reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2017

Ja typowo na brzuchu nie spię tylko tak bardziej nogę podkulam i tak na bok a na plecach też się oduczyłam bo przychodzą do mnie zmory;/

reklama
Ja typowo na brzuchu nie spię tylko tak bardziej nogę podkulam i tak na bok a na plecach też się oduczyłam bo przychodzą do mnie zmory;/
To masz tak jak ja. Okropne uczucie.
Ja najczęściej śpię na boku. Znaczy najczęściej to na P bo on śpi na plecach i obejmuje mnie ramieniem, a ja jedną nogę muszę mieć na nim zeby mi było wygodnie [emoji13] jak nie nocuje w domu to mam straszne problemy ze znalezieniem wygodnej pozycji. To już chyba uzaleznienie [emoji12]

Napisane na LG-D280 w aplikacji Forum BabyBoom

To masz tak jak ja. Okropne uczucie.
Ja najczęściej śpię na boku. Znaczy najczęściej to na P bo on śpi na plecach i obejmuje mnie ramieniem, a ja jedną nogę muszę mieć na nim zeby mi było wygodnie [emoji13] jak nie nocuje w domu to mam straszne problemy ze znalezieniem wygodnej pozycji. To już chyba uzaleznienie [emoji12]

Napisane na LG-D280 w aplikacji Forum BabyBoom
Mówisz o zmorach??

Dziewczyny a czy któraś z was spi na brzuchu? Ja inaczej nie umiem [emoji52] a przeczytałam ze od drugiego trymestru nie należy spac ani na brzuchu ani na plecach. Cala noc probowalam zasnąć na boku i nie umiem [emoji52] mozna dziecku zaszkodzić spiac na brzuchu ?

A czemu na plecach nie wolno? Ja nigdy nie spałam na plecach, a od kilku tygodni często właśnie tak śpię, bo na wznak jest mi mniej niedobrze. I na boku częściej mnie jakby ciągnie w brzuchu.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ja uwielbiam spać na brzuchu i do tej pory śpię ale czuję że jest mi coraz mniej wygodnie. Na szczęście lubię te spać na boku, więc tragedii nie będzie.
A wiecie, byłam wczoraj pierwszy raz na zajęciach sportowych dla kobiet w ciąży bo lekarz wczoraj wydał zgodę. Świetnie było wyjść gdzieś z domu i się poruszać, choć na brak ruchu nie narzekam bo jak nie pada to uprawiam marszobiegi goniac dwulatke na rowerze biegowym :-). Ale pada coraz częściej, po zmianie czasu jak wrócimy ze żłobka będzie już ciemno, więc wtedy pewnie jeszcze bardziej docenie.
Ja na razie nie mam zakazów od lekarza. Nawet nie zalecił oszczedzajacego trybu życia. Fitness mogę, kochać się mogę i pozwolił mi nawet na długą (10 godzin) podróż samolotem w przyszłym miesiącu :-).

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry