reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2017

Odnośnie ubrań ciążowych to znam jeszcze fajny sklep Link do: Happymum - sklep online
w sumie mam z tego sklepu tylko 1 sukienkę bo w ciąży nic nie przytyłam wiec nie potrzebowałam zabardzo ubrań ciążowych , ale jakość sukienki jest super, :)

Jagi jak się ciesze ze na siebie trafiłyśmy, nie dość ze preferujemy ten sam szpital to jeszcze lekarza :)
Ja z Nowary jestem bardzo zadowolona , Uwielbiam go po prostu. Zawsze sobie pogadamy na tematy nie związane z ciąża, śmiejemy się. Pamiętam jak chodziłam do niego z pierwsza ciążą to zawsze mi mówił ze ja to jestem wiecznie zadowolona :)

co do szpitala to sale sa wyremontowane, porodówki też super , z zewnątrz szpital nie powala ale wiadomo liczy się wnętrze :)
Znieczulenie dostałam bez problemu tylko musiałam się pokazać przed porodem u anastezjologa z badaniami krwi i jak miałam około 5 cm rozwarcia mówie do położnej ze już jest ten czas ze chce znieczulenie, wydzwoniła anastezjologa, przyszła kochana kobieta, dała znieczulenie, pogadała, mówi ze o 17 będzie po sprawie i punkt 17 urodziłam.
Poród był lekarz młody dr Strózynski ale też fajny gościu , miałam z nim doczynienia wcześniej bo robił mi z 2 razy usg i był mega sympatyczny. w trakcie porodu potrafił mnie rozbawić , z mężem rozmawiał. nacioł mnie delikatnie , nic nie poczułam, potem z szył , w trakie gadaliśmy na temat huśtawek dla dzieci , był długo ze mną po porodzie, siedział i gadał ,
studentów nie miałam bo zaznaczyłam to w planie porodu i nikt mnie już potem nie pytał o to,lewatywe chciałam , golenia nie było bo się ogoliłam w domu na zero dzień wcześniej,
Nowara akurat wtedy był na kilkudniowym urlopie ale nie mam mu tego za złe bo każdemu należy się urlop i nie może być przy każdej pacjentce , ale lekarze , i pielęgniarki doskonale wiedziały od kogo jestem i biegały kołomnie, on mówił zebym się nie martwiła ze go nie będzie bo opieka będzie i tak super i tak było.

reklama
Jagi tak oxso miałam wywoływany, i szybko poszło, od momentu pierwszych bóli do urodzenia młodej dokładnie 5 godzin,
Nowara tak jak mówiłam wcześniej nie było go w szpitalu, ale w marcu tego roku wylądowałam na ginekologii u nich bo miałam puste jajo , i podali mi najpierw tabletki poronne, ale ze to nei zadużo dało , to nadrugi dzień zrobił mi Nowara zabieg i bardzo o mnie dbał, robił usg, pytał o sampoczucie, przed wyjściem jeszcze do mnie przyszedł czy aby na pewno wszytsko dobrze.
a na prenatalne chodziłam z pierwsza ciaża do dr Łukasika do Dąbrowy Górniczej , on mi polecił z 2-3 lekarzy , a wybrałam tego bo miał dobre opinie i blisko bo mieszkam w Będzinie. i teraz tez do niego zadzwoniłam i umówiona jestem na 2 listopada. mówiłam Nowarze ze teraz tez się do niego zapisałm na prenatalne to powiedział ze super bo to bardzo dobry lekarz. i płaciłam przy córce 200 zł za prenatalne a teraz 230zł mi mówił przez telefon

Oj Dziewczyny:szok::szok::szok: tyle naskrobałyście ze nie dam rady nadrobić :happy:
Trzymam mocno kciuki za Mamusi, które planują amio &&&&&&&&&& Będzie dobrze, nie ma innej opcji!!!

Dziewczyny możecie polecić jakieś ciekawe książki o opiece nad maluszkiem? Nie chodzi mi o nudne podręczniki ale o coś co się w miarę przyjemnie czyta a wniesie coś ciekawego szczególnie dla kogoś kto jest w ciąży po raz pierwszy?

Osobiście polecam :
"Mądrzy rodzice"- Margot Sunderland Link do: Pani Fanaberia - blog parentingowy z przymrużeniem oka: "Mądrzy rodzice" Margot Sunderland [recenzja] Świetna książka, która pozwala zrozumieć rozwój i potrzeby dziecka.
"Odkrywam Macierzyństwo" - dr Preeti Agrawal Link do: ODKRYWCZA MAMA: „ODKRYWAM MACIERZYŃSTWO”, Dr P. Agrawal, Warszawa 2008
Dla Tatusiów :D "Byś mężem ojcem" - Jesper Juul Link do: Być mężem i ojcem. Fragment książki Jespera Juul'a
W zasadzie to polecam wszystkie książki tego autora Link do: Jesper Juul | Książki | Wydawnictwo MiND

A jakie znacie sklepy, sieciówki z ubraniami ciążowymi? Oprócz H&M?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Mały wybór, niestety :( Stacjonarnie - H&M, C&A, New Look, Smyk. Internetowe - Bonprix, Pieknamama, Happymum, Dawanda, Zalando, Peknybrzuszek.

.Jagi to wizyty mamy różne bo byłam w srode ostatnio i ide znów do niego 9.11 i 30.11
a powiedz mi czy jak dostajesz od niego skierowanie na badania to robisz u siebie gdzieś prywatnie czy to skierowanie jest na NFZ ale tylko w szpitalu na raciborskiej??
bo poszłam do przychodni z tym skierowaniem i mi powiedzieli ze oni mi tego nie przyjmą ze może to jest na NFZ ale tylko w szpitalu na Raciborskiej. Bo i teraz i w pierszej ciąży kazde badanie robiłam prywatnie,

Ja nie pracuje juz od 8 tygodni bidajze.Powiedzialam wprost ze nie wiem jakie sa rokowania co do ciazy i nie moge niczego z gory zakladac.Ale potem poinformowalam ze nie wracam -zalecenie lekarza.Przyjeli milo:)Z pracodwaca nie mam problemu.Pisza sms z zapytaniem czy moga zadzwonic na chwile :)

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom
U mnie tez miło. Zresztą główka dyrka też w ciąży. Jak jej mówiłam o swojej to ona zaczęła się śmiać i powiedziała, że ona też. Termin ma na 26 kwietnia haha więc prawie ten sam czas. U mnie w pracy jst mega super atmosfera, mam dyrektorki kochane :)

Chciałam jechać do H&M ale jak mówicie, że nic ciekawego :/ spodni przez neta nie lubię kupować.

Jagi dostałaś kasę z zusu?

U mnie tez miło. Zresztą główka dyrka też w ciąży. Jak jej mówiłam o swojej to ona zaczęła się śmiać i powiedziała, że ona też. Termin ma na 26 kwietnia haha więc prawie ten sam czas. U mnie w pracy jst mega super atmosfera, mam dyrektorki kochane :)

Chciałam jechać do H&M ale jak mówicie, że nic ciekawego :/ spodni przez neta nie lubię kupować.

Jagi dostałaś kasę z zusu?
Ja w h&m kupiłam superowe spodnie. Rurki ala biodrówki z podwyższonym stanem. Na mnie super wyglądają.
Sukienkę też kupiłam w h&m, ale jeszcze trochę muszę do niej urosnąć. Do tego rajstopy. Tyle mi wystarczy. Kurtkę kupiłam w h&m w lutym była na przecenie. Jeszcze chodzę w starej, bo 10kg od lutego zrzuciłam i z niedużym brzuszkiem i wiekszymi piersiami jeszcze się mieszcze, ale listopad/grudzień wskakuje w parke z h&m.

Jeśli chcecie to po wizycie wrzuce foto w spodniach z h&m.

Napisane na HUAWEI TIT-L01 w aplikacji Forum BabyBoom

O jezu wspolczuje:(Ale teraz juz z tata ok?

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Tak. W miarę ok.
Po 2 latach zaszyli mu jelita i usunęli stomię.
Za to zrobiła się przepuklina po operacji.
Potem jeszcze 3 razy ją poprawili w różnych szpitalach... Raz mu zostawiając narzędzie (pean 12 cm!) w brzuchu (wyszło na bramce na lotnisku pół roku później! Potwierdzone na rtg następnego dnia).
Końcem końców przepuklina nadal jest... Ale już nikt nic z tym nie robi.
Mój tata ma już 70 lat i nie chciał kolejnych operacji (oczywiście pean z brzucha mu wyjęli).
Także z przygodami.
Nadrabia na starość, bo wcześniej nigdy nie był na nic poważnego chory, ani nie miał operacji żadnych. [emoji6]

U mnie w pracy tez super zareagowali na wiadomość o ciąży. Powiedziałam kilka dni wcześniej i bardzo mnie oszczędzali, pozniej zaczęłam plamić i już na zwolnieniu od 10.10 jestem i do porodu nie wracam. U mnie tak jak i dadzi główna kierowniczka tez w ciąży, kilka dni pozniej niż ja :).

no właśnie wiem, że te spodnie z H&M są ok, też takie lubie. Jak dostanę kasiorę z tego przeklętego zusu to jadę na zakupy.

No właśnie, więc jak dyrka w ciąży to rozumie ;) chociaż moja pracuje, ale ma inny charakter pracy, nie jest z dziećmi w grupie przez 7 godzin :p

reklama
Tak. W miarę ok.
Po 2 latach zaszyli mu jelita i usunęli stomię.
Za to zrobiła się przepuklina po operacji.
Potem jeszcze 3 razy ją poprawili w różnych szpitalach... Raz mu zostawiając narzędzie (pean 12 cm!) w brzuchu (wyszło na bramce na lotnisku pół roku później! Potwierdzone na rtg następnego dnia).
Końcem końców przepuklina nadal jest... Ale już nikt nic z tym nie robi.
Mój tata ma już 70 lat i nie chciał kolejnych operacji (oczywiście pean z brzucha mu wyjęli).
Także z przygodami.
Nadrabia na starość, bo wcześniej nigdy nie był na nic poważnego chory, ani nie miał operacji żadnych. [emoji6]

Oj przygody ze szpitalem miał Twój tato. Współczuję jemu i rodzinie strachu.
Mój skończył 76 w tym roku i wiem jak bardzo obawiam się o jego zdrowie.

Napisane na HUAWEI TIT-L01 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry