reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2017

W temacie położonych, to ja miałam i dawało mi to poczucie bezpieczeństwa i spokoju warte tej niemalej kasy. Chodzi o spokój miesiąc, dwa przed porodem i w trakcie też. Takie poczucie, że ktoś z tamtad jest tam dla ciebie i tylko dla ciebie. Ale w pokojach obok były dziewczyny bez położonych wykupionych i widziałam, że też miały super opiekę. Więc to są raczej nieracjonalne przesłanki. Jak wszystko będzie ok z blizna po CC i zdecyduje się na SN to znowu ja wezmę.

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Oluska88 jedziemy na tym samym wozku ;) ja od 2 lat na diecie - celiakia

Asia669 jak bedzie dalej psu odbijac to moze sprobujcie z psim behawiorysta?
Ja mam 2 koty, wiec maja wylane :p
Mi dwa lata minęło w czerwcu. Przyzwyczaiłam się już i nawet mi to nie przeszkadza. Najgorzej jest na większych imprezach. Czasami czuję, że niektórzy patrzą nam na mnie jak na dziwaka, że np. Nie jem na weselu rosołu czy torta. I nie nawidze tekstów typu jak trochę zjesz to nic Ci nie będzie. Ehh...

Widzę, że dużo tu dziewczyn z Warszawy i Śląska. A jest ktoś może z dolnego Śląska? Z okolic Legnicy? Ja jestem z Głogowa.

Witam nowe Mamy :)
Dziewczyny, mam pytanie do tych posiadających psa. Czy zachowanie pupilów się zmieniło odkąd jesteście w ciąży? My mamy owczarka i zrobił się wobec mnie, tylko wobec mnie bardzo agresywny. Rzuca się na mnie z zębami. Wszyscy przejęli obowiązki związane z nim, bo ja się go teraz poprostu boję. Dziś ostatni raz skoczył mi na brzuch. Teraz siedzi w kojcu. Poprostu palma mu odbija.

Napisane na HUAWEI TIT-L01 w aplikacji Forum BabyBoom
O jej, ja mam labradora, ale to jest taki słodziak, że tylko by się przytulał, lizał po rączkach i grzał stopy.
Lepiej uważaj na pupila, skoro tak się zachowuje too nie wiadomo co może zrobić :(

Oluska88 jedziemy na tym samym wozku ;) ja od 2 lat na diecie - celiakia

Asia669 jak bedzie dalej psu odbijac to moze sprobujcie z psim behawiorysta?
Ja mam 2 koty, wiec maja wylane :p
Chodziliśmy z nim na szkolenia, bo zachowywał się tak wobec chłopaków. Ciągnął ich za kurtki, rwał bluzki i po szkoleniu pomogło.
Teraz zdecydowanie nie mogę zastosować technik wyuczonych na szkoleniu, bo to wymaga dość dużej aktywności fizycznej a ja z racji, że ciąża stale zagrożona muszę prowadzić spokojny tryb życia.[emoji58]

Witam nowe Mamy :)

O jej, ja mam labradora, ale to jest taki słodziak, że tylko by się przytulał, lizał po rączkach i grzał stopy.
Lepiej uważaj na pupila, skoro tak się zachowuje too nie wiadomo co może zrobić :(
Właśnie wiem i tego się obawiam. Będzie trzeba pomyśleć co z nim zrobić.

Rukmini no wlasnie ta polozna pracuje jako polozna w szpitalu, w ktorym chcialabym rodzic. Ale sama reklamuje sie wlasnie jako dula. Sama nie wiem...

Pauli ne niech maz pogada z przelozonym. Moze zrozumie?
Ja bym podgrzewania nie uzywala... skoro nie wolno goracych kapieli to mi sie to jednak jednakowo kojarzy :p

Dula to chyba jeszcze lepiej. Tylko nie wiem, czy nie drożej. Nie znam się. [emoji13]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Mi dwa lata minęło w czerwcu. Przyzwyczaiłam się już i nawet mi to nie przeszkadza. Najgorzej jest na większych imprezach. Czasami czuję, że niektórzy patrzą nam na mnie jak na dziwaka, że np. Nie jem na weselu rosołu czy torta. I nie nawidze tekstów typu jak trochę zjesz to nic Ci nie będzie. Ehh...

Widzę, że dużo tu dziewczyn z Warszawy i Śląska. A jest ktoś może z dolnego Śląska? Z okolic Legnicy? Ja jestem z Głogowa.
A jakie sie badania na celiakie?Jak u Was sie to objawialo?Mnie kiedys namawiali na badanie genetyczne na celiakie ale nie pamietam dokladnie jakie.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja mam dwa psy i dwa koty.
Zachowanie bez zmian.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Ja kota też mam, kotkę i ona przychodzi i się przymila. Wcześniej miałam psa i nie był agresywny ani wobec mnie ani wobec dzieci, tylko obcych nie akceptował. Teraz ten obcych by zamiział a na właściciela się rzuca. Jeszcze poklociłam się z m., bo to on wybrał taką rasę psa i tego konkretnego psa, bo chciał dużego i czarnego. I to jego kochany piesek. Ja chciałam suczkę. Poszłam z nim na kompromis i teraz z nim same problemy. W styczniu skończy 2 lata.

reklama
Do góry