reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2017

No popatrz, a na tego mojego nawet łańcuch nie działa, bo i tego próbowałam. To zerwał go na pół [emoji36] jest silny i strasznie uparty. To ja współczuję Tobie, że Masz takich trzech. Teraz zawsze muszę wychodzić z czymś w ręku w razie obrony. Chore to.jest!

Napisane na HUAWEI TIT-L01 w aplikacji Forum BabyBoom
Te trzy to rotwailerki, suczki. One są posluchane tylko, że uwielbiają się bawić i teraz boję się, żeby któraś nie skoczyla mi na brzuch lub nie przewróciła mnie. Nigdy z nimi nie było problemów. Natomiast z goldenka od samego początku. Miesiąc temu zagryzla kota z którym się wychowywała. Tamte go nie ruszyły, a ta go poprostu rozszarpała. Miałam wiele psów, ale tylko do niej nie mam zaufania. Ma już to coś w sobie. I to nie jest tak, że rasa jest spokojna itp itd bo każdy pies ma swój charakter tak samo jak człowiek

Mayallah zdrówka dla ciebie i maleństwa

Jagi w pierwszej ciąży też miałam jelitowke. Ja bym szła na twoim miejscu do lekarza. Dostaniesz leki, albo podłączą ci kroplowke

Byłam z małym na zakupach. Stoję przy kasie i jakieś stare babsko przede mną. No i sie kilka razy spojrzała i w pewnym momencie komentarz "taka młoda dziewczyna a już takie duże dziecko ma. Co to za czasy?" Z zasady nie dyskutuję z takimi ludźmi, więc ugryzłam się w język, ale takie teraz nerwy mam, że aż mi sie ryczeć chce [emoji21]

Napisane na LG-D280 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
A co do psiakow, to ja mam labradora, 8 miesięcy, i ostatnio też mam same problemy z nią, ale może przez to ze ona chce się bawić a ja już nie mam czasu dla niej tyle, i ciągle nam ucieka, znajduje jakąś dziurę w w ogrodzeniu i ucieka, menda jedna, teraz za karę parę razy była na łańcuchu na dworze ale niczego ja to nie nauczyło, nie wiem jak ja oduczyc i jeszcze skacze na ludzi ale to z radości niż agresji, tylko że ubrania brudzi :-/

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom
Wiesz, jak Cezar był mały to nie pozwalaliśmy mu skakać. Teraz i tak skacze i na szkoleniu pani kazała wystawiać kolano, żeby mu to uniemożliwić. To on teraz skacze i.odrazu z zębami. On nie ma źle. Ma całe podwórko do biegania, żeby się wyszalał. Często z nim wyjeżdżamy za miasto, żeby poznał inne środowisko (zalecenia ze szkolenia). A i tak mu palma odbija[emoji36]

Napisane na HUAWEI TIT-L01 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny czy już wszystkie poinformowalyscie pracodawców o ciąży? Ja jutro chce powiedzieć. Nie wiem jak to zrobić żeby wyszło dobrze. Strasznie mnie to stresuje. Pomóżcie, podpowiedzcie mi jak to było u Was i jakie były reakcje. Ja chce pracować dopóki lekarz będzie mi pozwalał. Pracuje u prywaciarza, jestem sekretarka w małej firmie budowlanej i mam bardzo dużo obowiązków. Nie spodziewam się entuzjazmu, bo będą musieli przejąć moje obowiązki. Chyba ze kogoś zatrudnia.

Te trzy to rotwailerki, suczki. One są posluchane tylko, że uwielbiają się bawić i teraz boję się, żeby któraś nie skoczyla mi na brzuch lub nie przewróciła mnie. Nigdy z nimi nie było problemów. Natomiast z goldenka od samego początku. Miesiąc temu zagryzla kota z którym się wychowywała. Tamte go nie ruszyły, a ta go poprostu rozszarpała. Miałam wiele psów, ale tylko do niej nie mam zaufania. Ma już to coś w sobie. I to nie jest tak, że rasa jest spokojna itp itd bo każdy pies ma swój charakter tak samo jak człowiek

Mayallah zdrówka dla ciebie i maleństwa

Jagi w pierwszej ciąży też miałam jelitowke. Ja bym szła na twoim miejscu do lekarza. Dostaniesz leki, albo podłączą ci kroplowke

Byłam z małym na zakupach. Stoję przy kasie i jakieś stare babsko przede mną. No i sie kilka razy spojrzała i w pewnym momencie komentarz "taka młoda dziewczyna a już takie duże dziecko ma. Co to za czasy?" Z zasady nie dyskutuję z takimi ludźmi, więc ugryzłam się w język, ale takie teraz nerwy mam, że aż mi sie ryczeć chce [emoji21]

Gosam az mnie to zdenerwowało, po co ludzie komentują innch, nie rozumiem tego. Kiedyś kobiety miały po 16-17 lat i rodziły i było ok. Jak późno się ma dzieci to źle jak młodo też źle. A ile masz lat? Czy tak młodo wyglądasz?

Dziewczyny czy już wszystkie poinformowalyscie pracodawców o ciąży? Ja jutro chce powiedzieć. Nie wiem jak to zrobić żeby wyszło dobrze. Strasznie mnie to stresuje. Pomóżcie, podpowiedzcie mi jak to było u Was i jakie były reakcje. Ja chce pracować dopóki lekarz będzie mi pozwalał. Pracuje u prywaciarza, jestem sekretarka w małej firmie budowlanej i mam bardzo dużo obowiązków. Nie spodziewam się entuzjazmu, bo będą musieli przejąć moje obowiązki. Chyba ze kogoś zatrudnia.
Ja powiedziałam po pierwszej wizycie u lekarza. No i nie było zbyt miło. Szefowa nerwy pokazała, a szef jakiś glupi tekst rzucił. Później były rozmowy żebym została jak najdłużej. Nawet sie nad tym zastanawiałam, chociaż trochę niefajnie mnie potraktowali, ale dostałam plamienie i poszłam na zwolnienie

Asia niektóre psy już takie są

Jak się coś dzieje to trzeba i nie ma wyboru. Zdrowie naszych maluszków i nasze jest teraz najważniejsze. To nieładnie z ich strony, jesteśmy młodymi kobietami i to normalne że chcemy rodzić dzieci.
Ja po pierwszej wizycie pomyślałam że to dopiero 7 tydzień i się wstrzymał do drugiej. A tak już bym miała za soba...

Gosam az mnie to zdenerwowało, po co ludzie komentują innch, nie rozumiem tego. Kiedyś kobiety miały po 16-17 lat i rodziły i było ok. Jak późno się ma dzieci to źle jak młodo też źle. A ile masz lat? Czy tak młodo wyglądasz?
Mam 33 lata a mały ma 8. Jak się nie pomaluję i ubiorę na sportowo wyglądam na 20-22 lata. Ech co za babsztyl [emoji35]

Sent from my LG-D280 using Forum BabyBoom mobile app

Oluska, ja poinformowalam mailowo, bo szef pojechał do Kanady a ja szłam na L4 Przez mdłości i wymioty, też pracuję w biurze jaki sekretarka, na szczęście mam pomoc koleżanki i ona jakoś ogarnia temat, dzwoni i pisze do mnie ale jest ok. Natomiast dla szefa przestałam istnieć, jakbym wiecie umarła, bo dla niego to cyrk [emoji623] dzieci i w ogóle. Ale mam go gdzieś, dam sobie rqde byleby maluszek był zdrowy!

reklama
Oluska, ja poinformowalam mailowo, bo szef pojechał do Kanady a ja szłam na L4 Przez mdłości i wymioty, też pracuję w biurze jaki sekretarka, na szczęście mam pomoc koleżanki i ona jakoś ogarnia temat, dzwoni i pisze do mnie ale jest ok. Natomiast dla szefa przestałam istnieć, jakbym wiecie umarła, bo dla niego to cyrk [emoji623] dzieci i w ogóle. Ale mam go gdzieś, dam sobie rqde byleby maluszek był zdrowy!

No u mnie to samo. Liczy się tylko kasa a dzieci to dla niego głupota,że ktoś chce mieć

Sent from my LG-D280 using Forum BabyBoom mobile app

Do góry