Sandyy, ja płaciłam dwa razy więcej za położoną, więc dula za 700 to dla mnie tanio.
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Tez zrobilam gastroskopie. Ale byłam już na diecie dwa miesiące i wynik byl: bardzo nieznaczne skrócenie kosmkow jelitowych. A jak Tobie wyszło przy typowej celiakii?Oluska88 ja tez dokladnie w czerwcu zdiagnozowana, ale chyba 2 miesiace sie szykowalam psychicznie do diety
No teksty, ze nie zaszkodzi przeciez odrobina sa najbardziej irytujace, choc chyba juz wiekszosc ludzi wokol sie wyedukowala
Ja w maju tego roku mialam swoje wesele, wiekszosc potraw bezglutenowa, tort rowniez, kilka osob znajomych rowniez na diecie, wiec po weselu nasluchalam sie, ze w koncu czuli sie normalnie
Ale juz teraz we wrzesniu bylam jako gosc i byla porazka - obsluga nie miala pojecia, co to gluten, mylili z laktoza, fajnie bylo posluchac, a do jedzenia skonfiskowac wszystkie owoce i przetrwac[emoji14]
Asia669 to skoro mezu nalegal na psisko to niech on go wezmie za fraki na spacer i niech szkoli...
A Ty uwazaj na siebie, pewnie glupie szarpniecie przez niego nie jest najbezpieczniejsze dla Ciebie...
Rukmini ta dula to ma pakiet od 35tc ktg raz w tygodniu, obecnosc przy pierwszej fazie porodu w domu, potem w szpitalu, pomoc w opiece na poczatku, 2 kapiele wspolne, lagodzenie boli porodowych za pomoca pradow tens. Kolezanka zachwalala, ze w szpitalu wszystkie formalnosci za nia zalatwila. I taki pakiet to 700zl. Nie wiem, czy to tanio, drogo[emoji14]
Jagi06 mnie zdianozowala pani ginekolog, ktora sama ma celiakie.
2 lata nie moglam wyleczyc ciagltch grzybic, mialam non stop afty w ustach, anemie, codziennie bolal mnie brzuch. Jak zrobilam z krwi kwas foliowy to dziekowalam Bogu, ze nie wpadlam z ciaza, bo praktycznie kwasu foliowego nie mialam. I ogolnoe full niedoborow.
Najpierw robilam przeciwciala przeciw transglutaminazie tkankowej w klasie IgA, mi akurat wyszedl bardzo wysoki poziom, ale bywa falszywie negatywny. Pozniej mialam gastroskopie i pobranie wycinkow z dwunastnicy i w zasadzie to jest metoda, ktora powie Ci, czy na 100% masz, czy nie masz
Owczarek Staroniemiecki. Wcześniej miałam owczarka niemieckiego po przejściach, ale był taki kochany i łagodny. Chłopcy ciagneli go za uszy a on był ciarpliwy, nawet nie postraszył.Asia , a jaka to rasa psa?
Rozumiem.Wejdz na rodzicpoludzku i poczytaj opinie o kazdym.No właśnie o to chodzi, że nie znam nikogo kto tam rodził, nigdy też tam nie byłam. Ogólnie to ja na Śląsku mieszkam od 2 lat i żadnego nie znam szpitala. Mam kilka koleżanek co rodziły ale każda w innej miejscowości bo tam miały lekarzy prowadzących więc jak coś to znam jakieś pojedyncze opinie. Ogólnie pewnie będę mieć problem z wyborem
Dopóki nie wróci z delegacji, pies będzie siedział w kojcu, synowie będą go karmić. Jak wróci to niech coś wymyśli. Ewentualnie na jakiś czas go wywiezie do swojej rodziny, bo ja nie pozwolę, żeby zrobił krzywdę swoim głupim zachowaniem.Oluska88 ja tez dokladnie w czerwcu zdiagnozowana, ale chyba 2 miesiace sie szykowalam psychicznie do diety
No teksty, ze nie zaszkodzi przeciez odrobina sa najbardziej irytujace, choc chyba juz wiekszosc ludzi wokol sie wyedukowala
Ja w maju tego roku mialam swoje wesele, wiekszosc potraw bezglutenowa, tort rowniez, kilka osob znajomych rowniez na diecie, wiec po weselu nasluchalam sie, ze w koncu czuli sie normalnie
Ale juz teraz we wrzesniu bylam jako gosc i byla porazka - obsluga nie miala pojecia, co to gluten, mylili z laktoza, fajnie bylo posluchac, a do jedzenia skonfiskowac wszystkie owoce i przetrwac[emoji14]
Asia669 to skoro mezu nalegal na psisko to niech on go wezmie za fraki na spacer i niech szkoli...
A Ty uwazaj na siebie, pewnie glupie szarpniecie przez niego nie jest najbezpieczniejsze dla Ciebie...
Rukmini ta dula to ma pakiet od 35tc ktg raz w tygodniu, obecnosc przy pierwszej fazie porodu w domu, potem w szpitalu, pomoc w opiece na poczatku, 2 kapiele wspolne, lagodzenie boli porodowych za pomoca pradow tens. Kolezanka zachwalala, ze w szpitalu wszystkie formalnosci za nia zalatwila. I taki pakiet to 700zl. Nie wiem, czy to tanio, drogo[emoji14]
Jagi06 mnie zdianozowala pani ginekolog, ktora sama ma celiakie.
2 lata nie moglam wyleczyc ciagltch grzybic, mialam non stop afty w ustach, anemie, codziennie bolal mnie brzuch. Jak zrobilam z krwi kwas foliowy to dziekowalam Bogu, ze nie wpadlam z ciaza, bo praktycznie kwasu foliowego nie mialam. I ogolnoe full niedoborow.
Najpierw robilam przeciwciala przeciw transglutaminazie tkankowej w klasie IgA, mi akurat wyszedl bardzo wysoki poziom, ale bywa falszywie negatywny. Pozniej mialam gastroskopie i pobranie wycinkow z dwunastnicy i w zasadzie to jest metoda, ktora powie Ci, czy na 100% masz, czy nie masz
Na celiakie bada się chyba przeciwciała.Magda991 bedac zdrowa w zyciu nie rzucalabym glutenu i nie radze
Moim zdaniem to medialna sciema
Niestety, nie da się tego przewidzieć. Myślę jednak, że masz dobry plan. Wywiezienie do rodziny to ostatecznosc, ale Twoje bezpieczeństwo jest najważniejsze.Owczarek Staroniemiecki. Wcześniej miałam owczarka niemieckiego po przejściach, ale był taki kochany i łagodny. Chłopcy ciagneli go za uszy a on był ciarpliwy, nawet nie postraszył.
Tego wzięliśmy z hodowli i od początku są z nim kłopoty. Wolę psy ze schonisk, ale m musiał postawić na swoim!
Napisane na HUAWEI TIT-L01 w aplikacji Forum BabyBoom