reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2017

hej dziewczyny!
Ja jakiś czas musiałam odpocząć od forum bo mąż się na mnie darł że czytam różne rzeczy nie potrzebnie się później denerwuje.
Aktualnie jestem przeziębiona, ból gardła minął pozostał zatkany nos z katarem. Jutro mam prenatalne i tym bardziej się denerwuje

reklama
Dziewczyny, mam pytanie do tych posiadających psa. Czy zachowanie pupilów się zmieniło odkąd jesteście w ciąży? My mamy owczarka i zrobił się wobec mnie, tylko wobec mnie bardzo agresywny. Rzuca się na mnie z zębami. Wszyscy przejęli obowiązki związane z nim, bo ja się go teraz poprostu boję. Dziś ostatni raz skoczył mi na brzuch. Teraz siedzi w kojcu. Poprostu palma mu odbija.

Napisane na HUAWEI TIT-L01 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja mam psa, jest bez zmian. Uważaj na siebie.

Ale żeście naskrobały. Ja dziś w końcu spałam w miarę ok. Też nie raz budzę się w nocy, ale mimo wszystko próbuje zasnąć, nie kiedy się udaje przysnąć na 30 minut, takie drzemki mam. Dzisiaj spałam do 7. Gil dalej leci ale fizycznie lepiej.

Kurde, bardzo się martwie tymi moimi bólami. Pisałam Wam o tym raz. Czasami łapie mnie taki sekundowy skurcz w okolicy pępka, jest to strasznie nie przyjemne. Zazwyczaj dzieje się to jak muszę użyć mięśni brzucha, np jak wstaję z pozycji leżącej, ale też np jak sięgam po coś co leży wysoko, przewracam się na bok, a teraz mnie złapał jak kichnęłam. Czasami tak jest że przy kichnięciu ciągnie w pachwinach,a le ten ból jest inny i u góry brzucha. Jutro mam wizytę usg, nie u swojego lekarza ale zapytam. Jest to strasznie nie przyjemne:(

Co do położnej to ja nie biorę swojej. Przy dwóch porodach w moim szpitalu położna była ze mną prawie cały czas, była dla mnie i dla innej rodzącej ale była- jak nie ta to inna i były bardzo, bardzo miłe. Moją położną będzie mąż. Trzeci poród, więc wie co i jak hahaha

Blondie powaga:baffled:?
W piatek bylam prywatnie, mlode ma 3,5cm, jak nie zauwazy w usg to nie mam pytan:-D
Serio, serio.
Robił mi w 10 tyg. Przez brzuch nie widział nic, miałam też pusciutki pęcherz . Blagałam o usg przez pochwe, to wlozyl, wyjal i powoedzial, ze on nie robi takiego usg, bo moze dziecko uszkodzic. A tydzien pozniej widział, ale nie umiał zmierzyc. A ma pewnie z 70 lat facet. To moze wiele wyjaśniać :)

A jest tu któraś z niemiec? Z tego co sie orientuje to tutaj kazda kobieta w ciazy ma prawo wybrac sobie bezpłatnie położna w ramach ubezpieczenia, ktora przychodzi zarowno przed porodem jak i po do domu i pomaga, jest tez obecna w czasie porodu... musze sie zorientowaç i poszukac, chciałbym polke [emoji4]

Dadzi. Mam to samo, kichałam jak sszalona i kolo pępka czuję takie ciagniecie, albojak się po coś wychylam, albo jak się przeciągam ranno. W sumie nie pytałam lekarza, ale ja zawszena wizycie zapominam o cokolwiek zapytać i wychodzę pełna niewiedzy.

Hej. Dziewczyny ileż wy piszecie ;) nadrobić nie mogę, ja śpię dobrze choć zawsze dla mnie za krótko ;) wstaje ok 5.30 bo na 7 do pracy.. A Wy jeszcze pracujecie?a te które nie pracują już, uprzedzalyscie wcześniej przełożonych ze idziecie na zwolnienie? Czy z marszu dalyscie zwolnienie nic nie mówiąc? Ja zamierzam iść od końca listopada i właśnie się zastanawiam czy uprzedzac kilka tyg wcześniej czy nie.. Jestem fizjoterapeutka, pracuje fizycznie a ze brzuch zaczyna być widoczny (2 ciąża) to jest mi coraz ciężej i stwierdziłam ze nie będę się już dłużej męczyć..z jednej str chyba lepiej żebym uprzedzila żeby zaczęli szukać zastępstwa a z drugiej str znając kierowniczke mogę się nasluchac komentarzy jak to inne koleżanki kiedyś pracowały prawie do końca ciąży a ja juz będę uciekać ;/ a słuchać tego nie mam ochoty za bardzo.. Miłego dnia ;)

Zresztą, kolonoskopia przy wycinaniu guzkow krwawiczych (operacja fajna, tylko potem...) to jest Pikuś. Przez 3miesiące miałam wrażenie, że "2" robię drutem kolczastym, co najmniej...:errr::baffled:;)
Dziekuje Ci za informacje.Jak tylko urodze i dojde do siebie musze pojsc.U nas z terminami jest super.2 tygodnie bo juz pare razy byla o termin.
Ale musze wole to niz niepewnosc a polipy pewnie sie znajda...

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Aż się wzdrygam czytając o kolonoskopii.. Mój tata miał w znieczuleniu ogólnym.
Niestety jakieś kretyn zrobił mu dziurę w jelicie i to przemilczał (inni lekarze mówili potem, że niemożliwe, że tego nie zauważył. Raczej się wystraszył i się nie przyznał).
Tata po kilku godzinach w domu, pojechał karetką do szpitala.. Zakażenie otrzewnej.. Zrobili mu stomię na 2 lata... Masakra.
[emoji17]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
O jezu wspolczuje:(Ale teraz juz z tata ok?

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry