reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2017

Ma ilosc zabiegow pewnie ograniczoną i jesli bylby zmeczony pewnie byly by komplikacje po.A zreszta kazdemu moze drgnąć.Jest wielu co robia amio a nie wielu ktorzy to umia robic precyzyjnie.Tak mi powiedziala Pani genetyk.Ja bym poszla nawet do zmeczonego ale polecanego z doswiadczeniem niz do kogos kto nie zmeczony a robil nie wiele amio.
Polecaja tez chyba Roszkowskiego w Warszawie.Tez zjezdzaja z calej Polski tam dziewczyny.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom
Polecają Dębskiego ze Szpitala Bieleckiego. Oni są dobrzy w badaniach prenatalnych i amino

Napisane na HUAWEI TIT-L01 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Teraz się tylko zastanawiam nad poduszką, tym wałkiem, rogalem do spania w ciąży.
Ale nie wiem, jakiej firmy byłby dobry (nie chcę flaka, chcę miękki, sprężysty, trzymający kształt).

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
A mam tego Rogala do spania w ciąży ale taki zwykły na razie starcza ale faktycznie mógłby być bardziej sprężysty a nie taki flak bo juz widzę ze jak brzuch urośnie to nie będzie wogole efektu

Napisane na SM-A500FU w aplikacji Forum BabyBoom

Blaski,
Gratki! [emoji4]

Ja mam poduszkę rogal do karmienia. Mała. Firmy poofi.
Jest świetna jakościowo. Gorzej z ceną.
Właśnie zerknęłam na allegro, mają też ciążowe. Tylko drogo..
Ale jak będzie ok po usg za 3 tyg, to sobie taką kupię.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ja rowniez wracam po wizycie :)
10wd1, serducho lupie, leniuszek nawet noe kiwnal palcem, zeby pomachac, czy cos, gleboki sen :p
Prenatalne 08.11
Do tej pory balam sie pisac, by nie wywolywac zbednych obaw, ze moze cos wykracze, czy cos... a teraz juz chyba odwazniej ;)

Myslicie, ze te rogale w ksztalcie C beda wygodne do spania?
Kolezanka polecala taki typowy rogal, okolo polmetrowy - polksiezyc bardziej. Ale nie mam pojecia co lepsze... poki co najlepszy rogal to moj A. ;)

Asia669,ja bym nie pisała w ten sposob ponieważ to moze zasiac jedynie niepewnosc w osobach ktore stoja przed tym dylematem a decyzje juz podjely.Tylko zasieje ziarenko strachu ktore i tak juz maja.
Fakt,przykre jest to co sie stalo w Twojej rodzinie ale nie ma tutaj osob ktore np.robily amnio i nic sie nie stało i moga nam to opisać.
A jaka jest przyczyna zakazenia?Lekarz?Sprzet?przyczyny niezalezne od nikogo?
A co byś powiedziala gdyby nie zrobily tego badania sugerujac sie postem a nie wszystko bylo by ok?
Dla mnie to trudny temat[emoji45]

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom
Jest trudny temat.
Ja jednak wiem, że po doświadczeniach w rodzinie osobiście nigdy nie zgodziłabym się na zabieg i chcę przestrzec też innych przed tym co się wydarzyło.
Ja wiem, że niezależnie od wyniku badań nie zgodziłabym się na terminacje ciąży i wynik badania nic by nie zmienił. Uważam, że zaakceptowała bym ten fakt.

Mam jednak nadzieję, że niezależnie od tego jaką decyzję podejmą wszystkie majóweczki dotrwamy wszystkie w 2 i 3 paku do końca i żadnej nie spotka już strata dziecka, niezależnie z jakiego powodu.

Jest trudny temat.
Ja jednak wiem, że po doświadczeniach w rodzinie osobiście nigdy nie zgodziłabym się na zabieg i chcę przestrzec też innych przed tym co się wydarzyło.
Ja wiem, że niezależnie od wyniku badań nie zgodziłabym się na terminacje ciąży i wynik badania nic by nie zmienił. Uważam, że zaakceptowała bym ten fakt.

Mam jednak nadzieję, że niezależnie od tego jaką decyzję podejmą wszystkie majóweczki dotrwamy wszystkie w 2 i 3 paku do końca i żadnej nie spotka już strata dziecka, niezależnie z jakiego powodu.

Dobrze, ze dzielisz sie swoja historia! To jest cholernie trudna decyzja. Wiec dobrze jest znac ryzyko! Ktore nie jest statystyka, a prawdziwymi, tragicznymi historiami ludzi obok nas. Ale to, ze Ty bys sie nie zgodzila nie oznacza, ze dziewczyny podejmuja zla decyzje. A podejmuja, w ich ocenie, najlepsza dla nich i ich Maluchow. Nam pozostaje trzymac kciuki, zeby wszystko bylo ok. A bedzie;-)

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
To chyba bedzie moj pierwszy, ciazowy zakup.. Nie liczac stanika :p

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom
Moj chyba tez. Ja jak na razie mam na koncie 3 staniki tylko [emoji3] na razie ociagam sie z zakupem czegokolwiek ale mam w planach ta poduszke i jakies spodnie ciążowe.
Myslalam jeszcze nad adapterem do pasów bezpieczeństwa w samochodzie, ktos mial ?
1477079634-1d1mld.jpeg

Do góry