reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2017

reklama
Witajcie, melduje się już z domu, plamie jeszcze trochę, dostałam luteine dopochwowo i mam dużo leżeć, także będę starała się oszczędzac. Z maluszkiem wszystko dobrze, kosmowka się nie odkleja, ale podobno teraz tworzy się łożysko i czasem z tego powodu występuje plamienie. Buzka

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom

Witajcie, melduje się już z domu, plamie jeszcze trochę, dostałam luteine dopochwowo i mam dużo leżeć, także będę starała się oszczędzac. Z maluszkiem wszystko dobrze, kosmowka się nie odkleja, ale podobno teraz tworzy się łożysko i czasem z tego powodu występuje plamienie. Buzka

Witaj w domu[emoji4]Dokladnie w tym tc tworzy sie lozysko i moga byc plamienia-tez tak mi powidzial gin.
Odpoczywaj i nie dzwigaj:)

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Mayllah , normalnie spadlas mi z nieba . Super że jesteś już w domu i wszystko ok. Napisałaś , że teraz plamienia mogą wystąpić że względu na łożysko . Ja rano przy podcieraniu miałam nitki krwi w sluzie . I tak pomyślałam , że coś rośnie i dlatego .
Ja mam od wczoraj okropną migrene i nie mogę sobie poradzić . Głowa mi pęka na 10000kawalkow , mały chce jeść , bawić się itp a ja nie mam siły . Nie mogę paracetamolu bo mam uczulenie :( może znacie jakieś sposoby na migrenę? ? ?
Ja miałam 2 usg. Tutaj polówkowe robią 20-22tc i ja mam 19.12 i to jest ostatnie usg :( .

Kasztanek powodzenia na badaniu:)

Arya, mi pozwolono wziąć 2 tabletki apapu, miałam w pierwszą noc w szpitalu ogromny ból głowy, też myślałam że pęknie głowa, najgorzej było w pozycji leżącej,wzięłam apap i kompresy z zimnego ręcznika robiłam i pomogło.

Arya, mi pozwolono wziąć 2 tabletki apapu, miałam w pierwszą noc w szpitalu ogromny ból głowy, też myślałam że pęknie głowa, najgorzej było w pozycji leżącej,wzięłam apap i kompresy z zimnego ręcznika robiłam i pomogło.

Spróbuję , apap jest na paracetamolu ale nie mam wyjścia, najwyżej zwrócę :( wszystko lepsze niż ten koszmar :(

Dziewczyny w ktorym tc macie umowione II badanie prenatalne i echokardiografie płodu???II badanie mam bezplatne ale za echo 280 zl place.Mam na 20 tydzien ale zastanawiam sie czy nie przesunac na 18,19tc.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom
Ja czekam na list ze szpitala z datą połówkowego, ale lekarz który robił mi usg w 12tc wpisał w karcie, że za 10 tyg, to będzie 22tc więc u mnie raczej wypada po świętach.

Cześć dziewczyny :) dziś mam prenatalne , trochę mam stracha ale jestem szczęśliwa że podejrze maluszka :) dziś bezsenność straszna mnie dopadla, SpAłam 2 godziny tylko w nocy..... padam na twarz

Trzymajcie kciuki proszę

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Trzymam kciuki za wizytę&&&&

Mayllah , normalnie spadlas mi z nieba . Super że jesteś już w domu i wszystko ok. Napisałaś , że teraz plamienia mogą wystąpić że względu na łożysko . Ja rano przy podcieraniu miałam nitki krwi w sluzie . I tak pomyślałam , że coś rośnie i dlatego .
Ja mam od wczoraj okropną migrene i nie mogę sobie poradzić . Głowa mi pęka na 10000kawalkow , mały chce jeść , bawić się itp a ja nie mam siły . Nie mogę paracetamolu bo mam uczulenie :( może znacie jakieś sposoby na migrenę? ? ?
Ja miałam 2 usg. Tutaj polówkowe robią 20-22tc i ja mam 19.12 i to jest ostatnie usg :( .

Kasztanek powodzenia na badaniu:)

U mnie na migrenę działa picie wody (dużo) i szczypta soli himalajskiej na język przy każdej szklance - uzupełnia minerały. Zawsze pomaga i przeciwbólowe nie są potrzebne.

reklama
Mayllah - wreszcie w domu. :) mimo, że trzeba się oszczędzać i więcej leżeć, to i tak o niebo przyjemniej niz w szpitalu.

Dziewczyny, byłam na lumpexie, wygrzebałam 2 ciążowe bluzki. Jedna na teraz, druga na duży brzuszek :) a wczoraj chodzilam po sklepach i zaopatrzyłam się w dwa nowe staniki, bo miałam tylko 1, w ktorym moje piersi chcialy się zmieścić :) swoją drogą, bolą mnie ciągle tak samo intensywnie :D

Do góry