reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2017

Odnośnie ubrań ciążowych to znam jeszcze fajny sklep Link do: Happymum - sklep online
w sumie mam z tego sklepu tylko 1 sukienkę bo w ciąży nic nie przytyłam wiec nie potrzebowałam zabardzo ubrań ciążowych , ale jakość sukienki jest super, :)

Jagi jak się ciesze ze na siebie trafiłyśmy, nie dość ze preferujemy ten sam szpital to jeszcze lekarza :)
Ja z Nowary jestem bardzo zadowolona , Uwielbiam go po prostu. Zawsze sobie pogadamy na tematy nie związane z ciąża, śmiejemy się. Pamiętam jak chodziłam do niego z pierwsza ciążą to zawsze mi mówił ze ja to jestem wiecznie zadowolona :)

co do szpitala to sale sa wyremontowane, porodówki też super , z zewnątrz szpital nie powala ale wiadomo liczy się wnętrze :)
Znieczulenie dostałam bez problemu tylko musiałam się pokazać przed porodem u anastezjologa z badaniami krwi i jak miałam około 5 cm rozwarcia mówie do położnej ze już jest ten czas ze chce znieczulenie, wydzwoniła anastezjologa, przyszła kochana kobieta, dała znieczulenie, pogadała, mówi ze o 17 będzie po sprawie i punkt 17 urodziłam.
Poród był lekarz młody dr Strózynski ale też fajny gościu , miałam z nim doczynienia wcześniej bo robił mi z 2 razy usg i był mega sympatyczny. w trakcie porodu potrafił mnie rozbawić , z mężem rozmawiał. nacioł mnie delikatnie , nic nie poczułam, potem z szył , w trakie gadaliśmy na temat huśtawek dla dzieci , był długo ze mną po porodzie, siedział i gadał ,
studentów nie miałam bo zaznaczyłam to w planie porodu i nikt mnie już potem nie pytał o to,lewatywe chciałam , golenia nie było bo się ogoliłam w domu na zero dzień wcześniej,
Nowara akurat wtedy był na kilkudniowym urlopie ale nie mam mu tego za złe bo każdemu należy się urlop i nie może być przy każdej pacjentce , ale lekarze , i pielęgniarki doskonale wiedziały od kogo jestem i biegały kołomnie, on mówił zebym się nie martwiła ze go nie będzie bo opieka będzie i tak super i tak było.

reklama
Jagi tak oxso miałam wywoływany, i szybko poszło, od momentu pierwszych bóli do urodzenia młodej dokładnie 5 godzin,
Nowara tak jak mówiłam wcześniej nie było go w szpitalu, ale w marcu tego roku wylądowałam na ginekologii u nich bo miałam puste jajo , i podali mi najpierw tabletki poronne, ale ze to nei zadużo dało , to nadrugi dzień zrobił mi Nowara zabieg i bardzo o mnie dbał, robił usg, pytał o sampoczucie, przed wyjściem jeszcze do mnie przyszedł czy aby na pewno wszytsko dobrze.
a na prenatalne chodziłam z pierwsza ciaża do dr Łukasika do Dąbrowy Górniczej , on mi polecił z 2-3 lekarzy , a wybrałam tego bo miał dobre opinie i blisko bo mieszkam w Będzinie. i teraz tez do niego zadzwoniłam i umówiona jestem na 2 listopada. mówiłam Nowarze ze teraz tez się do niego zapisałm na prenatalne to powiedział ze super bo to bardzo dobry lekarz. i płaciłam przy córce 200 zł za prenatalne a teraz 230zł mi mówił przez telefon

Oj Dziewczyny:szok::szok::szok: tyle naskrobałyście ze nie dam rady nadrobić :happy:
Trzymam mocno kciuki za Mamusi, które planują amio &&&&&&&&&& Będzie dobrze, nie ma innej opcji!!!

Dziewczyny możecie polecić jakieś ciekawe książki o opiece nad maluszkiem? Nie chodzi mi o nudne podręczniki ale o coś co się w miarę przyjemnie czyta a wniesie coś ciekawego szczególnie dla kogoś kto jest w ciąży po raz pierwszy?

Osobiście polecam :
"Mądrzy rodzice"- Margot Sunderland Link do: Pani Fanaberia - blog parentingowy z przymrużeniem oka: "Mądrzy rodzice" Margot Sunderland [recenzja] Świetna książka, która pozwala zrozumieć rozwój i potrzeby dziecka.
"Odkrywam Macierzyństwo" - dr Preeti Agrawal Link do: ODKRYWCZA MAMA: „ODKRYWAM MACIERZYŃSTWO”, Dr P. Agrawal, Warszawa 2008
Dla Tatusiów :D "Byś mężem ojcem" - Jesper Juul Link do: Być mężem i ojcem. Fragment książki Jespera Juul'a
W zasadzie to polecam wszystkie książki tego autora Link do: Jesper Juul | Książki | Wydawnictwo MiND

A jakie znacie sklepy, sieciówki z ubraniami ciążowymi? Oprócz H&M?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Mały wybór, niestety :( Stacjonarnie - H&M, C&A, New Look, Smyk. Internetowe - Bonprix, Pieknamama, Happymum, Dawanda, Zalando, Peknybrzuszek.

.Jagi to wizyty mamy różne bo byłam w srode ostatnio i ide znów do niego 9.11 i 30.11
a powiedz mi czy jak dostajesz od niego skierowanie na badania to robisz u siebie gdzieś prywatnie czy to skierowanie jest na NFZ ale tylko w szpitalu na raciborskiej??
bo poszłam do przychodni z tym skierowaniem i mi powiedzieli ze oni mi tego nie przyjmą ze może to jest na NFZ ale tylko w szpitalu na Raciborskiej. Bo i teraz i w pierszej ciąży kazde badanie robiłam prywatnie,

Ja nie pracuje juz od 8 tygodni bidajze.Powiedzialam wprost ze nie wiem jakie sa rokowania co do ciazy i nie moge niczego z gory zakladac.Ale potem poinformowalam ze nie wracam -zalecenie lekarza.Przyjeli milo:)Z pracodwaca nie mam problemu.Pisza sms z zapytaniem czy moga zadzwonic na chwile :)

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom
U mnie tez miło. Zresztą główka dyrka też w ciąży. Jak jej mówiłam o swojej to ona zaczęła się śmiać i powiedziała, że ona też. Termin ma na 26 kwietnia haha więc prawie ten sam czas. U mnie w pracy jst mega super atmosfera, mam dyrektorki kochane :)

Chciałam jechać do H&M ale jak mówicie, że nic ciekawego :/ spodni przez neta nie lubię kupować.

Jagi dostałaś kasę z zusu?

U mnie tez miło. Zresztą główka dyrka też w ciąży. Jak jej mówiłam o swojej to ona zaczęła się śmiać i powiedziała, że ona też. Termin ma na 26 kwietnia haha więc prawie ten sam czas. U mnie w pracy jst mega super atmosfera, mam dyrektorki kochane :)

Chciałam jechać do H&M ale jak mówicie, że nic ciekawego :/ spodni przez neta nie lubię kupować.

Jagi dostałaś kasę z zusu?
Ja w h&m kupiłam superowe spodnie. Rurki ala biodrówki z podwyższonym stanem. Na mnie super wyglądają.
Sukienkę też kupiłam w h&m, ale jeszcze trochę muszę do niej urosnąć. Do tego rajstopy. Tyle mi wystarczy. Kurtkę kupiłam w h&m w lutym była na przecenie. Jeszcze chodzę w starej, bo 10kg od lutego zrzuciłam i z niedużym brzuszkiem i wiekszymi piersiami jeszcze się mieszcze, ale listopad/grudzień wskakuje w parke z h&m.

Jeśli chcecie to po wizycie wrzuce foto w spodniach z h&m.

Napisane na HUAWEI TIT-L01 w aplikacji Forum BabyBoom

O jezu wspolczuje:(Ale teraz juz z tata ok?

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Tak. W miarę ok.
Po 2 latach zaszyli mu jelita i usunęli stomię.
Za to zrobiła się przepuklina po operacji.
Potem jeszcze 3 razy ją poprawili w różnych szpitalach... Raz mu zostawiając narzędzie (pean 12 cm!) w brzuchu (wyszło na bramce na lotnisku pół roku później! Potwierdzone na rtg następnego dnia).
Końcem końców przepuklina nadal jest... Ale już nikt nic z tym nie robi.
Mój tata ma już 70 lat i nie chciał kolejnych operacji (oczywiście pean z brzucha mu wyjęli).
Także z przygodami.
Nadrabia na starość, bo wcześniej nigdy nie był na nic poważnego chory, ani nie miał operacji żadnych. [emoji6]

U mnie w pracy tez super zareagowali na wiadomość o ciąży. Powiedziałam kilka dni wcześniej i bardzo mnie oszczędzali, pozniej zaczęłam plamić i już na zwolnieniu od 10.10 jestem i do porodu nie wracam. U mnie tak jak i dadzi główna kierowniczka tez w ciąży, kilka dni pozniej niż ja :).

no właśnie wiem, że te spodnie z H&M są ok, też takie lubie. Jak dostanę kasiorę z tego przeklętego zusu to jadę na zakupy.

No właśnie, więc jak dyrka w ciąży to rozumie ;) chociaż moja pracuje, ale ma inny charakter pracy, nie jest z dziećmi w grupie przez 7 godzin :p

reklama
Tak. W miarę ok.
Po 2 latach zaszyli mu jelita i usunęli stomię.
Za to zrobiła się przepuklina po operacji.
Potem jeszcze 3 razy ją poprawili w różnych szpitalach... Raz mu zostawiając narzędzie (pean 12 cm!) w brzuchu (wyszło na bramce na lotnisku pół roku później! Potwierdzone na rtg następnego dnia).
Końcem końców przepuklina nadal jest... Ale już nikt nic z tym nie robi.
Mój tata ma już 70 lat i nie chciał kolejnych operacji (oczywiście pean z brzucha mu wyjęli).
Także z przygodami.
Nadrabia na starość, bo wcześniej nigdy nie był na nic poważnego chory, ani nie miał operacji żadnych. [emoji6]

Oj przygody ze szpitalem miał Twój tato. Współczuję jemu i rodzinie strachu.
Mój skończył 76 w tym roku i wiem jak bardzo obawiam się o jego zdrowie.

Napisane na HUAWEI TIT-L01 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry