reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2017

Witam :) ja tez usg mam na każdej wizycie. W poprzedniej ciazy tez tak mialam. Lekarz lubi zerknac czy z maluszkiem wszystko jest ok. Na poczatku 8 tygodnia mialam plamienia dlatego teraz za kazdym razem sprawdza czy wszystko jest ok.

Co do kremow na roztepy to w poprzedniej ciazy caly czas sie smarowalam Fissanem ale niestety nie przynioslo to efektow. Moze przez to ze przenosilam corke 2 tygodnie i widzialam jak skora peka mi w oczach. Teraz tez musze cos kupic tylko jeszcze nie wiem co wybrac.

Milego dnia Wam zycze :) ja dzisiaj wybieram sie do fryzjera. Musze znowu wyglądac jak człowiek :p

reklama
Dziewczyny w ktorym tc macie umowione II badanie prenatalne i echokardiografie płodu???II badanie mam bezplatne ale za echo 280 zl place.Mam na 20 tydzien ale zastanawiam sie czy nie przesunac na 18,19tc.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny czym smarujecie brzuchy ? Mnie tez zaczal swedziec czasami, pewnie od rozciągania. Nie lubie balsamowania wiec szukam czegos dobrego co w miare szybko sie wchlania [emoji4] myslalam nad palmersem

Ja smaruje balsamem novea baby z emolientem. W poprzednich ciążach też nie stosowałam kremów typowo dla kobiet w ciąży, nie mam żadnego rozstępu.

Jagi- mówisz o połówkowym? jeszcze nie jestem zapisana. Wizytę u gina mam 7 listopada i w tedy się zapiszę. Chciała bym przed Bożym Narodzeniem, akurat będzie 20 tydzień.

Dziewczyny w ktorym tc macie umowione II badanie prenatalne i echokardiografie płodu???II badanie mam bezplatne ale za echo 280 zl place.Mam na 20 tydzien ale zastanawiam sie czy nie przesunac na 18,19tc.

Jagi drugie takie ważne badanie to polówkowe. Wykonuje się między 20-22 tygodniem. Nie można tego raczej zrobić wcześniej żeby było widać wszystko to co lekarz musi zobaczyć. Chyba ze myślisz o jakimś innym badaniu. Ale prenatalne robi się tylko raz chyba wady są wykluczone i nie trzeba już tego sprawdzać drugi raz. Może się mylę, ja tak przynajmniej miałam w pierwszej ciąży.

Ja smaruje balsamem novea baby z emolientem. W poprzednich ciążach też nie stosowałam kremów typowo dla kobiet w ciąży, nie mam żadnego rozstępu.

Jagi- mówisz o połówkowym? jeszcze nie jestem zapisana. Wizytę u gina mam 7 listopada i w tedy się zapiszę. Chciała bym przed Bożym Narodzeniem, akurat będzie 20 tydzień.
Tak o polowkowym.U nas zapisuja odrazu po 1 prenatalnym i papp-ie.Mi wychodzi 20 tydzien ok 12.12 ale moge juz isc od 28.11 bo to juz 18 tydzien i szczerze powiedziawszy nie wiem czy nie isc wczesniej z czystej ciekawosci bo juz nie moge sie doczekac..
Dadzi boje się polowkowego...
Tyle ciaz super po 1 badaniu a na polowkowym wychodzi.Jeszcze to czas swiateczny ech

Jagi drugie takie ważne badanie to polówkowe. Wykonuje się między 20-22 tygodniem. Nie można tego raczej zrobić wcześniej żeby było widać wszystko to co lekarz musi zobaczyć. Chyba ze myślisz o jakimś innym badaniu. Ale prenatalne robi się tylko raz chyba wady są wykluczone i nie trzeba już tego sprawdzać drugi raz. Może się mylę, ja tak przynajmniej miałam w pierwszej ciąży.
A nie miedzy 18-24?
Wiem ze echokardigrafia plodu napewno miedzy 19-24 tc.

reklama
Tak masz racje polowkowe u nas w klinice rozpisuja I,II,III badanie prenatalne dlatego tak napisalam.Wiem ze te drugie nazwyane jest potocznie polowkowym.Ale o tym samym myslimy:)

Do góry