reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2017

Tylko czy jak ktoś jest tak rozchwytywany, to nie bywa zmęczony już i mu ręka nie drgnie?
Nigdy nie wiadomo.
Ryzyko jest zawsze, choć też bym szukała speca, gdybym musiała. [emoji17]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Ma ilosc zabiegow pewnie ograniczoną i jesli bylby zmeczony pewnie byly by komplikacje po.A zreszta kazdemu moze drgnąć.Jest wielu co robia amio a nie wielu ktorzy to umia robic precyzyjnie.Tak mi powiedziala Pani genetyk.Ja bym poszla nawet do zmeczonego ale polecanego z doswiadczeniem niz do kogos kto nie zmeczony a robil nie wiele amio.
Polecaja tez chyba Roszkowskiego w Warszawie.Tez zjezdzaja z calej Polski tam dziewczyny.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
O Roszkowskim czytałam.
Śledzę czasem wątek o terminacji ciąży na wizażu.. Zaczęłam 2 lata temu, gdy nie mogłam zaakceptować swojej ciąży i chciałam się jakoś pocieszyć, że mam zdrowe dziecko w brzuchu i powinnam się cieszyć..
Tam często do niego dziewczyny jeżdżą.

Może któraś zapoda jakiś optymistyczny temat?
Tak dla odmiany. [emoji6]

Mama ginekolog (przez Was zaczęłam ją śledzić na fb) niedawno pisała, że zdecydowana większość przypadków z podwyższonym nt, to są dzieci całkiem zdrowe.

Trzymam kciuki, żeby u Ciebie też tak było.

To dobra informacja dziękuję [emoji5]

Napisane na SM-A500FU w aplikacji Forum BabyBoom

O Roszkowskim czytałam.
Śledzę czasem wątek o terminacji ciąży na wizażu.. Zaczęłam 2 lata temu, gdy nie mogłam zaakceptować swojej ciąży i chciałam się jakoś pocieszyć, że mam zdrowe dziecko w brzuchu i powinnam się cieszyć..
Tam często do niego dziewczyny jeżdżą.

Może któraś zapoda jakiś optymistyczny temat?
Tak dla odmiany. [emoji6]

Ja chce juz gwiazdke a najlepiej styczeń bo taki termin sobie wybrałam na rozpoczęcie zakupów dla dziecka[emoji5]chciałabym juz kupować ubranka [emoji3]

Dziewczyny, nie róbcie aminotunkcji. Są ewentualnie inne metody. Zresztą test Pappa to tylko statystyka!!!
Mojego męża siostra została skierowana na amino, zrobiła i wystąpiło zakażenie wód płodowych. Okazało się, że maluszek był zdrowy. Leżała w szpitalu od 15 tygodnia. W 24 tygodniu zaczęła się akcja porodowa komplikacją po amino. Chłopiec przeżył tylko 1 dzień, bo nie był jeszcze w stanie samodzielnie oddychać. W lipcu pochowaliśmy zdrowe dzieciątko. Dlaczego proszę Was rozważcie inną opcję np. test Harmony, Nifty.

Napisane na HUAWEI TIT-L01 w aplikacji Forum BabyBoom
Asia669,ja bym nie pisała w ten sposob ponieważ to moze zasiac jedynie niepewnosc w osobach ktore stoja przed tym dylematem a decyzje juz podjely.Tylko zasieje ziarenko strachu ktore i tak juz maja.
Fakt,przykre jest to co sie stalo w Twojej rodzinie ale nie ma tutaj osob ktore np.robily amnio i nic sie nie stało i moga nam to opisać.
A jaka jest przyczyna zakazenia?Lekarz?Sprzet?przyczyny niezalezne od nikogo?
A co byś powiedziala gdyby nie zrobily tego badania sugerujac sie postem a nie wszystko bylo by ok?
Dla mnie to trudny temat[emoji45]

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja zakupy planuję po usg połówkowym.

O to tez jest dobry termin a zawsze już trochę szybciej[emoji14] fajnie będzie coś pokupowac ja nic nie mam bo to pierwsza ciaza,nie chciałabym też przesadzić no i funduszy tez nie mam jakichś ogromnych,ale to musi być mile kupować ciuszki dla bobasa[emoji5]

Teraz się tylko zastanawiam nad poduszką, tym wałkiem, rogalem do spania w ciąży.
Ale nie wiem, jakiej firmy byłby dobry (nie chcę flaka, chcę miękki, sprężysty, trzymający kształt).

reklama
Dziewczyny to może ja coś optymistycznego ;) wracam od gin, 10t4d, kawał dziecka całe 3,5 cm ;) serduszko pięknie bije, 2 listopada idę na prenatalne ;) juz się doczekać nie mogę. Dr powiedział ze nie chce wróżyć ale między nogami widzi pewna strukturę która może się przekształcić w siuraczka ;) wiec jeśli się potwierdzi to będę miała 3 chłopaków w domu, 2 dzieci i mąż

Do góry