reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2017

Jaa jeszcze nie myślałam o polowkowym badaniu. Wydaje mi się bardzo odległą przyszłością, ale z doświadczenia wiem, że zleci szybciej niz mi się wydaje :)

reklama
A nie miedzy 18-24?
Wiem ze echokardigrafia plodu napewno miedzy 19-24 tc.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom
A echokardiografii płodu chyba nie miałam robionej. Albo nawet nie wiem że miałam[emoji5] wiem że lekarz badał serce dokładnie czy ma 4 komory itp. To się odbywało właśnie na połówkowym. A teraz nic mi o tym nie mówił. Na następnej wizycie w 13 tygodniu będę miała usg genetyczne, a dalej nie wiem jeszcze[emoji5]

Cześć dziewczyny :) dziś mam prenatalne , trochę mam stracha ale jestem szczęśliwa że podejrze maluszka :) dziś bezsenność straszna mnie dopadla, SpAłam 2 godziny tylko w nocy..... padam na twarz

Trzymajcie kciuki proszę

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

A echokardiografii płodu chyba nie miałam robionej. Albo nawet nie wiem że miałam[emoji5] wiem że lekarz badał serce dokładnie czy ma 4 komory itp. To się odbywało właśnie na połówkowym. A teraz nic mi o tym nie mówił. Na następnej wizycie w 13 tygodniu będę miała usg genetyczne, a dalej nie wiem jeszcze[emoji5]
Echokardiografia płodu to jakby odrebne badanie.U nas juz nie refundowane.No chyba ze ktos wskazania z nfz to moze tak,tego nie wiem.Ja zrobie napewno przy tym drugim.One ocenia w sposob bardzo dokladny prace serce etc.

Cześć dziewczyny :) dziś mam prenatalne , trochę mam stracha ale jestem szczęśliwa że podejrze maluszka :) dziś bezsenność straszna mnie dopadla, SpAłam 2 godziny tylko w nocy..... padam na twarz

Trzymajcie kciuki proszę

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Trzymamy[emoji173][emoji173][emoji9][emoji9]

Ale mnie dzisiaj bolą plecy. Spalam prawie całą noc na lewym boku (ciągle się uczę tej pozycji), a dzisiaj boli mnie kręgosłup jak jasny gwint :(

reklama
Lekarz prowadzący wpisał mi na jednym skierowaniu badania prenatalne w 11-13 tc i 20-22 tc, czyli też polowkowe ujął. Mnie zapisano na 20.12, tuż przed świętami.Zaproponowano mi też zrobienie testu białka AFP w listopadzie, muszę doczytać co i jak ale 32 zł to nie jest wielki pieniądz.

Napisane na ASUS_Z00ED w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry