśnie z tej samej serii (nawet opakowanie prawie identyczne) olejek i o ile super nawilża to muszę z nim leżeć pół h bo się tak wolno wchłania:p Chyba w takim razie zrobię drugie podejście do balsamu :)

Ja ze swojej strony Wam gorąco polecam poduszkę do spania dla kobiet ciężarnych. Boli mnie ostatnio kręgosłup i wczoraj kupiłam cebuszkę (zdjęcie poniżej) - po prostu rewelacja! Mega wygodnie się śpi, leży a nawet ogląda tv. Podtrzymuje kręgosłup podczas spania i wymusza spanie na lewym boku (wreszcie wygodna pozycja). Nawet mojemu mężowi się spodobała - mówi, że strasznie wygodna :) Jest wielofunkcyjna, potem można ją wykorzystać przy karmieniu dziecka, czy zabezpieczeniu, żeby się nie sturlało z łóżka czy kanapy. Fajna sprawa :)
Zobacz załącznik 780727

Tak. Balsam [emoji4]

Ja tez sie przymierzam do zakupu tej poduchy [emoji3] nie umiem spac na lewym boku a brzuch rosnie... do tej pory nie kupowalam nic ciazowego, balam sie ze zapesze, mimo 14 tyg dalej sie zastanawiam czy wszystko z dzidzia ok.

Jutro mam wizyte. Jak bedzie wszystko ok zabieram się za zakupy ciazowe [emoji4]

reklama
rukmini ja bym jednak to sprawdziła. Mówią aby każde plamienie sprawdzać.

Dadzi a ty dzisiaj wolne od zajec?:)

Poszlam do apteki po tamtum verde+inne domowe sposoby i mam nadzieje ze przejdzie choc z nosa sie leje i w gardle piekło:(

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom
Tak, ten weekend wolny od zajęć. Jadę teraz 5-6, akurat urodziny córki i chrzciny bratanka. Ale 6 mam tylko seminarium więc na chrzciny zdążę. Urodziny córki zrobimy w następny weekend.

11 tydz i 2 dni.
Nie mam luteiny. Nigdy nie musiałam niczego takiego brać.

Może sobie umówię jutro wizytę u kogokolwiek. Mam ubezpieczenie w Allianz, powinni mi coś znaleźć. Tylko nie mam co z synem zrobić, jeśli bym musiała gdzieś jechać.

A może to od torbieli, którą mam na jajniku?
Kiedyś była duża (5x3 cm), a teraz nie mam pojęcia, co się z nią dzieje..

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
I jak, lekarz Ci odpisal?

Nie odpisał.
Więcej plamienia nie było póki co.
Żebym nie miała na głowie synka, to łatwiej byłoby mi gdziekolwiek podjechać.

Oczywiście, ze najlepiej byłoby sprawdzic, ale dobrze, ze pozniej nic sie nie pojawiło. W ostateczności podjedz na IP, nawet z synkiem to wejdziesz z nim do gabinetu.

Czy możliwe jest, żebym dopiero teraz została pokarana ciążowymi mdłościami? Dziś mam 12tc5dzień wg OM, a wczorajszy powrót spod Warszawy będę wspominać bardzo źle:/ wszystkie Orleny moje. Dzisiaj też musiałam oddać wmeczonego banana. Nie jadłam nic innego niż mąż i moja mama, więc małe ryzyko zatrucia, a temperatury też nie mam. Nie wiem co jest grane, ale mamy jutro gości, a ja nie mogę stać przy garach

Napisane na ASUS_Z00ED w aplikacji Forum BabyBoom

Zadzwoniłam do allianz. Czekam aż mi coś umówią w ramach pakietu.
Na IP nie chcę, bo zwykle to zajmuje 4-6 h... Wolę konkretną godzinę w jakiejś przychodni.

Czy możliwe jest, żebym dopiero teraz została pokarana ciążowymi mdłościami? Dziś mam 12tc5dzień wg OM, a wczorajszy powrót spod Warszawy będę wspominać bardzo źle:/ wszystkie Orleny moje. Dzisiaj też musiałam oddać wmeczonego banana. Nie jadłam nic innego niż mąż i moja mama, więc małe ryzyko zatrucia, a temperatury też nie mam. Nie wiem co jest grane, ale mamy jutro gości, a ja nie mogę stać przy garach

Ja zlapalam jelitowke.Duzo wirusow w powietrzu.Moze cos Ci zaszkodzilo?

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama

Ja cały pierwszy trymestr czułam się dobrze jeżeli chodzi o mdłości, nie wymiotowałam też a w 13 tc miałam kilka dni gdzie mdliło mnie od wszystkiego i 2 razy zwymiotowałam. Teraz 14 tc i znowu jest ok :)

Do góry