reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2017

Ma ilosc zabiegow pewnie ograniczoną i jesli bylby zmeczony pewnie byly by komplikacje po.A zreszta kazdemu moze drgnąć.Jest wielu co robia amio a nie wielu ktorzy to umia robic precyzyjnie.Tak mi powiedziala Pani genetyk.Ja bym poszla nawet do zmeczonego ale polecanego z doswiadczeniem niz do kogos kto nie zmeczony a robil nie wiele amio.
Polecaja tez chyba Roszkowskiego w Warszawie.Tez zjezdzaja z calej Polski tam dziewczyny.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom
Polecają Dębskiego ze Szpitala Bieleckiego. Oni są dobrzy w badaniach prenatalnych i amino

Napisane na HUAWEI TIT-L01 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Teraz się tylko zastanawiam nad poduszką, tym wałkiem, rogalem do spania w ciąży.
Ale nie wiem, jakiej firmy byłby dobry (nie chcę flaka, chcę miękki, sprężysty, trzymający kształt).

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
A mam tego Rogala do spania w ciąży ale taki zwykły na razie starcza ale faktycznie mógłby być bardziej sprężysty a nie taki flak bo juz widzę ze jak brzuch urośnie to nie będzie wogole efektu

Napisane na SM-A500FU w aplikacji Forum BabyBoom

Blaski,
Gratki! [emoji4]

Ja mam poduszkę rogal do karmienia. Mała. Firmy poofi.
Jest świetna jakościowo. Gorzej z ceną.
Właśnie zerknęłam na allegro, mają też ciążowe. Tylko drogo..
Ale jak będzie ok po usg za 3 tyg, to sobie taką kupię.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ja rowniez wracam po wizycie :)
10wd1, serducho lupie, leniuszek nawet noe kiwnal palcem, zeby pomachac, czy cos, gleboki sen :p
Prenatalne 08.11
Do tej pory balam sie pisac, by nie wywolywac zbednych obaw, ze moze cos wykracze, czy cos... a teraz juz chyba odwazniej ;)

Myslicie, ze te rogale w ksztalcie C beda wygodne do spania?
Kolezanka polecala taki typowy rogal, okolo polmetrowy - polksiezyc bardziej. Ale nie mam pojecia co lepsze... poki co najlepszy rogal to moj A. ;)

Asia669,ja bym nie pisała w ten sposob ponieważ to moze zasiac jedynie niepewnosc w osobach ktore stoja przed tym dylematem a decyzje juz podjely.Tylko zasieje ziarenko strachu ktore i tak juz maja.
Fakt,przykre jest to co sie stalo w Twojej rodzinie ale nie ma tutaj osob ktore np.robily amnio i nic sie nie stało i moga nam to opisać.
A jaka jest przyczyna zakazenia?Lekarz?Sprzet?przyczyny niezalezne od nikogo?
A co byś powiedziala gdyby nie zrobily tego badania sugerujac sie postem a nie wszystko bylo by ok?
Dla mnie to trudny temat[emoji45]

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom
Jest trudny temat.
Ja jednak wiem, że po doświadczeniach w rodzinie osobiście nigdy nie zgodziłabym się na zabieg i chcę przestrzec też innych przed tym co się wydarzyło.
Ja wiem, że niezależnie od wyniku badań nie zgodziłabym się na terminacje ciąży i wynik badania nic by nie zmienił. Uważam, że zaakceptowała bym ten fakt.

Mam jednak nadzieję, że niezależnie od tego jaką decyzję podejmą wszystkie majóweczki dotrwamy wszystkie w 2 i 3 paku do końca i żadnej nie spotka już strata dziecka, niezależnie z jakiego powodu.

Jest trudny temat.
Ja jednak wiem, że po doświadczeniach w rodzinie osobiście nigdy nie zgodziłabym się na zabieg i chcę przestrzec też innych przed tym co się wydarzyło.
Ja wiem, że niezależnie od wyniku badań nie zgodziłabym się na terminacje ciąży i wynik badania nic by nie zmienił. Uważam, że zaakceptowała bym ten fakt.

Mam jednak nadzieję, że niezależnie od tego jaką decyzję podejmą wszystkie majóweczki dotrwamy wszystkie w 2 i 3 paku do końca i żadnej nie spotka już strata dziecka, niezależnie z jakiego powodu.

Dobrze, ze dzielisz sie swoja historia! To jest cholernie trudna decyzja. Wiec dobrze jest znac ryzyko! Ktore nie jest statystyka, a prawdziwymi, tragicznymi historiami ludzi obok nas. Ale to, ze Ty bys sie nie zgodzila nie oznacza, ze dziewczyny podejmuja zla decyzje. A podejmuja, w ich ocenie, najlepsza dla nich i ich Maluchow. Nam pozostaje trzymac kciuki, zeby wszystko bylo ok. A bedzie;-)

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
To chyba bedzie moj pierwszy, ciazowy zakup.. Nie liczac stanika :p

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom
Moj chyba tez. Ja jak na razie mam na koncie 3 staniki tylko [emoji3] na razie ociagam sie z zakupem czegokolwiek ale mam w planach ta poduszke i jakies spodnie ciążowe.
Myslalam jeszcze nad adapterem do pasów bezpieczeństwa w samochodzie, ktos mial ?
1477079634-1d1mld.jpeg

Do góry