reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Majowe mamy 2017

Dziewczyny, dziś na 16 mam usg. Postanowiłam trochę bardziej się poprzyglądać, bo na prenatallnych byłam strasznie zestresowana i może lekarka coś wypatrzy między nogami.
W nocy mnie brzuch bolał, rano się okazało, że to ze stresu po wczorajszym wydarzeniu (dostałam rozwolnienia - to tak odnośnie kupowych tematów :-) )

Napisane na HUAWEI TIT-L01 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja tez ma dzisiaj wizyte ale na 17.Ide na usg +L4

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Hej. Dziewczyny ileż wy piszecie ;) nadrobić nie mogę, ja śpię dobrze choć zawsze dla mnie za krótko ;) wstaje ok 5.30 bo na 7 do pracy.. A Wy jeszcze pracujecie?a te które nie pracują już, uprzedzalyscie wcześniej przełożonych ze idziecie na zwolnienie? Czy z marszu dalyscie zwolnienie nic nie mówiąc? Ja zamierzam iść od końca listopada i właśnie się zastanawiam czy uprzedzac kilka tyg wcześniej czy nie.. Jestem fizjoterapeutka, pracuje fizycznie a ze brzuch zaczyna być widoczny (2 ciąża) to jest mi coraz ciężej i stwierdziłam ze nie będę się już dłużej męczyć..z jednej str chyba lepiej żebym uprzedzila żeby zaczęli szukać zastępstwa a z drugiej str znając kierowniczke mogę się nasluchac komentarzy jak to inne koleżanki kiedyś pracowały prawie do końca ciąży a ja juz będę uciekać ;/ a słuchać tego nie mam ochoty za bardzo.. Miłego dnia ;)
Ja nie pracuje juz od 8 tygodni bidajze.Powiedzialam wprost ze nie wiem jakie sa rokowania co do ciazy i nie moge niczego z gory zakladac.Ale potem poinformowalam ze nie wracam -zalecenie lekarza.Przyjeli milo:)Z pracodwaca nie mam problemu.Pisza sms z zapytaniem czy moga zadzwonic na chwile :)

Dziewczyny ile sie czeka na wyniki pappa?Mi powiedziala 10 dni?Ale roboczych czy ogolnie?Bo nie wiem kiedy jechac po wyniki.Kazali dzwonic ale pokade bo i tak pappy nie zrozumie przez telefon a chce widziec wyniki.

Dadzi. Mam to samo, kichałam jak sszalona i kolo pępka czuję takie ciagniecie, albojak się po coś wychylam, albo jak się przeciągam ranno. W sumie nie pytałam lekarza, ale ja zawszena wizycie zapominam o cokolwiek zapytać i wychodzę pełna niewiedzy.
Nie miałam tak w poprzednich ciążach dlatego się trochę tym martwię. Nie zdarza się to za każdym razem jak np kichne czy się przeciągnę, od czasu do czasu. Ja jutro zapytam tego od usg.

Hej. Dziewczyny ileż wy piszecie ;) nadrobić nie mogę, ja śpię dobrze choć zawsze dla mnie za krótko ;) wstaje ok 5.30 bo na 7 do pracy.. A Wy jeszcze pracujecie?a te które nie pracują już, uprzedzalyscie wcześniej przełożonych ze idziecie na zwolnienie? Czy z marszu dalyscie zwolnienie nic nie mówiąc? Ja zamierzam iść od końca listopada i właśnie się zastanawiam czy uprzedzac kilka tyg wcześniej czy nie.. Jestem fizjoterapeutka, pracuje fizycznie a ze brzuch zaczyna być widoczny (2 ciąża) to jest mi coraz ciężej i stwierdziłam ze nie będę się już dłużej męczyć..z jednej str chyba lepiej żebym uprzedzila żeby zaczęli szukać zastępstwa a z drugiej str znając kierowniczke mogę się nasluchac komentarzy jak to inne koleżanki kiedyś pracowały prawie do końca ciąży a ja juz będę uciekać ;/ a słuchać tego nie mam ochoty za bardzo.. Miłego dnia ;)
Ja powiedziałam 2 tygodnie przed. Powiedziałam, że jestem w ciąży i że planuje iść na zw do końca ciąży ale nie teraz tylko za jakieś 2-3 tygodnie. Poszłam za dwa, bo źle się czułam. Moją koleżankę z którą współpracuje uprzedziłam pół roku wcześniej, że tak może się stać we wrześniu, że planuje dziecko, więc byłą gotowa :) Pracuje w przedszkolu, praca z ciąży jest ciężka.

Ok, od dzisiaj ruszam z ruchem. Ogarnęłam mieszkanie i lecę na spacer z psem :) Czuję się ok, kolejny dzień bez mdłości (mam nadzieję, że to oznaka II trymestru!).

Ja nadal pracuję na pół etatu i mam zamiar pracować jak najdłużej. W poprzedniej ciąży odeszłam tydz przed porodem ;) . Wszyscy się śmiali, że urodzę w pracy. Pracowałam full time a 2 mc przed porodem tylko kilka godz dziennie. Dobrze się czułam a, że jestem pracoholikiem to ciężko mi siedzieć w domu ;)

reklama
Dziewczyny ile sie czeka na wyniki pappa?Mi powiedziala 10 dni?Ale roboczych czy ogolnie?Bo nie wiem kiedy jechac po wyniki.Kazali dzwonic ale pokade bo i tak pappy nie zrozumie przez telefon a chce widziec wyniki.

Ja czekałam tydzień.

Napisane na HUAWEI TIT-L01 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry