reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2017

Ale skoro Tobie wyszła tylko źle Pappa a usg genetyczne dobrze to ja bym się tym nie sugerowała, bo to tylko statystyka! Ile masz lat?
Zresztą znam nie jedną dziewczynę, której Pappa wyszła tragicznie a dziecko urodziło się zdrowe.

Co do przezierności karkowej powtórzyłabym badanie na lepszym sprzęcie.

Napisane na HUAWEI TIT-L01 w aplikacji Forum BabyBoom
Fakt sama pappa strasznie wzrasta z wiekiem.wazne ze w usg genetycznym wszystko dobrze.no ale trzeba porozmawiać z lekarzem ,może jeszcze się skonsultować z innym co o tym sądzi. Co do przeziernosci w moim przypadku juz była sprawdzana przez 3 różnych lekarzy -wszędzie to samo.

Napisane na SM-A500FU w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Fakt sama pappa strasznie wzrasta z wiekiem.wazne ze w usg genetycznym wszystko dobrze.no ale trzeba porozmawiać z lekarzem ,może jeszcze się skonsultować z innym co o tym sądzi. Co do przeziernosci w moim przypadku juz była sprawdzana przez 3 różnych lekarzy -wszędzie to samo.

Tzn ile?

Dziewczyny, to jest Wasza decyzja. Naprawdę nie chciałbym, aby historia powtórzyła się u Was, dlatego podzieliłam się doświadczeniami siostry męża. Jeżeli już podjełyście decyzję to lepiej wybrać do tego zabiegu kogoś doświadczonego, ponieważ przy zabiegu podpisujecie, że jesteście świadome ryzyka i tak jak w przypadku Olusia nie ma komu postawić zarzutu jeśli spartaczy sprawę!
A i po zabiegu bezwzględnie trzeba leżeć chyba co najmniej 3 dni.

Ja dlatego nie robię pappa.
Nie chcę się stresować. Bo amniopunkcji bym na pewno nie zrobiła.
Wg statystyki 1 dziecko na 200 umiera z tego powodu. Dla mnie to dużo.

Jeszcze nie wiem, co zrobię jeśli usg wyjdzie źle.
Może zapłacę za harmony. Tylko nie wiem, skąd wezmę taką kasę. Jeszcze się odbijamy po zbyt drogich wakacjach.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Są elementy typu właśnie ta nieszczęsna przeziernosc które mogą wskazywać na różne rzeczy - albo genetyke-po to robimy amnio aby to sprawdzić-albo wady narządowe -które mogą dopiero się ujawnić bo jeszcze w tym wieku ciążowym malo widac

Pomyślaś, żeby powtórzyć badanie u kogoś niezależnego?

Dziewczyny, dostałam paczkę z zamówionymi bluzkami. Są fajne, dobrze uszyte i w odpowiednim rozmiarze tzn. rozmiar na metce odpowiada rzeczywistemu. Wygląda dobrze i teraz gdy brzuch jeszcze mały i będzie wyglądała dobrze na dużym bo ma marszczenia na bokach (testowałam już takie coś w poprzedniej ciąży). Tylko na przesyłkę czekałam tydzień, ale doszła. Polecam, jakby ktoś chciał, tego sprzedawcę Link do: Bluzka ciążowa podkreślająca brzuszek L dł ręk
Dziękuję, chyba skorzystam :-)

Ja dlatego nie robię pappa.
Nie chcę się stresować. Bo amniopunkcji bym na pewno nie zrobiła.
Wg statystyki 1 dziecko na 200 umiera z tego powodu. Dla mnie to dużo.

Jeszcze nie wiem, co zrobię jeśli usg wyjdzie źle.
Może zapłacę za harmony. Tylko nie wiem, skąd wezmę taką kasę. Jeszcze się odbijamy po zbyt drogich wakacjach.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
1 na 200 to szok. Nie zdecydowala bym sie jesli byla by alternatywa. Chocby droga

Napisane na G620S-L01 w aplikacji Forum BabyBoom

To prawda pappa to głównie statystyka. No ja rozmawiałam z lekarzem co mam zrobić ,co bedize lepsze - nifty czy amnio bo jakby co za nifty zapłacę - drogie to badanie ale no trudno to są ważne sprawy i jakoś damy rade, powiedizal ze zaleca bardziej amniopunkcje.

Ja znam przypadek gdzie niffty wyszedl falszywie pozytywny.Badania ok dziecko chore.Nic nie daje pewnosci 100% ale lekarzr faktycznie zalecaja amio

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry