reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2017

Wrocilam z wizyty na nfz ;)
Niby wszystko ok, pan ciaze zobaczyl. Polipa, ktorego widzial prywatny, ten nie widzi albo nie chce widziec.
Dal skierowanie na badania,... ktore juz robilam. Nie ma sensu ich powtarzac przeciez, a jak przyjde na kolejna wizyte to glupio chyba pokazywac stare badania (?). Nie wiem, jak to rozegrac...
Ogolnie facet powiedzial, ze nie spieszylam sie z przyjsciem i byl troche zazenowany.
Ja w sumie troche tez i teraz zastanawiam sie, czy jest sens prowadzic ciaze na nfz i prywatnie...

To normalne, ze zadne ciuchy Wam sie nie podobaja. Potwierdzam ta sama tendencje ;)
Jakos w przyszlym tygodniu planuje wybrac sie na zakupy, bo za 2 tygodnie jak mam isc do pracy to autentycznie nie bede miala w czym...

reklama
Jagi ja też rodziłam na Raciborskiej w Katowicach dokładnie 20 mc temu i jestem bardzo zadowolona i dlatego tez teraz tam będę rodzić , byłam tam przed porodem na założeniu pessara i już wtedy personel mnie zachwycił swoja troska. nie zamawiałam położnej jak można było za 800 zł bo wydawało mi się to i tak bez sensu jak nie znam żadnej położnej z stamtąd, ja miałam wywoływany poród bo byłam tydzień po terminie i przyszła do mnie sympatyczna Pani Jadzia i była ze mną cały czas, maż przyjechał po kilku godzinach i dał jej 200 zł , nie chciała wziąć bo mówi ze nie trzeba ale wcisnął jej w kieszeń i dalej mi poświęcała dużo czasu, dbała o mnie ze urodziłam w 5 godzin sn , dostałam na życzenie znieczulenie, i cały pobyt w szpitalu wspominam cudownie. Do lekarza chodze do tego samego co z pierwsza ciążą i on tam jest zastepną ordynatora nazywa się Nowara ,
A ty Jagi do jakiego chodzisz z stamtąd?

Ostatnia edycja:
A czemu musisz miec koniecznie usg panstwowe?Do czego Ci to potrzebne?
Nie wystarczaja Ci wizyty prywatne?Dostajesz tam wszystko co trzeba?Wizyta z lekarzem,L4,usg?
Jak dla mnie to troche duzo jak na jeden tydzien.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom
Jagi, chodzę dodatkowo na wizyty NFZ, bo nie usmiecha mi się wydawać pieniedzy na badania laboratoryjne. Ostatnio zrobiłam tylko 2, a zapłaciłam 100zl, całą resztę miałam skierowanie od Ginekologa z NFZ. Dla mnie już same wizyty prywatne to jest duży wydatek, bo niestety kokosow nie zarabiam :)

To ja moze w srode tez pojade.Dostalas do reki wyniki?Ktos ci tlumaczyl wynik?
Pisze pozytywny czyli niskie ryzyko czy negatywny i ryzyko wysokie?

Lekarz tłumaczył, że jest dobry wynik.
Jest podane ryzyko do każdej z trisomii. Skorygowane u mnie trisomia 21 1:10863, trisomia 18 i trisomia 13 1:20000.

Napisane na HUAWEI TIT-L01 w aplikacji Forum BabyBoom

Jagi ja też rodziłam na Raciborskiej w Katowicach dokładnie 20 mc temu i jestem bardzo zadowolona i dlatego tez teraz tam będę rodzić , byłam tam przed porodem na założeniu pessara i już wtedy personel mnie zachwycił swoja troska. nie zamawiałam położnej jak można było za 800 zł bo wydawało mi się to i tak bez sensu jak nie znam żadnej położnej z stamtąd, ja miałam wywoływana ciąże bo byłam tydzień po terminie i przyszła do mnie sympatyczna Pani Jadzia i była ze mną cały czas, maż przyjechał po kilku godzinach i dał jej 200 zł , nie chciała wziąć bo mówi ze nie trzeba ale wcisnął jej w kieszeń i dalej mi poświęcała dużo czasu, dbała o mnie ze urodziłam w 5 godzin sn , dostałam na życzenie znieczulenie, i cały pobyt w szpitalu wspominam cudownie. Do lekarza chodze do tego samego co z pierwsza ciążą i on tam jest zastepną ordynatora nazywa się Nowara ,
Ja tez chodze do Nowary :)))Wlasnie dzisiaj ide:)
To super ze potwierdzilas dobre opinie bo roznie bywa.
Sale wyremontowane prawda?
A znieczulenie zzo dostalas bez problemu?Nie bylo przeciagania?
A jak porod?Jaki lekarz byl na koniec?
Mialas duzo studentoe?Lewatywe?Golenie?
A jak wrazenia dr Nowary?:)

Jagi ja też rodziłam na Raciborskiej w Katowicach dokładnie 20 mc temu i jestem bardzo zadowolona i dlatego tez teraz tam będę rodzić , byłam tam przed porodem na założeniu pessara i już wtedy personel mnie zachwycił swoja troska. nie zamawiałam położnej jak można było za 800 zł bo wydawało mi się to i tak bez sensu jak nie znam żadnej położnej z stamtąd, ja miałam wywoływany poród bo byłam tydzień po terminie i przyszła do mnie sympatyczna Pani Jadzia i była ze mną cały czas, maż przyjechał po kilku godzinach i dał jej 200 zł , nie chciała wziąć bo mówi ze nie trzeba ale wcisnął jej w kieszeń i dalej mi poświęcała dużo czasu, dbała o mnie ze urodziłam w 5 godzin sn , dostałam na życzenie znieczulenie, i cały pobyt w szpitalu wspominam cudownie. Do lekarza chodze do tego samego co z pierwsza ciążą i on tam jest zastepną ordynatora nazywa się Nowara ,
A jak mialas wywolywany porod?Oxo?Jak dbal o Ciebie Nowara w szpitalu???

Ja znalazlam dwie polozne Kmiecik i Polak chyba(one sa z szkoly rodzenia przy szpitalu)bardzo chwalone na wszystkich forach.Jestem za polozna ale jak bedzie na koniec jeszcze nie wiem.Bo jak bedzie cc to nie ma sensu.
Fajnie ze jest znalazla sie jedna mamuska gdzie planuje rodzic tam gdzir ja i mamy tego semego lekarza.
Bylas u dr Wloch na prenatalnych?

Jagi, chodzę dodatkowo na wizyty NFZ, bo nie usmiecha mi się wydawać pieniedzy na badania laboratoryjne. Ostatnio zrobiłam tylko 2, a zapłaciłam 100zl, całą resztę miałam skierowanie od Ginekologa z NFZ. Dla mnie już same wizyty prywatne to jest duży wydatek, bo niestety kokosow nie zarabiam :)
A rozumiem.Myslalam ze sa inne powody.Ze twoj prywatny nie robi np.czesto usg.

reklama
Do góry