reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2017

mało wiem o tym teście pappa, skoro to tylko statystyka to po co to robic ? statystyka to nic innego jak matematyka i nie wiele musi mieć wspólnego z rzeczywistoscia a widze ze nerwow przy tym teście sporo

reklama
Dziewczyny, usg genetyczne miałyscir robione przez brzuszek, czy dowcipnie?
Pytam, bo moj gin nie jest za tym aby moj Ł był przy usg dowcipnych, a ja tam bardzo bym chciała, żeby zobaczył już dzidziulka "na żywo", a nie tylko na zdjęciach.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Genetyczne przez brzuch i od tego momentu tylko przez brzuch, bo dzidzia jest już wieksza :-)

Napisane na HUAWEI TIT-L01 w aplikacji Forum BabyBoom

mało wiem o tym teście pappa, skoro to tylko statystyka to po co to robic ? statystyka to nic innego jak matematyka i nie wiele musi mieć wspólnego z rzeczywistoscia a widze ze nerwow przy tym teście sporo
I tak jest właśnie z tym testem. Rzadko kiedy wskazuje rzeczywistość.

Napisane na HUAWEI TIT-L01 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny, usg genetyczne miałyscir robione przez brzuszek, czy dowcipnie?
Pytam, bo moj gin nie jest za tym aby moj Ł był przy usg dowcipnych, a ja tam bardzo bym chciała, żeby zobaczył już dzidziulka "na żywo", a nie tylko na zdjęciach.

Mój mąż był przy usg do pochwowym ;) siedział grzecznie na krzeselku i na monitorze oglądał dzidzię . Nie zaglądał ;) chyba ja byłam bardziej zawstydzona niż on. Dziwię się , że ginekolog ma z tym jakiś problem ? Pierwszy raz się z tym spotykam.
A dlaczego usg prenatalne chce Ci robić dopochwowo a nie przez brzuch ? Ja miałam prenatalne w środku tylko dlatego , że młody nie dawał się zmierzyć przez brzuch. Koniec końców tam reż nie dał się zmierzyć i miałam robione badania specjalne w 16tc

Arya na pierwszym usg razem z polozna powiedzieli, ze jest to krępujące i dopiero jak będzie przez brzuch to chłopak wejdzie.
Do lekarza nic nie mam, jestem bardzi zadowolona, że go wybrałam.
Ale widze jak mojemu Ł jest przykro, że nie może wejsc i zobaczyć.
Jutro musze przekonać lekarza

Hehe ja tego nie rozumiem, co w tym krepującego. Mąż więcej razy tam zaglądał niż lekarz. Chyba że boją się że trafią na furiata który będzie zazdrosny o to że lekarz tam cos wkłada :D

Przez całą ciążę nie można malować paznokci na zadwn kolor? Czy pod koniec? Siedziały obok mnie w poczekalni 4 panie i właśnie rzuciło mi się w oczy, że 3 miały hybrydy. A ja przestałam sobie robic, bo się bałam, że zaszkodze. Z drugiej strony mam niedlugo imprezę, a paznokcie w ciąży wyjątkowo mocne i dlugie, to bym sobie zrobiła pazurki.

Ps. Wróciłam z echa. Wszystko ok, tylko mam za szybką akcje serca, ale zawsze miałam. Jutro idę z opisem badania do kardiologa. :)

Dziewczyny czy wy tez takie zestresowane idziecie do ginekologa na wizyte.Ja zawsze niskie cisnienie.Ostatnio mi mierzy i mowi ooooooo a co to? a ja co niskie???No 140/95
I chyba mnie tej stres tak dobija.Jak wychodze jest ok ale najpierw chce zejsc w poczekalni.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom
Mi tylko przed wizytami na NFZ mierzą. Gin prywatny ani nie wazy, ani nie mierzy nic. Miałam ostatnio 155/108 i dostałam skierowanie do kardiologa właśnie

Ja miałam w zeszłym tygodniu przez pochwe. W poprzedniej ciąży też miałam genetyczne tak. Ale mojemu ginowi mąż nie przeszkadza. Mnie też to już nie krępuje, chociaż na czas badania na samolocie mąż ląduje dla mojego komfortu w łazience :-).
Gosam, ja też mam dyslekcje i pamiętam, że żadne ćwiczenie pisania nic nie pomagało. Mogłam napisać całą stronę jednego wyrazu, a potem i tak nie wiedzieć jak to się pisze. To co mi pomogło to wymyślanie rysunków z trudnym wyrazem, który akcentował jak go się pisze ( np. Alkohol i z tego h i jego odbicia w lustrze butelka). Na pocieszenie: skończyłam bardzo dobre studia i zrobiłam doktorat. Da się.
Znajomość reguł też pomaga sobie radzić. Niektórzy po prostu wiedzą jak coś się pisze, wystarczy że raz zobaczą gdzieś. Dyslektyk każdego wyrazu musi się świadomie nauczyć i pisząc każdy zastanowić się, więc reguła pomaga szybciej podjąć decyzję jak co napisać.

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Przez całą ciążę nie można malować paznokci na zadwn kolor? Czy pod koniec? Siedziały obok mnie w poczekalni 4 panie i właśnie rzuciło mi się w oczy, że 3 miały hybrydy. A ja przestałam sobie robic, bo się bałam, że zaszkodze. Z drugiej strony mam niedlugo imprezę, a paznokcie w ciąży wyjątkowo mocne i dlugie, to bym sobie zrobiła pazurki.

Ps. Wróciłam z echa. Wszystko ok, tylko mam za szybką akcje serca, ale zawsze miałam. Jutro idę z opisem badania do kardiologa. :)
Na porodowke podobno nie bo po paznokciach cos widac jesli sa jakies zmiany.Ale jak na to patrza szpitale to kazdy pewnie indywudualnie:)

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry